Prikazi cijelu temu 11.10.2010 00:19
zxz Van mreze
Administrator
Registrovan od:03.02.2009
Lokacija:Tuzla


Predmet:Palacinke kiflice sendvici itd..
Kiflice sa sirom

500 ml mleka
kasicica secera
na vrh noza brasno + neodredjena kolicina brasna
250 g slanog margarina
feta sir ili bilo koji drugi mladi slani sir
2 jaja + 3 zumanceta
3 kasicice suvog kvasca

Pripremanje: U 250 ml mlakog mleka dodati kasicicu secera, na vrh noza soli i 3 kasicice suvog kvasca. Ostaviti da stoji sa strane dok se ne digne.
U medjuvremenu umutiti 250 g slanog margarina sa 2 jajeta, te dodati preostalih 250 ml mlakog mleka zajedno sa mlekom koje smo vec ostavili sa strane (sto ima kvasac) – sveukupno 500 ml mleka pomesati u smesu. Zatim postepeno dodavati brasno smesi – testo mora ostati mekano ali se ne sme lepiti (ja bih u proseku dodala jedan tanjir za supu ispunjen brasnom, ali sve zavisi koliko vi smatrate da je neophodno brasna). Kad je testo dovoljno izmesano (mesi se rukama ili kasikom jedno 15 minuta) odvojiti ga na loptice – moze se napraviti jedno 7 loptica velicine sake. Loptice ostaviti sa strane jedno pola sata da se testo digne.
Kad se testo diglo, posuti po stolu brasnom, uzeti lopticu, staviti malo brasna na drugu ruku i staviti preko te loptice. Zatim lopticu razvuci oklagijom, testo treba da bude prilicno tanko, jedno 2mm. Kad ste testo razvukli, onda ga isecete na osam komada, kao pizzu. U svaki komad dodajte sir (stavlja se na siri deo testa), te smotajte kiflicu (uzmite prvo jedan kraj sireg dela i preklopite ga preko sira, te ucinite isto i sa drugim krajem, zatim kiflicu motajte sa sireg kraja prema uzem.
Sir stavite po zelji… kod mene svi vole sir tako da ja u proseku potrosim 750 g feta sira po pravljenju ovih kiflica. Kiflice slazite na margarinom namazanu tepsiju koja se ne lepi. Cetkicom odozgo namazite kiflice sa zumancetom. Kad su sve kiflice namazane, lagano ih posoliti odozgo. Rernu ugrejati na 350 Farenhajta, sto je oko 175 Celzijusa, tepsiju staviti na sred rerne i kiflice peci oko 25 minuta ili dok fino ne porumene. Kad su kiflice gotove staviti ih na tanjir da se ohlade, nikako ih nicim nemojte pokrivati da se ne bi uparile. Kod mene ih svi vole dok su vruce.
Prijatno!

P.S. Ako ne zelite kiflice sa sirom, mozete dodati bilo sta drugo: marmeladu, pecurke, sunku, pizza sos ili sta god da volite, testo ce uvek biti isto.
Podrška samo putem foruma, jer samo tako i ostali imaju koristi od toga.
Ovaj post je ureden 1 puta. Posljednja izmjena 11.10.2010 00:22 od strane zxz.