Prikazi cijelu temu 05.12.2016-10:34
Avko Offline
Administrator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Lokacija: zagreb


Subject: Re: ubrzano i usporeno gibanje zadatak
nisam uspio u excelu nista, moracu postaviti neka pitanja u vezi excela. Zaboravio sam neke stvari.
Rucno sam nesto probao:
akceleracija=brzina/vrijeme, a=v/t, pretvoriti km/h u m/s (dijelimo sa 3,6), a kada zelimo m/s u km/h onda mnozimo sa 3,6.
100/3.6=27,77 m/s pa je dalje akceleracija= 27,77 / 6,9secundi =4,025 m/s2
ako uz to ubrzanje ubrzavamo 10 secundi , ja dobijem:
za 10 secundi sa ubrzanjem od 4,025 postignemo brzinu: v=at, v=4,025 x 10 secundi =40m/s sada mnozimo sa 3,6 pa dobijemo brzinu nakon 10 secundi=400km/h (nije moguce ali ajde matematicki da je)
put koji prevalimo za tih 10 secundi je:
s=(v x t)/2 s=(40 x 10)/2 =400 / 2=200metara
zakljucak: sa ubrzanjem 100km/h za 6,9 sec, precicemo put od 200metar za 10 secundi i postici brzinu od 400km/h

formula ima ubrzanje do 100km/h za 1,9secundi
a=27,77 / 1,9sec = 14,62m/s2
za 10 sec, postignemo brzinu 146,20m/s=526,32km/h
i predemo put s=1462m/2=731metar

suzuki hayabusa (gsx1300) prede 402metra za 10,2secunde

kawasaki zx-6r do 100 za 3,4s a=8,17
10sec=81,7m/s x 3,6=194,12km/h (max brzina 262 km/h)
predeni put s=(81,7m/s x 10sec) /2=817 / 2=408,5metara
to je to od 4500e do 5500e
Život je moja domovina.