Bosna i Hercegovina



#16 12.07.2011-14:54
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,501


Subject: Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Prvo te moram pohvaliti kako si predocio primjer.
Sve je bilo tu nista nisam morao desifrovati.
Dakle ja sam pogrijesio jer je petlja bila beskonacna zato sto sam u njoj uzeo i prazno mjesto a ponovo ga dodavao.
Mozda je bolje dodati doljnj crtu.
Ako hoces mozes to promijeniti.
Poziv je isti samo je procedura malo promijenjena.

Poziv:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Do While Not rs2.EOF
  2. Dim NazivA As String
  3. NazivA = rs2!NazArt
  4. NazivA = Naziv_Art(NazivA)
  5.  
  6.  If (rs2!DS_VALUEBroj > 0) Then
  7.  Tekst.WriteText "<" & "DATA BCR" & "=" & """" & rs2!BrArt & """" & " " & "VAT" & "=" & """" & rs2!ArtGPorez & """" & " " & "MES" & "=" & """" & rs2!MES & """" & " " & "DEP=""1"" " & " " & "DSC" & "=" & """" & NazivA & """" & " " & "PRC" & "=" & """" & rs2!PRCFiskal & """" & " " & "AMN" & "=" & """" & rs2!AMNFiskal & """" & " " & "DS_VALUE" & "=" & """" & rs2!DS_VALUEFiskal & """" & " " & "DISCOUNT=""True"" " & "/>" & vbCrLf
  8. Else
  9. Tekst.WriteText "<" & "DATA BCR" & "=" & """" & rs2!BrArt & """" & " " & "VAT" & "=" & """" & rs2!ArtGPorez & """" & " " & "MES" & "=" & """" & rs2!MES & """" & " " & "DEP=""1"" " & " " & "DSC" & "=" & """" & NazivA & """" & " " & "PRC" & "=" & """" & rs2!PRCFiskal & """" & " " & "AMN" & "=" & """" & rs2!AMNFiskal & """" & " " & "/>" & vbCrLf
  10. End If
  11.  
  12. rs2.MoveNext
  13.  
  14. Loop

Proceduru stavi u neki modul ili u ovaj isti ispod tvog koda.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function Naziv_Art(NazivASrtikla As String)
  2. Dim I As Integer
  3. Dim Pozicija As Integer
  4. Dim Duz_Art As Integer
  5.  
  6. Const Znak = ""
  7.  
  8.  
  9. '-------------------------------
  10. 'Duzina teksta u nazivu artikla
  11. 'Moze se postaviti kao konstanta
  12. Duz_Art = 38
  13. '------------------------------
  14.  
  15. For I = 33 To 47
  16. Izmjena1:
  17. Pozicija = InStr(1, NazivASrtikla, Chr(I))
  18.      If Pozicija > 0 Then
  19.      If I <> 44 Or I = 46 Then
  20.      NazivASrtikla = Left(NazivASrtikla, Pozicija - 1) & " " & Mid(NazivASrtikla, Pozicija + 1)
  21.      GoTo Izmjena1
  22.      End If
  23.      End If
  24. Next I
  25.  
  26. For I = 58 To 63
  27. Izmjena2:
  28. Pozicija = InStr(1, NazivASrtikla, Chr(I))
  29.      If Pozicija > 0 Then
  30.      NazivASrtikla = Left(NazivASrtikla, Pozicija - 1) & " " & Mid(NazivASrtikla, Pozicija + 1)
  31.      GoTo Izmjena2
  32.      End If
  33. Next I
  34. If Len(NazivASrtikla) > Duz_Art Then
  35.  NazivASrtikla = Left(NazivASrtikla, Duz_Art - 1) & "."
  36. End If
  37.  
  38. Naziv_Art = NazivASrtikla
  39. End Function

Pozdrav
↑  ↓

#17 13.07.2011-07:37
miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Ma ovo je odlično.Hvala na pohvalama za primjer.Nego kad već imam ovaj primjer,najbolje će biti da ja na ovaj primjer dodam još ovu funkciju za provjeru naziva i još onu što si prije pravio za provjeru da li je račun ispisan na fiskalni uređaj.To je ona funkcija kad čita iz .OUT datoteke.Tako da ćemo imati onda kompletiran primjer za ispis računa na HCP uređaje.Sad neznam samo u koju temu da to ubacimo?
Miro
↑  ↓

#18 13.07.2011-08:26
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,501


Subject: Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Hehe ti si kreator ovoga pa sam odluci. Nemam ni ja neku odju.
Mozda u novoj temi... neznam?
Pozdrav
↑  ↓

#19 13.07.2011-08:54
miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Fiskalni uređaji nazivi artikala
Ma najbolje u gotova rješenja za fiskalne uređaje.To će biti primjer za HCP uređaje.Danas ću to pokušat dovršiti.
Miro
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 11.12.2017-20:08.