Bosna i Hercegovina



#1 02.09.2011-22:59
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Skriven access prozor da li je moguće??
Čini mi se da sam naletio na par aplikacija negdje, gdje je access prozor skriven a vidi se samo zeljena forma ili grijesim? Ako ne grijesim kako da uradim isto?
Pozdrav
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#2 03.09.2011-09:12
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Skriven access prozor da li je moguće??
Ako skrivaš startup prozor access dosta ti je staviti na lokaciju bate BMP Tvojabaza.mdb = Tvojabaza.bmp
ali ako baš hočeš sakriti prozor napravi modul neki i izkopiraj ovo dole a svoj prozor (formu) postavi na startup, a formu na modail i na okidač onopen možeš sljedeče
Call fSetAccessWindow(SW_SHOWMAXIMIZED)'' - Povečaj
Call fSetAccessWindow(SW_SHOWMINIMIZED)'' - Smanji
Call fSetAccessWindow(SW_HIDE)''- Sakri
Call fSetAccessWindow(SW_SHOWNORMAL)''- Pokaži normalno

DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Option Compare Database
  2. Option Explicit
  3.  
  4. Global Const SW_HIDE = 0
  5. Global Const SW_SHOWNORMAL = 1
  6. Global Const SW_SHOWMINIMIZED = 2
  7. Global Const SW_SHOWMAXIMIZED = 3
  8.  
  9. Private Declare Function apiShowWindow Lib "user32" _
  10. Alias "ShowWindow" (ByVal hwnd As Long, _
  11. ByVal nCmdShow As Long) As Long
  12.  
  13. Function fSetAccessWindow(nCmdShow As Long)
  14. Dim loX As Long
  15. Dim loForm As Form
  16. On Error Resume Next
  17. Set loForm = Screen.ActiveForm
  18. If Err <> 0 Then 'no Activeform
  19. loX = apiShowWindow(hWndAccessApp, nCmdShow)
  20. Err.Clear
  21. End If
  22. If nCmdShow = SW_SHOWMINIMIZED And loForm.Modal = True Then
  23. MsgBox "Nemogu minimizirati Access formu :" _
  24. & loForm.Caption
  25. ElseIf nCmdShow = SW_HIDE And loForm.PopUp <> True Then
  26. MsgBox "Nemogu sakriti Access formu : " _
  27. & loForm.Caption
  28. Else
  29. loX = apiShowWindow(hWndAccessApp, nCmdShow)
  30. End If
  31. fSetAccessWindow = (loX <> 0)
  32. End Function
↑  ↓

#3 03.09.2011-09:25
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Skriven access prozor da li je moguće??
Hvala ti drug danas necu stici probati ovo ali naredni dana se javim sa rezultatom Smiling
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#4 03.09.2011-10:13
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,813


Subject: Re: Skriven access prozor da li je moguće??
Evo ti i primjer sa ovim sto je roko dao.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  acesprozor.zip
Preuzimanja: 121
Veličina: 26.58 KB


Pozdrav
↑  ↓

#5 17.09.2011-21:20
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Skriven access prozor da li je moguće??
Uspio sam svaka čast, sa svim formama je ok samo sad imam problem sa reportom za printanje, njega ne mogu pozvati na isti nacin jer u opcijama za izvjestaj nemam Pop Up i Modal koje si naveo da moraju biti na Yes
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#6 18.09.2011-00:31
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,813


Subject: Re: Skriven access prozor da li je moguće??
Izvjestaje nemozes vidjeti ali ih mozes dati direktno na stampu.
Pozdrav
↑  ↓

#7 18.09.2011-07:52
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Skriven access prozor da li je moguće??
Da tako sam evo i odradio direktno na stampu. Hvala puno na pomoci i takođe na brzom odgovoru svaka čast
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#8 27.09.2011-10:19
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,541


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Skriven access prozor da li je moguće??
izvestaite mozat da se vidat samo treba obavezno na sekoj da se dodade na onopen
Docmd.Maximaze
popup=yes
modal=no
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 10.12.2018-18:23.