Bosna i Hercegovina



#16 18.10.2011-19:48
Emin39 Offline
Clan
Registrovan/a od: 28.05.2011-11:38
Komentari: 39


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Opet mi se javlja problem koji glasi Some error during to convert . Ako zelis opet da ti posaljem sliku mozda ce biti jos jasnije.

Pozdrav
↑  ↓

#17 18.10.2011-19:56
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,693


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Evo probaj ovu u 2003.
Postavi je u isti dir jer neba bazu sa podacima.
Probaj uci i sa siftom ako nece ovako.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  test2003.zip
Preuzimanja: 75
Veličina: 143.41 KB


Pozdrav
↑  ↓

#18 18.10.2011-21:15
Emin39 Offline
Clan
Registrovan/a od: 28.05.2011-11:38
Komentari: 39


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Mozda je glupo ali opet nesto ne radi vidi sliku koju sam poslao sada mise javlja error nesto u vezi sa karkterima a kasnije kada otovirm pod shift nijedan objekat nije u funkciji.

Pozdrav

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  1.rar
Preuzimanja: 55
Veličina: 48.23 KB

↑  ↓

#19 18.10.2011-21:30
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,693


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Po ovome vidim da ti nesto pokusavas otvoriti iz rara.
Kada kazes ni jedan ojekat nije u funkciji, dali mozes podignuti formu ili query na dizajn i dali uopste potoje forme moduli tabele itd..

Kako vise niko nece da proba ovo!
Pozdrav
↑  ↓

#20 18.10.2011-21:47
Emin39 Offline
Clan
Registrovan/a od: 28.05.2011-11:38
Komentari: 39


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Ovako stoji stanje objekti se svi otvaruju i dizajnu ali ne i u opcionalnoj funkciji i one se otvaraju pomocu shift sa naglaskom samo u dizajnu, ali kada ne otvaram preko shift-a onda se javlja poruku Baza podataka je prazna za bolje razumjevanje saljim i slike.

Pozdrav

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  slike.rar
Preuzimanja: 61
Veličina: 90.96 KB

↑  ↓

#21 18.10.2011-21:59
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,693


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Eh upravo ovo.
Kada pise nema baze podataka kada kloknes na ok onda bi se trebao otvoriti dialog box da odaberes bazu podataka a to je test_be.
Ako nece tako onda udji sa siftom i relinkuj tabele.
Ako neda niti relinkovati onda moras i test_be kompajlirati u vecu verziju 2003.
Moguce da nisi instalisao sve komponente od accessa pa da ti ni to neda.
Onda cu ti poslati u 2003 ali ti to nece puno pomoci jer ako nisi instalisao sve komponente moguce da nesto neces moci niti raditi.
Pozdrav
↑  ↓

#22 19.10.2011-09:27
Emin39 Offline
Clan
Registrovan/a od: 28.05.2011-11:38
Komentari: 39


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Uspeo sam nesto sada se otvara odmah cu poceti sa izradom testova pa ako naidjem na neki problem, mislim da cemo rjesiti.Jako sam zahvalan

Pozdrav
↑  ↓

#23 07.07.2013-21:29
Miki2013 Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.05.2013-17:02
Komentari: 38


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Citat od Emin39:
Zahvaljujem na aplikaciju ali mi se nesto ne otvora neznam razlog naime aplikacije se otvara ali objekti u njoj nisu funkcionalni da li mi mozete reci razlog te mozda moj PC ima probleme ili problem kod verzija moja verzija Accesa jeste 2003.

Pozdrav

Pozdrav!

Kada covjek vidi ovako velika djela tek tada shvati da nista ne zna...
Izmedju ostalog, ovdje mi je "zapela za oko" jedna stvar a to je stavka logovani korisnik u meni baru

Malo sam procackao po modulu iz kojeg se poziva ali je kod tebe brate ovo previse komplikovano Smiling

Ako ti je u "zivotu" jos onaj program koji sam ti poslao, zamolio bih te da mi prema njemu (naravno ako imas vremena i volje) napravis modul i posaljes.

Sta reci nego bravo majstore... svaka cast!

Hvala unaprijed!
↑  ↓

#24 07.07.2013-23:31
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,693


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Trebao si skinuti bazu iz ove teme:
http://www.icentar.ba/...t&id=9488
Citat:
Ako ti je u "zivotu" jos onaj program koji sam ti poslao, zamolio bih te da mi prema njemu (naravno ako imas vremena i volje) napravis modul i posaljes.
ovo neznam jeli se odnosi na meni i ako jeste na koju bazu.

Ovaj kod se nalazi pri izlazu iz polja sifra na formi logovanje.
da napomenem da imam modul Klas pod imenom M_Oper i u njemu variable:
OperID itd.. sto je i opisano sta je sta.
Klas modul cuva podatke sve dok se ne izadje iz app. a podaci se upisuju pri izlazu iz polja sifra iz comba Korisnik iz kolona 0,1,2,3,4.
Mozes i pogledati podatke u rowsorcw Query-u ovog comba.

Private Sub Sifra_Exit(Cancel As Integer)
M_Oper.OperID = Me.Korisnik.Column(0)
M_Oper.ImeO = Me.Korisnik.Column(1)
M_Oper.PrezO = Me.Korisnik.Column(2)
M_Oper.SifraO = Me.Korisnik.Column(3)
M_Oper.PravaO = Me.Korisnik.Column(4)
M_Oper.VrijemeLog = Now()
AktivniOper
End Sub

Pored ovoga upisuje se i vrijeme kada se korisnik logovao te na kraju se poziva procedura za upis imena korisnika u meni bar.
evo te procedure
Function AktivniOper()
CommandBars("Glavni_Meni").Controls(6).Caption = "Operator: " & M_Oper.ImeO
End Function

Naredba je commandBars(ImeKomandnogbara.RedniBrojKontrolenanjemu.Caption=
Upisuje rijec Operato: I vrijednost iz Memorijeske klase M_Oper.Imeo.

nadam se da sam uspio ako ne pitaj dalje.
Pozdrav
↑  ↓

#25 08.07.2013-09:55
Miki2013 Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.05.2013-17:02
Komentari: 38


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Mislim da sam "nadosao" na problem a to je da moram u potpunosti promijeniti raniji način ulaska u program. Kod mene se login forma minimizirala kako bi vrijednost bila dostupna tokom rada u programu a nije deklarisana kao kod tebe... Ovo moje "zalosno" rjesenje sam nekada davno pokupio negdje na forumu ali tek sada vidim da se to moze i treba rijesiti drugacije...

Pokusat cu odraditi po tvom primjeru pa javim ako zapnem... hvala mnogo!
↑  ↓

#26 08.07.2013-10:12
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,693


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Pokusao sam ja da napravim nekakvu obuku za naprednije ali nije bilo kandidata.
Imalo bi se sta tu razmatrati.
primjer:
-Presretanje gresaka-Njih smo jednom ovdje odradili.
-backup i Restauracija baze podataka.
-Klase i cemu sluze
itd..
Programer se nemoze biti akop se nezna kucati kod.
Koristenje tudjih objekata u objektnom programiranju daje velike mogucnosti ali ne i razumijevanje.
Pozdrav
↑  ↓

#27 08.07.2013-11:39
Miki2013 Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.05.2013-17:02
Komentari: 38


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
slazem se u potpunosti s tobom...

Uspio sam rijesiti ovo i na onom mom starom primjeru... radi bas onako kako treba.
medjutim, kada kliknem na dugme "log off" ne brise mi vrijednost u meniju vec i dalje stoji ona koja je zadnja koristena.

Pretpostavljam da je ona tako i deklarisana sve do izlaska iz aplikacije.

Bilo bi mozda dobro da se moze odraditi nesto kao "cls" nakon odjave... ne izlaska iz programa.

Moje kolege cesto moraju nabrzaka otici od racunara i tad najcesce kliknu samo na log off, to sam primjetio mnogo puta.

a sto se tice obuke ja sam tek odnedavno na ovom forumu a to je vjerovatno bilo nekada ranije.
↑  ↓

#28 08.07.2013-11:58
Miki2013 Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.05.2013-17:02
Komentari: 38


Subject: Re: Program za stvaranje kviza
Izvinjavam se... tek sam sad primjetio da si to rijesio na unload forme... hvala mnogo!
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 23.06.2018-22:58.