Bosna i Hercegovina



#1 02.11.2011-12:46
Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 234


Subject: Zakljucavanje rekorda na formi
Pozdrav svima.

Kako bih mogla nakon ispisa fiskalnog racuna zakljuvati formu da se ne mogu vrsiti dodatne ispravke na racunu i ponovno stampanje racuna?

Ima li neko drugacije rjesenje ovog problema jer se u praksi desava da dva puta isprintaju isti racun preko fiskalnog uredjaja.

Hvala, Amela.
Pozdrav, Amela
↑  ↓

#2 03.11.2011-08:27
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,742


Subject: Re: Zakljucavanje rekorda na formi
Na komandnom tasteru odakle printas napsi na on klik:
Me.Imetastera.Enabled=false
me.alovaddition=False
Me.alovEdits=False
a na after update forme
Me.Imetstera.enabled=True
me.alovaddition=true
Me.alovEdits=true
Pozdrav
↑  ↓

#3 03.11.2011-09:01
Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 234


Subject: Re: Zakljucavanje rekorda na formi
Hvala ZXZ na odgovoru.
Nije mi to rjesenje. Cim predjem na novi zapis otkljuca mi se prethodni (svi zapisi), ja bih nekako da izvedem da onaj racun koji je otprintan da se vise ne moze mijenjati, niti printati. Mozda da izvedem sa nekih dodatnim poljem ili da iskoristim yes/no "Fiskalizovan" za to?

Hvala.
Pozdrav, Amela
↑  ↓

#4 03.11.2011-09:03
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,742


Subject: Re: Zakljucavanje rekorda na formi
zakaci primjer sa samo forme i subforme racuna i tabele.
Pozdrav
↑  ↓

#5 03.11.2011-09:16
Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 234


Subject: Re: Zakljucavanje rekorda na formi
Stavila sam OnCurrent forme:

If Fiskalizovan.Value = True Then Me.ImeTastera.Enabled = False
If Fiskalizovan.Value = False Then Me.ImeTastera.Enabled = True

Na taj nacin mi radi. To je ono sto si ti napisao samo vezano za polje Fiskalizovan.

Hvala.
Pozdrav, Amela
↑  ↓

#6 03.11.2011-09:22
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,742


Subject: Re: Zakljucavanje rekorda na formi
Imas li formu i subformu na racunu.
Opisi bar kako izgleda tvoja forrma za racun.
Mora to da radi.
Ako imas subformu mozes cak zakljucati prozor subforme i kada jos zakljucas taster za stampu nemoze stampati niti dodavati.
Iskljucis jos access special keys i to je to.
Pozdrav
↑  ↓

#7 03.11.2011-09:29
Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 234


Subject: Re: Zakljucavanje rekorda na formi
Imam formu i subformu. Na formi su broj racuna, datum i dugmici za ispis i dr.
Na sub formi stavke racuna.
Pokusala sam zakaciti primjer al mi nije islo da odvojim samo racun.

Tako sam i uradila, zakljucala sam taster i subformu. Jedino mi je problem sto se racun printa na F5, taster se zakljuca ali F5 je i dalje u funkciji.

Pozdrav.
Pozdrav, Amela
↑  ↓

#8 03.11.2011-09:37
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,742


Subject: Re: Zakljucavanje rekorda na formi
Cekaj koliko znam na F5 nije stampa i prepostavljam da si ti sama zaj kod napravila na tater F5.
Ako sam u pravu onda prije pokretanja stampe u tom kod stavi.
If me.imetsterazastamu.enabled=treu then

i endif stavi iza koda za stampu racuna.
me.alovaddition=False
Me.alovEdits=False

ovo se odnosi na subformu te tako nemoze dodavati niti editovati.
Ako imas taster za novi racun onda suprotene operacije stavis na njega.
Pozdrav
↑  ↓

#9 03.11.2011-09:59
Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 234


Subject: Re: Zakljucavanje rekorda na formi
Da sama sam dodjelila kod F5 za stampu.
Ali F5 mi otvara dodatnu formu na kojoj biram nacin placanja, kupca ...
Rjesila sam i taj problem, stavila sam na on open te forme da provjeri da li je racun fiskalizovan, ako jeste zatvara formu i ispise poru*****un vec isprintan.

Hvala.
Pozdrav, Amela
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 26.09.2018-01:45.