Bosna i Hercegovina



#1 18.12.2011-13:29
EmirSuvalic Offline
Clan
Registrovan/a od: 19.07.2011-23:14
Komentari: 25


Subject: Kopiranje tabela
Poštovani kolege,
Zapeo sam sa problemom kopiranja tabela. Trebam nekoliko popunjenih tabela koje imaju "AutoNumber" zamjeniti sa praznim radi brojača. Osmislio sam to na način da napravim kopiju pune tabele uz "Strcture only" sa imenom "*****C" sada bih ovu ili ove tabele trebao kopirati "Over write" u nove tabele "*****".
Ako neko može da mi pomogne da uz pomć VB coda ovo riješim bio bi mu jako zahvlan. lp
↑  ↓

#2 18.12.2011-13:55
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,816


Subject: Re: Kopiranje tabela
Neznam zasto jednostavno ne pobrises podatke iz njih i uradis kompakt.
Ovo pitam za to da bi te razumo sta hoces.
Ja bi to uradio na sledeci nacin.
Prvo kopirao bazu na neko mjesto kao rezervu ako treba.
Pobrisati podatke
Uraditi kompakt baze.
-------------------------------------
Ovo pisem iz razloga sto ako zamjenjujes tabele pšostojecih gubis relacionu vezu ako je bila a vjerovatno to neces.
Pozdrav
↑  ↓

#3 18.12.2011-14:23
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,816


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Kopiranje tabela
Ako bas insistira bez ikakve rasprave evo ti ovo:
DoCmd.TransferDatabase acExport, "Microsoft Access", CurrentDb().Name, acTable, "Imetabelekoju kopiras", "Imenovetabele", True
Pozdrav
↑  ↓

#4 18.12.2011-14:49
EmirSuvalic Offline
Clan
Registrovan/a od: 19.07.2011-23:14
Komentari: 25


Subject: Re: Kopiranje tabela
Hvala ti zxz, razlog je jednostavana, prilikom brisanja sadržaja u tabeli obzirom da je na brojaču "AutoNumber" i ako ima veće 100 zapisa brojač nastavlja brojati o 101 itd.
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 12.12.2018-10:34.