Bosna i Hercegovina



#1 01.01.2012-14:28
laponac84 Offline
Clan
Registrovan/a od: 20.11.2008-09:46
Komentari: 86


Subject: Popunjavanje tabele iz ComboBox-a
Postoje cetiri tabele:

1. Igraci
- id, (PK)
- naziv_igraca
- standardna_pozicija_igraca
-... itd

2. tbl_formacije
- id, (PK)
- naziv_formacije
- slika (slika formacije)

3. tbl_pozicije_u_formaciji
- id, (PK)
- naziv_pozicije_u_formaciji

4. igraci_za_utakmicu
- id, (PK)
- igrac_id
- formacija_id
- utakmica_id
- pozicija_id

Objasnjenje onoga sto zelim postici:

Svaki tim ima u svom sastavu izvestan broj igraca, od kojih 11 igraca mogu poceti utakmicu, i hajde da kazemo jos 5 igraca mogu biti na klupi kao rezervni igraci.

cilj mi je da tabelu 4. (igraci_za_utakmicu) uz pomoc kombo boksa "FORMACIJA" (vidi sliku u prilogu) upisem pozicije za odgovarajucu formaciju (11 + 5 kao sto sam vec naveo) i da za svaku poziciju u formaciji (kao na slici u prilogu)

Ikona prilozene slike:
Untitled-2.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 57
Veličina: 193.29 KB
Veličina slike: 814 x 602 Pixels
4-4-2-new.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 59
Veličina: 46.98 KB
Veličina slike: 462 x 350 Pixels

↑  ↓

#2 01.01.2012-14:30
laponac84 Offline
Clan
Registrovan/a od: 20.11.2008-09:46
Komentari: 86


Subject: Re: Popunjavanje tabele iz ComboBox-a
Za pocetak mi je potrebno objasnjenje, kako se iz kombo boxa uzimaju podaci i upisuju u drugu tabelu (odnosno, kako se nakon selektovanja pokrece insert query)

jer nakon toga logicno sledi prikazivanje prazne tabele kao na slici sa pozicijama za datu formaciju
↑  ↓

#3 02.01.2012-10:41
laponac84 Offline
Clan
Registrovan/a od: 20.11.2008-09:46
Komentari: 86


Subject: Re: Popunjavanje tabele iz ComboBox-a
jedan deo posla sam odradio, malo vise sam guglao (mada mi se ne svidja sto je na dugme, a ne automatski selektovanjem)

DownloadIzvorni kod (PHP):
  1. <?php
  2. $path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
  3. $path .= "/resources/init.php";
  4. include_once($path);
  5.  
  6. ?>
  7. <form action="combo.php" method="POST">
  8. Formacija: <select name="formacija">
  9. <?php
  10. $formacije = "SELECT * FROM `man_formacije` ORDER BY `id` ASC";
  11. $rezultati = mysql_query($formacije) or die (mysql_error());
  12. while($row = mysql_fetch_array($rezultati))
  13.         {
  14.                 $id = $row['id'];
  15.                 $naziv = $row['naziv'];
  16.                         ?>
  17.                                 <option value='<?php echo $id; ?>'><?php echo $naziv; ?></option>
  18.                         <?php
  19.         }
  20.         ?>
  21. </select><br />
  22. <input type="submit" value="Postavi formaciju" />
  23. </form>
  24. <?php
  25.  
  26. $rezultat = $_POST['formacija'];
  27. echo $rezultat;
  28. ?>

nakon ovoga, mogu pokrenuti kverije koje zelim, sada ce glavni problem biti dodela pozicija za utakmciu
↑  ↓

#4 02.01.2012-13:53
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,678


Subject: Re: Popunjavanje tabele iz ComboBox-a
. tbl_formacije
- id, (PK)
- naziv_formacije
- slika (slika formacije)
Ova tabela vjerovatno nije dovoljno dobra.
Moj problem je sto ja nemam blage veze o tim formacijama ali pretpostavljam da su razlicite po rasporedu igraca na odredjene pozicije a vjerovatno i pozicija.
Znaci pored ove tabela trebao bi imati ili jos jednu tabelu ili polja (11 polja) za svako mjesto zasebno.
Nije dovoljna samo slika rasporeda.
Vjerovatno je bolje imati jos jednu tabelu sa poljima.
MjestoID
ID_formacije
Naziv_mjesta

Sada kada pravis neki raspored za utakmicu.
Biras prvo formaciju.
Na osnovu formacije popune se polja sa mjestima iz ove tabele te njima sam odaberes odnosno pridruzis id igraca za to mjesto.
za tabelu igraci trebao bi isto napraviti jos jednu tabelu ili mozda samo polje u taoj tabeli(pitanje je dali nekli igrac moze igrati na vise mjesta) zavisno dali jedna igrac moze igrati na vise razlicitih mjesta.
Ja cu napisati svojim rijecima napr. dali bek moze igrati nekad i kao lijevo krilo.
Ako to moze onda treba tabela jos jedna od tabele igraci u koju bi se upisivačo za svakog igraca koja potencijalna mjesta moze imati.
To ti je isto kao radna mjesta u jednoj firmi. Mozes i tako gledati.
Nekog radnika mozes postaviti na nekoliko radnih mjesta a nekog nemozes.
Pozdrav
↑  ↓

#5 06.01.2012-11:27
laponac84 Offline
Clan
Registrovan/a od: 20.11.2008-09:46
Komentari: 86


Subject: Re: Popunjavanje tabele iz ComboBox-a
nasao sam jednostavnije resenje, i da izgleda bas onako kako sam zeleo

http://www.sportskevesti.co/.../index.php
ovo je samo prost primer, na tabeli koju sam napravio za testiranje. primer sam nasao na internetu

uz pomoc sort rutine, i to vizuelno jednostavne Smiling
↑  ↓

#6 06.01.2012-11:32
laponac84 Offline
Clan
Registrovan/a od: 20.11.2008-09:46
Komentari: 86


Subject: Re: Popunjavanje tabele iz ComboBox-a
htedoh reci, pokazivacem misa mogu odredjivati (uhvatiti i premestiti) pozicije gde ce se koji igrac u formaciji nalaziti, i to sve uz pomoc 2 tabele (formacija igraci)
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 06.01.2012-11:33 od strane laponac84. ↑  ↓

#7 06.01.2012-11:36
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,678


Subject: Re: Popunjavanje tabele iz ComboBox-a
Da mozes trenutno postaviti igrace ali ne vidim gdje to mozes zapisati.
Ukoliko za neku utakmicu odaberes odredjenu formaciju ta na toj formaciji postavis igrace trebalo bi to negdje i zapisati da imas a ne kada ponovo podignes nemas pozicija igraca za formacije.
Bar ja ne vidim iz tvojih tabela ako sta nisi doradio ili ja nisam dobro vidio.
Pozdrav
↑  ↓

#8 06.01.2012-12:14
laponac84 Offline
Clan
Registrovan/a od: 20.11.2008-09:46
Komentari: 86


Subject: Re: Popunjavanje tabele iz ComboBox-a
dodao polje poz_sort koje predstavlja broj pozicije od 1 do n igraca u za svaki tim (po defaultu imam 25 igraca po ekipi) polje sort se u ovom slucaju krece od 1 do 25

od 1 - 11 to su igraci koji pocinju utakmicu na terenu (1- golman, 2-levi bek, 3-centralni bek... u zavisnosti od formacije koju odaberemo)

igraci od 12 - 16 su rezervni igraci, svi igraci preko broja 16 pa sve do n-tog igraca nisu usli u sastav za utakmicu, i njihove vrednosti nece biti uracunate za krajnji ishod utakmcie.

premestanjem imena igraca gore dole (uz pomoc sortiranja) menja se i njihov broj (pozicija) u formaciji

e sto se tice belezenja igraca, belezice se, ali u delu koji se povezuje sa utakmciom (tok utakmcie, akteri utakmice...) i sluzice cisto istorijiski za analize kako je koji igrac i koliko igrao, i sta je postigao na datoj utakmici (gol, zuti, crveni karton...)

to je moja ideja,
↑  ↓

#9 06.01.2012-12:34
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,678


Subject: Re: Popunjavanje tabele iz ComboBox-a
Da razumio sam te.
Moja ideja je bila drugacija mada moras uzeti sa rezervom zbog moga nerazumijevanja materije.
Ja sam mislio ovako:
Da imas tabelu formacija u kojoj ce biti ono sto i sad imas.
U toj tabeli ces imati sve poznate formacije i naravno sa mogucnoscu dodavanja novih.
Sledeca tabela Raspored igraca bi imala isto kao i ova tabela niz rasporeda igraca po odredjenim formacijama.
Ova tabela bi morala biti flrksibilna.
Sta hocu time reci?
Da naprimjer trener moze napraviti nekoliko rasporeda sa razlicitim ili istim formacijama i imati gotovo i samo poslije prifruziti raspored utakmici.
To moze uraditi i dan ili sat prije odvijanja utakmice.
U tabeli utakmice bi samo upisao id rasporeda a u rasporedu vec ima ide formacije i sve je povezano.
E sad dali je ovo dobro ti vjrovatno bolje znas.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 28.05.2018-10:32.