Bosna i Hercegovina



zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
Podigni neki modul.
Idi na meni:
Tools--->Options
Kartica general
Error traping
Ukljuci opciju Break on unhandled errors
Pozdrav
↑  ↓

pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
To je bilo uključeno. U međuvremenu sam primjetio da je možda problem kod mene bio što se linkovana baza zove Prodaja_2012.mdb.
Preimenovao sam je u 2012.mdb i sada je izgleda sve u redu.
Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
Ja sam samo to ukljucio na tvojoj bazi i sveradi.
Pozdrav
↑  ↓

miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
Ovo je odlično!
Kad bi se još moglo dodati na ovaj MeniG da se vide na padajućoj listi sve godine odnosno sve baze.Isto tako kad se izabere neka godina da se odmah linkuju tabele na tu bazu.
Ovo je dobro da uzima putanju do baze preko sistemske tabele u samoj aplikaciji.
Miro
↑  ↓

miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
Evo primjer moga koda koji u combo ili list box upisiva koje su baze prisutne u nekoj putanji koju ja uzimam iz jedne tabele.Evo recimo da se taj kombo zove cboBaza
DownloadIzvorni kod (Text):
  1. strPutBaz = DLookup("PUTBAZ", "PUTANJA")
  2.  
  3. If Right(strPutBaz, 1) = "\" Then
  4.     strPutBaz = Left(strPutBaz, Len(strPutBaz) - 1) ' uklanja eventualno "\" iz naziva direktorija
  5. End If
  6.  
  7. strDatoteka = Dir(strPutBaz & "\*FiskalBaza.mdb")
  8.  
  9.  
  10. 'strDatoteka = Dir("c:\windows\desktop\novagodina\*_BAZA_FINOS.mdb")
  11. Me.cboBAZA.RowSource = ""
  12. I = 0
  13. Do While strDatoteka <> ""
  14.     ReDim Preserve astrPopis(I + 1)
  15.     astrPopis(I) = strDatoteka & ";"
  16.     I = I + 1
  17.     strDatoteka = Dir
  18. Loop
  19.  
  20. For I = 0 To UBound(astrPopis) - 1
  21.     'MsgBox i & "," & astrPopis(i)
  22.     For j = I + 1 To UBound(astrPopis) - 1
  23.         If astrPopis(I) < astrPopis(j) Then
  24.             strPom = astrPopis(I)
  25.             astrPopis(I) = astrPopis(j)
  26.             astrPopis(j) = strPom
  27.         End If
  28.         'ovo je služilo za TEST sortiranja
  29.         'Debug.Print i; " "; j; " ";
  30.         'For k = 0 To 6
  31.         '    Debug.Print astrPopis(k);
  32.         'Next k
  33.         'Debug.Print
  34.     Next j
  35. Next I
  36. For I = 0 To UBound(astrPopis) - 1
  37.     Me.cboBAZA.RowSource = Me.cboBAZA.RowSource & astrPopis(I)
  38.    
  39. Next

Miro
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
Citat:
Kad bi se još moglo dodati na ovaj MeniG da se vide na padajućoj listi sve godine odnosno sve baze.Isto tako kad se izabere neka godina da se odmah linkuju tabele na tu bazu.
Ovo je dobro da uzima putanju do baze preko sistemske tabele u samoj aplikaciji.
Napsao sam to na pocetku cini mi se.
Za novu godinu dovoljno ju je ukucati u combo i otvorit ce novu odnosno kopirati mdb.sys i preimenovati u tu godinu.
Jedino nece ako nije susjedna godina od tekuce.

U combu pokazuje sve baze koje imaju na toj potanji.

Ostalo je da se rijese kodne tabele jer one se prenose iz godine u godinu da se nebi ponovo prekucavali podaci.
Pozdrav
↑  ↓

pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
Citat od zxz:
[quote] Ostalo je da se rijese kodne tabele jer one se prenose iz godine u godinu da se nebi ponovo prekucavali podaci.
Ovo je zapravo problem, jer mdb.sys sadrži neke podatke koji su se u međuvremenu promjenili.
Recimo imam tblPartneri u koji su dopisani novi partneri, imam tblArtikli u koji su u pisani novi artikli,
a i u tblUlaz_Izlaz trebalo bi upisati stanje 31.12 predhodne godine.
Pozdrav
↑  ↓

miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
Sad vidim da radi ovo je dobro.A zašto neće susjednu godinu.
Miro
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
Da nebi greskom bila napravljena neka godina stavio sam uslov u kodu da nova godina mora biti veca za 1 i manja za 1 od tekuce godine odnosno Year(Date()).
Pozdrav
↑  ↓

miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
Vidim sad to sam isključio.Ovo je odlično.Po meni trebalo bi staviti kontrole da ne bi neko kreirao godinu recimo 22 ili 10 ili 12.Zanima me ovaj mdb.sys znači preko njega kreiramo novu bazu.Kako ga kreiramo iz svoje baze.
Miro
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: Otvaranje poslovne godine
Jednostavno urnek baze prwimwnujwmo u mdb.sys.
To sam na pocetku napisao.
To je u stvari mdb baza preimenovana.
Pozdrav
↑  ↓

 Podijeli  Dodaj odgovor Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 27.06.2017-16:40.