Bosna i Hercegovina



#16 29.05.2012-22:49
Branestan Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.05.2012-20:02
Komentari: 65


Subject: Re: Pitanja u vezi procedura i pisanja koda
Hvala! Radi!

A zakleo bih se da sam i ovako pokušao.

Primjer je sa časova VB škole, malo sam vježbao.

Još jednom hvala svima za vrijeme koje izdvajate da, nama koji samo nešto zapitkujemo, tako detaljno odgovorite.

Pozdrav!
↑  ↓

#17 30.05.2012-00:21
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Pitanja u vezi procedura i pisanja koda
Citat:
Function Spoji(a As String, b As String) As String

Spoji = a & b

End Function
Function Spoji(a as string,b As String) As String

a as string-A variabla dimenzionisana kao string odnosno tekst i to ulazna variabla
b As String-isto kao i pradhodno
spoji -variabla deklarisana kao string
to je ovo iza zagrade as strin

ukoliko ne navedemo onda ovo Spoji ili naziv procedure koji je ujedno i izlazna variabla je variant odnosno moze bilti bilo sta.
Integer, double,single currenci, datete ili string.

Bolje je navesi sta je.
U c Jeziku se vraca vrijednost opcijom return a u vb se vraca kroz naziv procedure.
Pozdrav
↑  ↓

#18 30.05.2012-06:14
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Pitanja u vezi procedura i pisanja koda
Citat od Branestan:
Još jednom hvala svima za vrijeme koje izdvajate da, nama koji samo nešto zapitkujemo, tako detaljno odgovorite.
Nemoj se ustručavati pitati. Forum za to i služi.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 22.06.2018-12:29.