Bosna i Hercegovina



#31 22.03.2012-18:00
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Pregled stanja
Evo SQL Za Query kojem treba dati ime Q.
DownloadIzvorni kod (SQL):
  1. SELECT tblStavke.NSN, Sum(IIf([vrdoc]="1",[klc],[klc]*(-1))) AS Stanje
  2. FROM tblDoc INNER JOIN tblStavke ON tblDoc.BrD = tblStavke.BrD
  3. GROUP BY tblStavke.NSN;

Na subformu dodaj dva polja:
Jedno polje combo sa imenom Stanje.
U rowsource comba stavi ime ovog Querya odnosno Q.
Colmncoun: 2
Controlsource:NSN
Visible= no

Drugo polje je tekstualno i nka se zove StanjeP:
Za njega viise nista netrebas namijestati.

Evo ti kod koji trebas stqaviti u modul subforme:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Option Compare Database
  2. Option Explicit
  3. Dim Vr As Single
  4.  
  5. Private Sub Form_Current()
  6. Dim KlcStanje
  7.  
  8. Me.Stanje.RowSource = Me.Stanje.RowSource
  9. KlcStanje = Me.Klc
  10. If Format$(KlcStanje) = "" Then
  11. Vr = 0
  12. Else
  13. Vr = Val(KlcStanje)
  14. End If
  15. Me.StanjeT = Me.Stanje.Column(1)
  16. End Sub
  17.  
  18. Private Sub Klc_AfterUpdate()
  19. Dim StanjeAf
  20. Dim StanjeQ As Single
  21. Dim StanjeT As Single
  22. Dim K
  23. Dim P As Single
  24.  
  25. StanjeAf = Me.Klc
  26. If Format$(StanjeAf) = "" Then GoTo Kraj
  27. StanjeQ = Me.Stanje.Column(1)
  28.  
  29. K = Forms![frm_Doc]![vrdoc]
  30. If Format$(K) = "" Then GoTo Kraj
  31. If Val(K) = 1 Then
  32. P = 1
  33. Else
  34. P = (-1)
  35. End If
  36.  
  37. StanjeT = Vr - StanjeAf
  38. StanjeT = StanjeQ - (StanjeT * P)
  39. Me.StanjeT = StanjeT
  40. Izlaz:
  41. Exit Sub
  42. Kraj:
  43. Me.StanjeT = 0
  44. End Sub

Pozdrav
↑  ↓

#32 22.03.2012-18:09
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Pregled stanja
Ok, sada trenutno nemam vremena da to primjenim, ali sutra na poslu cu to uraditi. Hvala i velik pozdrav i nadam se da necu biti naporan ako budem imao problema da se opet javim. Jos jednom pozdrav.
Pozdrav!
↑  ↓

#33 22.03.2012-18:56
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Pregled stanja
Ma nigdje ja ne vidimu tvom odgovoru StanjeT. Disappointed
Pozdrav!
↑  ↓

#34 22.03.2012-19:06
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Pregled stanja
Evo radi hvala ti samo sam ja dao naziv txt polje StanjeP ne gledajuci dalje i nije islo sada kada sam promjenio naziv u StanjeT radi. Svaka cast majstore. Hvala ti i svako dobro.
Pozdrav!
↑  ↓

#35 23.03.2012-08:52
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Pregled stanja
Evo mene opet. E sinoc sam probao na ovom svom primjeru koji sam postavio na forumu. Evo sada pokusavam da to uradim u pravoj app i evo sta se dogadja. U prilogu je slika sa porukom? Sta bi sada moflo biti.

Ikona prilozene slike:
problem.JPG
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 21
Veličina: 151.56 KB
Veličina slike: 1280 x 960 Pixels


Pozdrav!
↑  ↓

#36 23.03.2012-10:18
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Pregled stanja
Jeli možda ima kakve veze sto je u mene na app. ide prvo forma za unos podataka o dokumentu i partneru a poslije zatvaranja te forme ide forma stavke gdje unosim količine. Dali to predstavlja problem ili pak ovi kodovi koje imam na formi stavke na "Before Insert"; "OnLoad" i "OnAcitvate"
Pozdrav!
↑  ↓

#37 23.03.2012-10:46
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Pregled stanja
Option Compare Database
Option Explicit
Dim Vr As Single

Dali imaš ovo na početku procedure
Pozdrav
↑  ↓

#38 23.03.2012-10:54
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Pregled stanja
Pardon, vidim da imaš ali misli da bi to trebalo ići gore na početku procedure. Znači iznad onoga

Private Sub Form_BeforeInsert (Cancel As Integer)...
Pozdrav
↑  ↓

#39 23.03.2012-11:26
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Pregled stanja
Evo prilozit cu sve procedure koje imam na form frm_StavI, tj. unos stavki prilikom izlaza. Sada dali ovaj kod sto je zxz napisao ima problema sa osalim kodovima koje imam, stvarno ne znam?

Prilozi:
Informacije o fajlu: doc  procedure frm_stavke.doc
Preuzimanja: 24
Veličina: 66.5 KB


Pozdrav!
↑  ↓

#40 23.03.2012-12:09
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Pregled stanja
Teško je to tako vidjeti.
zar ne možeš poslati primjer sa formama gdje stoje te procedure pa će se vidjeti gdje je problem
Pozdrav
↑  ↓

#41 25.03.2012-09:06
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: Pregled stanja
Ovo sto je uradio zxz je odlicno i radi na ovom primjeru sto sam postavio na forumu, ali kada sam sve ovo ponovio u pravoj app. kada zelim da otvorim formu za knjizenje onda mi otvara ovaj kod od zxz i obiljezi stavku Vr = 0. E sad ja ne znam sta je problem.
Pozdrav!
↑  ↓

#42 25.03.2012-12:52
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Pregled stanja
Dali ti čitaš odgovore. Več tri puta sam ti nešto sugerirao, a ti nište ne kažeš. Dali si probao napraviti to što sam ti rekao ili te to ne zanima.
Pozdrav
↑  ↓

#43 25.03.2012-13:37
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Pregled stanja
Uiek prvo kompajliraj kod kada ga postavis i pslusaj pmiroslav.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (3): 1, 2, 3


All times are GMT +01:00. Current time: 21.09.2017-06:10.