Bosna i Hercegovina



pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Kako na predhodni rekord
U primjeru na 'frmKnjizenje' je dugme 'KNJIŽI IZLAZ' koje pokreće funkciju koja prepisuhe podatke iz tablica 'tblProdaja' i 'tblProdajaStavke' u tablice 'tblTransakcije i 'tblUlazIzlaz'.
Problem je u tome što mi se korisnik žali da pošto ne prepisuje uvjek po redu več ode recimo na Rekord broj 5, a nakon knjiženja podaci u formi postave se na Rekord broj 1, a on bi želio da se postavi na predhodni ili slijedeći Rekort ( 4 ili 6).
Pokušao sam sa
DoCmd.GoToRecord, ,acPrevious
ali me ne sluša.

Molim pomoć

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Knjizenje.rar
Preuzimanja: 33
Veličina: 35.67 KB


Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,397


Subject: Re: Kako na predhodni rekord
Nisam te bas razumio tacno sta ne slaze ali prvo pokusaj sa ovim.
Slozi po polju datumU.
Vidim da si ga primjenjivao.
Pozdrav
↑  ↓

pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Kako na predhodni rekord
Nisi me razumio.
Na formi 'frmKnjizenje' sa Navigations Button odem recimo na Rekord 5 i pritisnem dugme 'KNJIŽI IZLAZ'
Posao se odradi u redu, pojavi se poruka 'Stavke sa otpremnice...' pa 'OK'
Pogledaj ponovo broj u Navigations Buton, on je 1 (jer se sve vrati na prvi rekord iz tablice)
Ja bih želi da ode na slijedeči rekord od onoga koji se obradio, znači u ovom slučaju 6.

Ikona prilozene slike:
Image1.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 21
Veličina: 88.65 KB
Veličina slike: 680 x 485 Pixels


Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,397


Subject: Re: Kako na predhodni rekord
Na pocetku tvoje procedure na on klik dodaj ovo.
Dim a As Integer

a = Me.CurrentRecord

I ispod gdje vrsis requery dodaj ovo:
Me.Proknjizeno = True
MsgBox "Stavke sa otpremnice broj: " _
& OrderID & " su skinute sa skladišne kartice!", vbOKOnly, "Potvrda"
Forms!frmKnjizenje.Requery
Me.frmKnjizenjeSub.Requery
DoCmd.GoToRecord , , acGoTo, a' ovo dodaj
Pozdrav
↑  ↓

pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Kako na predhodni rekord
To je to što sam htio.
Hvala ti na pomoći.
Pozdrav
↑  ↓

 Podijeli  Dodaj odgovor Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 20.08.2017-03:15.