Bosna i Hercegovina



#1 09.06.2012-14:14
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
U jednoj kolumi i excel-u su upisana imena.
Posto se imena vise puta ponavljaju u toj istoj kolumi, htjeo sam da napravim tako da mi u nekom polju stoji ime koje se najvise ponavlja u toj kolumi.
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#2 10.06.2012-13:31
zxz Online
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,451


Subject: Maksimalan broj ponavljanja vrijednosti
Hehe ti si uvijek znao naci dobro pitanje:
Evo ovako:
Pretpostavimo da imas u A koloni imena
U B1 Kolonu Napisi sledece:
=COUNTIF(A:A;A:A)

Sada ovo kopiraj opcijom vuci u sve kolone B redove dokle imas zapisa u a koloni.

U C1 Koloni napisi sledece:
=ImeP(A:A;B:B)
Ovu proceduru ces kopirati u modul VB-a u exelu:
Ides:
Tools--->Macro--->Visual basic editor.

Kada se otvori Vb druga ikonica sa lijeva ti je insert moduule.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function ImeP(KolonaImena As Range, KolonaKount As Range) As String
  2. Dim Polje As Object
  3. Dim Skupina As Range
  4. Dim X As Integer
  5. Dim MaksV As Integer
  6. Dim Adresa As String
  7.  
  8.  
  9. Set Skupina = KolonaKount
  10. For Each Polje In Skupina.Cells
  11.  
  12. X = Polje.Value
  13. If X > MaksV Then
  14. Adresa = KolonaImena.Column & "," & Polje.Row
  15. MaksV = X
  16. ImeP = KolonaImena(Adresa) & ":" & MaksV
  17. End If
  18. Next Polje
  19.  
  20. End Function

Pozdrav
↑  ↓

#3 11.06.2012-19:22
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
nece zapelo,,,
ne kontam ovo sto si napisao:
Citat:
Sada ovo kopiraj opcijom vuci u sve kolone B redove dokle imas zapisa u a koloni.
Da pojasnim hocu da napravim za fudbal Euro 2012 raspored utakmica sa rezultatima i najboljim strijelcima,
Znaci ja upisujem rezultate i strijelce u polja a procedura mi prikazuje strijelce od igraca sa najvise postignutih golova do igraca sa najmanje postignutih golova,,, :-)
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#4 11.06.2012-20:22
zxz Online
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,451


Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
Hehe pa nije to to sto si reko ali eto.
I ovo gore moze trebati nekome jer je veoma interesantno.
A ti sad zakaci primjer kako to radis.
Samo zapisis u exel 2003 ili nizi.
Pozdrav
↑  ↓

#5 12.06.2012-08:39
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 549


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
Probaj ovako. U kolonu D se ubacuju strelci, kako ko da go, u kolonu E ako da vise od jednog gola na utakmici. Dakle posle utakmice samo dodas strelce u kolonu D i pritisnes dugme. Macro se moze preadresirati da radi i za tvoju tabelu.
Pozdrav Happy

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  ListaStrelaca.zip
Preuzimanja: 20
Veličina: 10.24 KB

↑  ↓

#6 12.06.2012-14:09
Kiro Offline
Clan
Registrovan/a od: 04.02.2009-09:14
Komentari: 119


Ocjena: Ocjena:0 Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
Nije to ali je zgodan raspored UEFA EURO 2012 Final Tournament Schedule

http://www.excely.com/
↑  ↓

#7 13.06.2012-19:41
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
Evo ako se kome da da nastavi da doradjuje, ja sam to ovako zamislio,,,,
Znaci potrebno je da iz kolona se izvuku najbolji strijelci,,,

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  E_2012.zip
Preuzimanja: 24
Veličina: 5.22 KB


Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#8 14.06.2012-15:00
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 549


Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
Evo ovako nesto. Ne dopada mi se ovo insertovanje redova ako ima vise golova.
Treba popuniti samo rezultat, x, 1 ili 2 se popunjava automatski.
Posle ubacivanja strelaca pritisnuti dugme azuriranje.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  E_2012Dex.zip
Preuzimanja: 12
Veličina: 19.11 KB

↑  ↓

#9 14.06.2012-16:15
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
nije lose, ne vidim dugme azuriranje?
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#10 14.06.2012-16:40
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 549



#11 14.06.2012-19:02
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
izvini nisam vidio
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#12 15.06.2012-09:26
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 549


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
Ko zali neka nastavi. Na slican nacin bi trebalo dodati gol razliku i ubaciti macro za sortiranje

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  E_2012Dex2.zip
Preuzimanja: 7
Veličina: 23.12 KB

↑  ↓

#13 17.06.2012-14:42
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
Evo jos jedna tabela za EURO 2012 u excel-u,,,
P.S.
Ovo nije moje djelo slucajno sam nasao na internetu,,,

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  euro2012.zip
Preuzimanja: 25
Veličina: 401.21 KB


Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#14 21.06.2012-13:11
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Excel racunanje duplih postova postova u istoj kolumi?
ovo je dexxxl odlicno zamislio
Citat:
Ko zali neka nastavi. Na slican nacin bi trebalo dodati gol razliku i ubaciti macro za sortiranje
,
steta da ne nastavimo ovu temu,,,
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 22.10.2017-11:03.