Bosna i Hercegovina



#1 15.06.2012-15:28
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Subject: Linkovanje tabela putem vba coda
da li se može napravit da putem coda linkujem tabele iz baze1 u bazu2

tabele ne bi bile linkovane po prvi put ručno ovo napominjem
iz razloga jer bi to trebalo da se odradi kodom
imam funkciju koja otvara open/save dialog
sad bi mi trebalo kada izaberem bazu da kod automatski linkuje tabele

nadam se da sam dobro objasnio

pozdrav
↑  ↓

#2 15.06.2012-16:46
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Subject: Re: Linkovanje tabela putem vba coda
našo sam rješenje sa ovim dijelom koda

DoCmd.TransferDatabase acLink, "Microsoft Access", txtDatabasePath, acTable, "GlavnaKnjiga_Detalj", _
"GlavnaKnjiga_Detalj"

pozdrav
↑  ↓

#3 17.06.2012-10:30
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: Linkovanje tabela putem vba coda
Ako sam ja tebe dobro razumio ti hoces da linkujes tabele na neku app. ali koje nisu bile linkovane.
Sto bi rekli ne relink nego link.
Po meni ta zamisao nije bas dobra sem ako neces negdje imati spisak tabela koje treba linkovati.
Problem je u tome da veoma lako mozes linkovati bilo koje tabele.
Ako imas spisak to je nesto drugo.
Pozdrav
↑  ↓

#4 18.06.2012-10:10
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Subject: Re: Linkovanje tabela putem vba coda
Citat:
Ako sam ja tebe dobro razumio ti hoces da linkujes tabele na neku app. ali koje nisu bile linkovane.
imam neku aplikaciju koja je u mde formatu a treba mi da napravim neke dopune

pa sam napravio sporednu aplikaciju koja će se kačiti na ovu u mde formatu

Citat:
Ako imas spisak to je nesto drugo.

upravo tako imam spisak odnosno tačno sam precizirao koje tabele trebam da linkujem

tako da ako te tabele ne postoje u bazi neće ni linkovati

pozdrav
↑  ↓

#5 18.06.2012-11:01
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: Linkovanje tabela putem vba coda
Nemoj me pogresno razumjeti ali mislim da ti je bolje rjesenje pisanje SQL-a
Primjer:
SELECT * FROM ImeTabele IN 'Putanjadomde\imemde'

Naravno mozes ti i napeaviti linkovanje ali svaki put kada radis novi link moras obrisati stari link i naravno sa spiska ponovo linkovati.
Pozdrav
↑  ↓

#6 18.06.2012-16:15
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Subject: Re: Linkovanje tabela putem vba coda
Citat:
Nemoj me pogresno razumjeti ali mislim da ti je bolje rjesenje pisanje SQL-a

ja uvijek saslušam i druga mišljenja a i forum služi da se iznese drugo mišljenje i ponudi
bolje i drugačije rješenje i ovo tvoje nije za odbaciti
pa ako bi mogao postaviti neki primjer kad stigneš nije hitno

pozdrav
↑  ↓

#7 18.06.2012-23:00
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: Linkovanje tabela putem vba coda
Evo primjer kada se i baza i tvoja app nalaze u istom dir.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  PrimjerLink.zip
Preuzimanja: 101
Veličina: 534.78 KB


Pozdrav
↑  ↓

#8 19.06.2012-10:07
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Subject: Re: Linkovanje tabela putem vba coda
kod ovog primjera traži mi putanju na d disku

a u sql-u ne vidim da si upisao putanju ka d disku

pa me interesuje kako promijeniti putanju ka c disku

pozdrav
↑  ↓

#9 19.06.2012-11:45
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: Linkovanje tabela putem vba coda
Ako su u istom dir i baza i app. netreba ti putanja a ako nisu onda u SQL-u pises:
iz FROM ImeTabele IN 'putanjai ime baze'
Ako ti ovo ne odgovara onda napisi ime tabele i ime polja gdje smijestas spisak tabela.
Pozdrav
↑  ↓

#10 19.06.2012-12:08
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Subject: Re: Linkovanje tabela putem vba coda
dobro sad mi je jasno

sad ću da ukomponujem u svoju bazu

ako bude još kakvi pitanja javim se ponovo

hvala zxz

pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 16.08.2018-18:26.