Bosna i Hercegovina



#1 23.06.2012-09:02
miro35 Offline
Clan
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Bar code čitač u MsAccess-u
Imam problem nekad mi se pojavi don't send u access-u kad bar code čitač skenira neki artikal.I onda me izbaci iz aplikacije.Isto tako ponudi compact and repair baze.Takodje kad otkrijem na kojem se to artiklu desilo,drugi put taj isti artikal očita bez problema.I ne dešava se ovo baš često ali smeta.
Neznam je li ko imao slična iskustva.Evo postavit ću code na after update tog polja koje čita bar kode
DownloadIzvorni kod (Text):
  1. Private Sub SIFART_AfterUpdate()
  2.  
  3. Me.Kolicina = 1
  4. If Left(Me.SIFART, 1) = "2" Then
  5.    If Len(Me.SIFART) < 13 Then
  6.       Me.Kolicina = 1
  7.    Else
  8.       Me.Kolicina = Round(Mid(Me.SIFART, 9, 4) / 1000, 2)
  9.       Me.SIFART = Left(Me.SIFART, 7)
  10.     End If
  11. End If
  12.  
  13. If Not IsNull(DLookup("ArtSif", "tblArtikli", "ArtSif='" & Me.SIFART & "'")) Or Not IsNull(DLookup("FSIFRA", "tblArtikli", "FSIFRA='" & Me.SIFART & "'")) Then
  14.     If Me.SIFART = (DLookup("FSIFRA", "tblArtikli", "FSIFRA='" & Me.SIFART & "'")) Then
  15.     Me.SIFART = DLookup("ArtSif", "tblArtikli", "FSIFRA='" & Me.SIFART & "'")
  16.     End If
  17.  
  18.     Me.NazArt = DLookup("ArtNaz", "tblArtikli", "ArtSif='" & Me.SIFART & "'")
  19.     Me.Grupa = DLookup("ArtGrupa", "tblArtikli", "ArtSif='" & Me.SIFART & "'")
  20.     Me.PORPOS = "0.17"
  21.     If IsNull(Me.PORPOS) Then
  22.     Me.PORPOS = 0
  23.     End If
  24.     Me.PORPOS2 = "0"
  25.     If IsNull(Me.PORPOS) Then
  26.     Me.PORPOS2 = 0
  27.     End If
  28.     Me.PORPOS3 = "4"
  29.     If IsNull(Me.PORPOS) Then
  30.     Me.PORPOS3 = 0
  31.     End If
  32.    
  33.     Me.PRODCIJ = Round(DLookup("ArtMCije", "tblArtikli", "ArtSif='" & Me.SIFART & "'"), 2)
  34.     If IsNull(Me.PRODCIJ) Then
  35.     Me.PRODCIJ = 0
  36.     End If
  37.     If (Me.StanjeKasa.Visible = True) Then
  38.     Me.StanjeKasa = Round(DLookup("Stanje", "qryStanjeSkladista", "ArtSif='" & Me.SIFART & "' and Skladiste='" & "01" & "'"), 2)
  39.     Else
  40.     End If
  41.     'DoCmd.GoToControl "NAZART"
  42.     Call Command39_Click
  43.    
  44. Else
  45.     DoCmd.OpenForm "frmPretrazivanje1"
  46.    
  47. End If

Miro
↑  ↓

#2 23.06.2012-09:14
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,675


Subject: Re: Bar code čitač u MsAccess-u
Probaj hoce li padati mde.
Pozdrav
↑  ↓

#3 23.06.2012-09:27
miro35 Offline
Clan
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Bar code čitač u MsAccess-u
Probat ću i to.Samo da napomenem da je i mdb kompajliran code ako je nešto vezano sa tim.
Miro
↑  ↓

#4 23.06.2012-09:40
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,675


Subject: Re: Bar code čitač u MsAccess-u
Ima dosta verzija accessa koje znaju pasti ali kada se pretvori u nde onda radi.
Trebas probati i na drugom compu.
I jos nesto vidi sta imas u referencama ucitano od axtivx.
Pozdrav
↑  ↓

#5 23.06.2012-09:44
miro35 Offline
Clan
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Bar code čitač u MsAccess-u
Od activex imam samo učitano: Microsoft Activex Data Objects 2.5 Libary
Miro
↑  ↓

#6 23.06.2012-10:32
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,675


Subject: Re: Bar code čitač u MsAccess-u
To ti je ADO a mi skoro svi radimo da DAO pa ja to uvijek iskljjucim a ukuljucim DAO.
Mada to nema veze sa ovim tvojim ali eto.
Pozdrav
↑  ↓

#7 23.06.2012-10:40
miro35 Offline
Clan
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Bar code čitač u MsAccess-u
Moguće da je i ovo baš ću sve isprobati
Miro
↑  ↓

#8 23.06.2012-10:44
miro35 Offline
Clan
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Bar code čitač u MsAccess-u
Imam uključen i Microsoft DAO 3.6 Object Library
Miro
↑  ↓

#9 23.06.2012-11:30
Trtimir Offline
Clan
Registrovan/a od: 17.05.2012-06:38
Komentari: 10


Subject: Re: Bar code čitač u MsAccess-u
Otvori novi *.mdb , uvezi sve iz one baze koje ti pada, pa napravi compile u vb kodu , i onda probaj raditi,
A kao što ti kaže @zxz naoravi i *.MDE , jel ti on brže radi a i sigurnije, *.mdb bi ti trebalo služiti kao izvorni kod programa.
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 22.05.2018-07:06.