Bosna i Hercegovina



#1 17.07.2012-17:45
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,371


Subject: Sihronizirani Combo
Opet me nešto mući.
Pokušavam u subformi napraviti tri ComboBox-a koji trebaju biti međusobno sihronizirani.
U prvom izaberem nalog, na temelju izabranog naloga u drugom se trebaju filtrirati samo pozicije koje pripadaju tom nalogu i na kraju kada odaberem 'Poziciju' u trećem se trebaju filtrirati samo radne operacije koje pripadaju toj poziciji.

u prvom ComboBox-u stavio sam

Private Sub IDnaloga_AfterUpdate()
Me.Pozicija.Requery
End Sub

u drugom

Private Sub Pozicija_AfterUpdate()
Me.Broj_op.Requery
End Sub

Međutim nakon ove komande prikaz svih predhodno izabranih pozicija se poremeti iako u tablici ostane zapis koj treba.
Može li se ovo kako uredno napraviti.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Ucinak V22.rar
Preuzimanja: 77
Veličina: 91.89 KB


Pozdrav
↑  ↓

#2 17.07.2012-18:45
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Sihronizirani Combo
Polje pozicija.Rowsource
DownloadIzvorni kod (SQL):
  1. SELECT ArhivaNalog.IDdijela, PROCES.PozKratica, PROCES.NAZIV
  2. FROM tblNalog INNER JOIN (PROCES INNER JOIN ArhivaNalog ON PROCES.ID = ArhivaNalog.IDdijela) ON tblNalog.nalogID = ArhivaNalog.nalogID
  3. WHERE (((tblNalog.nalogID)=[Forms]![frmlEvidencija]![subEvidencija].[Form]![IDnaloga]));
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Pozicija_AfterUpdate()
  2. Me.Broj_op.RowSource = Me.Broj_op.RowSource
  3. End Sub
Polje Broj_op.rowsource
DownloadIzvorni kod (SQL):
  1. SELECT PROCESOP.BROJ_OP, PROCESOP.KTO1, PROCESOP.RAD_MJE1, PROCESOP.OPIS, PROCESOP.operacijaID
  2. FROM PROCESOP
  3. WHERE (((PROCESOP.ID)=[Forms]![frmlEvidencija]![subEvidencija].[Form]![Pozicija]))
  4. ORDER BY PROCESOP.BROJ_OP;
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub IDnaloga_AfterUpdate()
  2. Me.Pozicija.RowSource = Me.Pozicija.RowSource
  3. End Sub

Pozdrav
↑  ↓

#3 17.07.2012-19:13
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,371


Subject: Re: Sihronizirani Combo
Kod upisa je sve u redu, ali kad zatvorim formu i ponovno je otvorim opet se u Combima poremeti ono šro sam upisao
Dali je uopće moguće u Continous form obliku zadržati predhodni upis jer mi se čini da se nakom ažuriranja Combo boxsovi u svim redovima ažuriraju
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 17.07.2012-19:19 od strane pmiroslav. ↑  ↓

#4 17.07.2012-20:21
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Sihronizirani Combo
Evo ovo sam nekad skinuo sa Elite foruma. Obrati paznju da je preko drugog comba postavljen textbox, kao i na Queru koji je source forme

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Cont_combo_test_v1_office_2003.zip
Preuzimanja: 86
Veličina: 22.73 KB

↑  ↓

#5 17.07.2012-20:22
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Sihronizirani Combo
Citat:
Combo boxsovi u svim redovima ažuriraju

Kada upisse Uu cobob box u rowsource SQL on vazi za vse redove.
Mozda si mislio da ti u svakom redu bude drugi uslov.
Pozdrav
↑  ↓

#6 18.07.2012-07:27
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,371


Subject: Re: Sihronizirani Combo
Ovaj primjer koji je priložio Dexxxl je riješenje koje mi je trebalo.
Zahvaljujem se obojici
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 16.11.2018-07:16.