Bosna i Hercegovina



#1 26.09.2012-23:24
skahu Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.05.2011-00:09
Komentari: 36


Subject: forma u formi
Pozdrav,
Želio bih da dizajniram jednu manju bazu koja bi se upravljala iz samo jedne forme.
Znam da bih to mogao riješiti tab control-om, ali me interesuje da li bih nekako mogao da pomoću dugmadi regulišem da mi se u okviru glavne forme pojavljuje druga forma koja bi bila uslovljena dugmetom.
u prilogu sam postavio sliku kako bi to trebalo izgledati.
Hvala

Ikona prilozene slike:
forma.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 80
Veličina: 52.62 KB
Veličina slike: 1024 x 768 Pixels

↑  ↓

#2 27.09.2012-06:46
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: forma u formi
To nije nikakav problem. Trebaš napraviti Glavnu formu i Subformu i zatim u glavnoj formi postaviš Subformu.
Jedino što nisi naveo što želiš regulirati sa dugmetima.
-želiš li prikazivati ili skrivati subformu
-želiš li mjenjati izvor podataka (recordsource) subforme
ili nešto drugo
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 27.09.2012-06:47 od strane pmiroslav. ↑  ↓

#3 27.09.2012-08:05
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: forma u formi
Da nisi mislio na ovako nesto?

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Subforma.zip
Preuzimanja: 79
Veličina: 17.54 KB


Pozdrav
↑  ↓

#4 27.09.2012-14:51
skahu Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.05.2011-00:09
Komentari: 36


Subject: Re: forma u formi
Želim da se prikaže subforma zavisno koje je dugme kliknuto, a da se prethodna sakrije, pri tome ne izlazeći iz glavne (menu) forme. Uz to i mijenjati sadržaj u subformi.
ovo što je zxz naveo je otprilike to,
Probaću da se zabavim malo sa ovim.
Hvala
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 27.09.2012-14:54 od strane skahu. ↑  ↓

#5 27.09.2012-17:39
skahu Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.05.2011-00:09
Komentari: 36


Subject: Re: forma u formi
Zašto ne funkcioniše sa dugmadima ?

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  klikforma.zip
Preuzimanja: 65
Veličina: 33.04 KB

Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 27.09.2012-17:40 od strane skahu. ↑  ↓

#6 27.09.2012-18:04
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: forma u formi
Uf nemam nista vise od 2003 pa te molim da kompajliras na nizu verziju.
Pozdrav
↑  ↓

#7 27.09.2012-18:59
skahu Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.05.2011-00:09
Komentari: 36


Subject: Re: forma u formi
Evo 2003 format

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  klikforma03.zip
Preuzimanja: 81
Veličina: 19.75 KB

↑  ↓

#8 27.09.2012-19:31
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,722


Subject: Re: forma u formi
Private Sub Command3_Click()
Dim ImeForme As String
ImeForme = "artikli"
Me.sub.SourceObject = ImeForme
End Sub

Private Sub Command4_Click()
Dim ImeForme As String
ImeForme = "dobavljaci"
Me.sub.SourceObject = ImeForme
End Sub

----------------------
Naziv forme je string i treba ga oiviciti znakom za string (Znacima navoda)
Da si poslije ovoga u modulu napisao:
Option Compare Database
Option explicit


Sigurno bi ti javio grešku a ovako nece
Pozdrav
↑  ↓

#9 27.09.2012-20:09
skahu Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.05.2011-00:09
Komentari: 36


Subject: Re: forma u formi
radi, VEEEliko hvala.
Inače hvala svima na forumu na savjetima, rijetko se javljam, ali pratim forum i uvijek nađem zanimljive stvari kooje su mi puno pomogle.
pozdrav svima.
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 22.07.2018-03:55.