Bosna i Hercegovina



#1 27.10.2012-10:56
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: List box-problem
Pozdrav! Imam jednu bazu u koju evidentiram ulaze i zlaze artikala sa meni potrebni podacima. Ali zapeo sam na jednom problemu. Naime kod evidentiranja ULAZA/IZLAZA (forma frm_Doc) imam list box "lstStanje" u kome mi prikazuje raspolozivo stanje po pojedinim skladistima. Sada mi treba sljedece: Kada na formi "frm_Doc" u combo box-u "cbo_SSkl odaberem skladiste tada bi želio da mi u list box-u "lstStanje" prikaze samo stanje za to odabrano skladiste. To je prvo. A drugo je: Da li se moze sa dvostrukim klikom na odabranu stavku u list box-u "lstStanje" moze NSN i Naziv MS prenijeti na subformu "frm_Stavke" a da ja samo upisem kolicinu. Eto to je sto mi je potrebno, unaprijed hvala na pomoci.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  baza-da.zip
Preuzimanja: 74
Veličina: 219.13 KB


Pozdrav!
↑  ↓

#2 27.10.2012-22:37
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: List box-problem
Evo odgovora na prvo pitanje. U Query Stanje morao sam da dodam polje SSkl iz tabele tblSkl, ipak je ono primarni kljuc. Isto to polje dodao sam i u query Ukupno. Obrati paznju na source za listbox, kao i na dogadjaj AfterUpdate za combo.
Pozdrav!

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  baza-Dex.zip
Preuzimanja: 79
Veličina: 228.87 KB

↑  ↓

#3 28.10.2012-07:26
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: List box-problem
Hvala na brzom odgovoru čekam još rješenje za ovo drugo pitanje.
Pozdrav!
↑  ↓

#4 28.10.2012-18:01
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,376


Subject: Re: List box-problem
Na lstStanje stavi ovo:
DownloadIzvorni kod (vb.net):
  1. Private Sub lstStanje_DblClick(Cancel As Integer)
  2. DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tblStavke(BrD,NSN)" & _
  3.              "SELECT '" & Me.BrD & "','" & Me.lststanje.Column(1) & "'"
  4. DoCmd.Requery
  5. End Sub

u tblStavke polje Klc, Required moraš staviti na No jer ti inaće neće prihvatiti promjenu.

i još idi na Tools > Options kartica Edit/Find odčekiraj Record changes i Action queries da te savaki puta ne upozotrava kada dodaš novi red.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  baza-PM.rar
Preuzimanja: 87
Veličina: 182.12 KB


Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 28.10.2012-18:03 od strane pmiroslav. ↑  ↓

#5 29.10.2012-08:28
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: List box-problem
Evo preuzeo sam bazu od Primoslava i ima jedan problem. Kada dvostrukim klikom na određenu stavku na list boxu kliknem vrati me na prvi dokument koji sam otvorio i koje je završen iako sam ja otvorio novi dokument i tu želim da radim. Kada se vratim na ovaj dokument na kojem radim vidim stvake unešene ali sljedeći dvostruki klik ponovo me vraća na prvi već završeni dokument. Zbog čega?
Pozdrav!
↑  ↓

#6 29.10.2012-09:20
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,376


Subject: Re: List box-problem
Umjesto
DoCmd.Requery
stavi
Me.tblStavke.Requery
Pozdrav
↑  ↓

#7 29.10.2012-09:27
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: List box-problem
Hvala, sada radi bez problema Grinning
Pozdrav!
↑  ↓

#8 29.10.2012-09:46
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: List box-problem
Što još trebam dodati da bi mi poslije dvostrukog klika u fokusu bilo polje Klc na subformi stavke. Probao sam sa Me.Klc.SetFocus ali ne ide?
Pozdrav!
↑  ↓

#9 29.10.2012-11:42
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,376


Subject: Re: List box-problem
Trebalo bi
Me!tblStavke.Form!Klc.SetFocus

međutim s ovi ode na prvi red u subformi, a i ja sam nešto isprobavao kako da one na količinu od trenutno upisanog pidatka ali ni mene ne sluša.
Možda netko drugi pomogne
Pozdrav
↑  ↓

#10 29.10.2012-17:24
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: List box-problem
Možda netko pronađe rješenje. U svakom slučaju hvala na trudu.
Pozdrav!
↑  ↓

#11 30.10.2012-10:47
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,376


Subject: Re: List box-problem
Eto, kako nitko neće morao sam se ja pomućiti. Funkciju na lstStanje prepravi kako slijedi:
DownloadIzvorni kod (vb.net):
  1. Private Sub lstStanje_DblClick(Cancel As Integer)
  2. Dim strCriteria As String
  3. Dim rstUslov As Recordset
  4. strCriteria = "NSN = '" & Me.lststanje.Column(1) & "'"
  5. Set rstCriteria = Me.tblStavke.Form.RecordsetClone
  6. DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tblStavke(BrD,NSN)" & _
  7.              "SELECT '" & Me.BrD & "','" & Me.lststanje.Column(1) & "'"
  8. Me.tblStavke.Requery
  9. Me.tblStavke.SetFocus
  10. rstCriteria.FindFirst strCriteria
  11. Me.tblStavke.Form.Bookmark = rstCriteria.Bookmark
  12. Me.tblStavke.Form!Klc.SetFocus
  13. End Sub

Pozdrav
↑  ↓

#12 30.10.2012-15:37
Dado Offline
Clan
Registrovan/a od: 27.10.2011-19:26
Komentari: 255


Subject: Re: List box-problem
Hvala još jednom i svako dobro te pratilo Happy
Pozdrav!
↑  ↓

#13 03.11.2012-10:13
Trtimir Offline
Clan
Registrovan/a od: 17.05.2012-06:38
Komentari: 10


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: List box-problem
ima još jedan način

SubArtikli.Requery ' to je subforma na formi
Dim trag As String
trag = sifartikla
SubArtikli.SetFocus
DoCmd.FindRecord trag, , True, , True ' tu skoči na željeni slog, s tim da prva koona mora biti sifartikla

sifartikla.SetFocus
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 12.12.2018-13:36.