Bosna i Hercegovina



#1 05.12.2012-12:08
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Combo AfterUpdate
Imam ComboBox i želio bih da mi se na AfterUpdate u TextBox pokraj njega upuše određena vrijednost ovisno o odabranom Faktoru
Pa imam slijedeće i to radi.

Dim fakror As String
Faktor = Me.IDnaloga.Column(1)
If faktor = "P" Then
Me.Minuta = 480
End If

Međutim želo bih da mi se upiše ista vrijednost za više različitih faktora pa sam pokušao nešt kao:

If faktor IN ("P";"B;"GS";"GV") Then
Me.Minuta =480

Ali ovo me ne sluša.
Pozdrav
↑  ↓

#2 05.12.2012-14:21
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,416


Subject: Re: Combo AfterUpdate
Pa bolje po meni da i to uneses u tabelu.
Ako sam te dobro razumio.
Pozdrav
↑  ↓

#3 05.12.2012-14:38
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Combo AfterUpdate
Mislim da me nisi dobro razumjeo.
Imam ComboBox koji ima RowSource:
SELECT Q_Nalozi.nalogID, Q_Nalozi.BrojNaloga, Q_Nalozi.Opis, Q_Nalozi.Filter
FROM Q_Nalozi
ORDER BY Q_Nalozi.VrstaNaloga, Q_Nalozi.Opis;
U tom padajućem izboru bude oko 50 izbora.
ja želim da kada se pri izboru pet konkretnih slučajeva u textbox 'Minuta' automatski upiše vrijednost 480 , a kod svih ostalih slučajeva da taj text box ostane prazan i korisnik sam upisuje vrijednost.
Pozdrav
↑  ↓

#4 05.12.2012-14:45
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Combo AfterUpdate
U međuvremenu sam to riješio ovako:

Dim Faktor As String
Faktor = Me.IdNaloga.Column(1)
If Faktor = "P" _
Or Faktor = "GV" _
Or Faktor = "GS" _
Or Faktor = "G" _
Or Faktor = "B" Then
Me.Minuta = 480
End If
Pozdrav
↑  ↓

#5 05.12.2012-19:44
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,416


Subject: Re: Combo AfterUpdate
Da ali ako dodas u tabelu mozes citati iz kolone comba druga stvar jos je sto mozes mijenjati odnosno mozes napraviti da operater moze mijenjati.
ja takve stvari uvijek stavljam u tabele upravo zbog toga sto je lakse mijenjati.
Pozdrav
↑  ↓

#6 06.12.2012-07:46
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Combo AfterUpdate
Možeš li me onda malo detaljnije uputiti kako da to napravim?
Hvala.
Pozdrav
↑  ↓

#7 06.12.2012-11:38
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,416


Subject: Re: Combo AfterUpdate
U kojoj tabeli drzis upisan faktor?
Pozdrav
↑  ↓

#8 06.12.2012-12:06
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Combo AfterUpdate
ComboBox koji ima RowSource:

SELECT Q_Nalozi.nalogID, Q_Nalozi.BrojNaloga, Q_Nalozi.Opis, Q_Nalozi.Filter
FROM Q_Nalozi
ORDER BY Q_Nalozi.VrstaNaloga, Q_Nalozi.Opis;

Faktor je BrojNaloga

zapravo ovdje se radi o evidenciji radnog vrenemena gdje poslovođa izabire broj radnog naloga i upisuje kojiko minuta je radnik radio na tom poslu.
Moja ideeja je kada izabere izostanak sa posla
P=Praznik
G=Godišnji
B=Bolovanje
itd
Da se u polje Minuta automatski upiše 480 min (8 sati)
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 06.12.2012-12:11 od strane pmiroslav. ↑  ↓

#9 06.12.2012-18:05
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,416


Subject: Re: Combo AfterUpdate
Ja sam mislio da imas kodnu tabelu a izgleda nemas pa je napravi.
Prvo polje ID
Drugo oznaka gdje bi unosio P G itd.
Trece polje br_Sati ili bolje min.
Poslije pozivas iz tabele.
Doduse sad vidim da se radi o vremenu pa se vjerovatno nikada nece mijenjati.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 21.09.2017-18:38.