Bosna i Hercegovina



#1 31.01.2013-13:46
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Subject: Kopiranje sa forme u tabelu
evo jedan problem da li se može sa forme kopirati više podataka u tabelu

ovako kao na slici

pozdrav

Ikona prilozene slike:
Clipboard01.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 91
Veličina: 82.09 KB
Veličina slike: 1024 x 768 Pixels

↑  ↓

#2 31.01.2013-15:41
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Kopiranje sa forme u tabelu
Kako izgleda forma? Na osnovu cega odredjujes koji podatak u koji red?
U opstem slucaju kod glasi

DoCmd.RunSQL UPDATE <ImeTabele> SET <ImePolja> = <me.ControlasaVrednoscu> WHERE (uslov)
↑  ↓

#3 31.01.2013-16:02
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Subject: Re: Kopiranje sa forme u tabelu
evo primjer kako bi trebalo da ide

pozdrav

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  db1.rar
Preuzimanja: 73
Veličina: 75.24 KB

↑  ↓

#4 31.01.2013-19:57
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,370


Subject: Re: Kopiranje sa forme u tabelu
Ovo izgleda dosta konfuzno. Možda da malo oblasniš koji je tvoj zapravo zadatak i što trebš uraditi.
Možda za to postoji neko elegantnije riješenje.
Pozdrav
↑  ↓

#5 31.01.2013-23:26
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Kopiranje sa forme u tabelu
To za prvi record, a za drugi pretpostavljem kolona 5 od rednog broja 022 pa na dole?
Tabelu iz koje popunjavas vec imas popunjenu?

Ukoliko je tabela Table1 vec popunjena onda bi najefikasnije bilo napisati kod koji ce u jednom prolazu
kroz celu tabelu Table1 popuniti tabelu proba.

Ukoliko u tabeli Table1 jos nemas podatke savetovao bih ti potpuni redizajn baze, vec prema procesu koji baza opisuje.
↑  ↓

#6 01.02.2013-09:56
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 128


Subject: Re: Kopiranje sa forme u tabelu
tabela1 je sa fiksnim podacima i ona će biti linkovana na excel sheet

e sad bi trebalo sa forme određene podatke upisati u tabelu1

primjer

u kolonu 5 pod rednim brojem 001 upisati text1 sa forme
u kolonu 5 pod rednim brojem 002 upisati text2
...
i tako do rednog broja 067

onda kolona 6 pod rednim brojem 001 upisati text 3
...
i tako sve do kolone 8

podaci sa forme koji se čitaju su u jednom redu

to bi bilo to jest malo zamršeno
probaću nešto da uradim pomoću querija

pozdrav
↑  ↓

#7 01.02.2013-11:49
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Kopiranje sa forme u tabelu
Mozda je jednostavnije to preslaganje uraditi u Excelu. Treba naci matematicko pravilo po kome se celije "prepakuju"
↑  ↓

#8 01.02.2013-12:59
roko Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-00:23
Komentari: 236


Subject: Re: Kopiranje sa forme u tabelu
Evo ti jedno riješenje

1. Textbox nazovi ( ja sam u svojoj funkciji ) ex001 ,ex002 ,ex003 ,
znaši naziv boxa je ex001 a izvor podataka je KB010
i tako za svaki texbox koji želiš da se ažurira

onda napravi button i smjest na click

Dim ctl As Control
Dim SQLST As String, FILT As String

For Each ctl In Me.Controls
If ctl.ControlType = acTextBox Then
FILT = Right(ctl.Name, Len(ctl.Name) - 2)
If Left(ctl.Name, 2) = "ex" Then
SQLST = "UPDATE Table1 SET Table1.[kolona 5] =" & ctl & " WHERE (((Table1.[kolona 4])=" & """" & FILT & """" & "));"
DoCmd.RunSQL SQLST

End If
End If
Next ctl

I uživaj
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 17.10.2018-00:08.