Bosna i Hercegovina



pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Format datuma
Na reportu imam datum u obliku General date
26.02.2013 07:37:42 i treba bih ga prikazati bez sekudi
26.02.2013 07:38
s time da mi se minute zaokruže za jednu više, tj ako imam
07:37:05 da bude 07:38 ili ako je 07:59:28 da bude 08:00
Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Format datuma
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function Vrijeme(Datum As Date) As Date
  2. Dim VS As String
  3.  
  4. VS = Day(Datum) & "." & Month(Datum) & "." & Year(Datum) _
  5. & " " & Hour(Datum) & ":" & Minute(Datum) + 1
  6. Datum = VS
  7. End Function

Poziva se:
Vrijeme("26.02.2013 07:37:42")
Pozdrav
↑  ↓

pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Format datuma
Ova fukcija mi kao rezultat ispiše 00:00:00
Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Format datuma
Zakaci primjer
Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Format datuma
Pardon sad vidim gresku:
Evo:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function Vrijeme(Datum As Date) As Date
  2. Dim VS As String
  3.  
  4. VS = Day(Datum) & "." & Month(Datum) & "." & Year(Datum) _
  5. & " " & Hour(Datum) & ":" & Minute(Datum) + 1
  6. Vrijeme = VS
  7. End Function

Pozdrav
↑  ↓

pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Format datuma
Pozdrav svima, jedno vrijeme me nije bilo iz objektivnih razloga.
Gornju funkciju sam koristio jedno vrijeme i nije bilo problema dok mi se nije pojavio datum
"15.06.2013 10:59:45" i fukcija je to izračunala kao "15.06.2013 10:60:00", a 10:60:00 je zapravo 11:00:00 i tu se javljala greška.
Ja sa sada to preradio da mi se korigiraju i minute i sati, ali još mi ostaje problem ako se slučajno pojavi 23:59:30 ili više. To bi tada trebalo biti 24:00:00 ali access to ne prihvaća. Znam da je takva mogućnost rijetka ali aplikacija treba raditi korektno i uzeti u obzir sve varijante.
Molim pomoć
DownloadIzvorni kod (vb.net):
  1. Function Vrijeme(Datum As Date) As Date
  2. Dim VS As String
  3. Dim D As String
  4. Dim M As String
  5. Dim Y As String
  6. Dim H As String
  7. Dim MIN As String
  8. Dim MIN1 As String
  9. Dim S As String
  10. Dim korekcijaS As Double
  11. Dim korekcijaM As Double
  12. Dim korekcijaM1 As Double
  13. D = Day(Datum)
  14. M = Month(Datum)
  15. Y = Year(Datum)
  16. S = Second(Datum)
  17. korekcijaS = IIf(S > 30, 1, 0)
  18. MIN = Minute(Datum) + korekcijaS
  19. korekcijaM = IIf(MIN < 60, 1, 0)
  20. korekcijaM1 = IIf(MIN = 60, 1, 0)
  21. MIN1 = MIN * korekcijaM
  22. H = Hour(Datum) + korekcijaM1
  23. VS = D & "." & M & "." & Y & " " & H & ":" & MIN1
  24. Vrijeme = VS
  25. End Function

Sad
Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Format datuma
Evo probaj sa ovom.
Samo ako vrsis neke matematicke operacije onda moras voditi racuna samo kada je okruglo 24.
Kada se oduzima onda je 24 a kada se sabira onda je 0.
Ovdje ce ti izbacivati 0 odnosno samo datum.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function DatVr(Datum As Date) As Date
  2. Dim I As Double
  3.  
  4. I = Datum
  5. I = I + 0.000694445
  6. DatVr = Format(I, "dd.mm.yyyy hh:nn")
  7. End Function

Pozdrav
↑  ↓

pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Format datuma
Ovo lijepo radi i jednostavnije je od mog riješenja. Još ću sutra na poslu isprobati na aplikaciji.
Što predstavlja broj 0.000694445 koji se pribraja na I ?
Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Format datuma
sekunda=1.15740986075252E-05*60=0.000694445
Pozdrav
↑  ↓

miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Format datuma
Zar nije jednostavnije staviti na report polje datuma format "Short Date".Tako isto u tabelama.
Miro
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Format datuma
Da u pravu si samo sto on hoce da poveca vrijeme za 1 minut.
U tome je kvaka inae bi bilo vjerovatno tako kako si rekao.
Pozdrav
↑  ↓

pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Format datuma
Ja zapravo u tablici imam polje Datum koje je formatirano kao General Date i ono se popunjava automatski kada se u formi dodaje novi podatak sa Me.Datum = Now().
Ali na jednom drugom mjestu mi treba datum i vrijeme zaokruženo samo na sat i minute, bez sekundi.
Zbog toga je to.
Pozdrav
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Format datuma
Kao sto sam naveo problem je dodavanja jedne minute inace se moze samo formatirati polje ili zapis.
Format(Datum, "dd.mm.yyyy hh:nn")
Pozdrav
↑  ↓

 Podijeli  Dodaj odgovor Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 20.09.2017-15:39.