Bosna i Hercegovina



Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 228


Subject: Screen.ActiveControl.Name problem
Pokusavam napraviti numericku tastaturu na touch. To mi nije problem kada se radi samo o jednom texboxu na formi. Znaci kliknem na dugme 1 i upise se broj u textbox1, ali kako kada kliknem na isto dugme da se broj upise u textbox2 (koje dobije fokus poslije recimo entera ili sl)?

Na dva tri nacina sam pokusavala i ovaj primjer od Gjoreskog:
DownloadIzvorni kod (Text):
  1. Private Sub Command6_Click()
  2. Select Case Screen.ActiveControl.Name
  3.  
  4.                  Case "myTextBox"
  5.                  
  6. If IsNull(Me.myTextBox.Value) Then
  7. Me.myTextBox.Value = 5
  8. Else
  9. txtVal = Me.myTextBox.Value
  10. newTxtVal = txtVal & 5
  11. Me.myTextBox.Value = newTxtVal
  12. End If
  13.                      
  14.                  Case "Text0"
  15.  
  16. If IsNull(Me.Text0.Value) Then
  17. Me.Text0.Value = 5
  18. Else
  19. txtVal = Me.Text0.Value
  20. newTxtVal = txtVal & 5
  21. Me.Text0.Value = newTxtVal
  22. End If
  23.                  Case Else
  24.                        MsgBox "Ovde nema funkcija"
  25.            End Select
  26. End Sub

Ako neko moze pomoci.
Zakacila sam primjer.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  primjer.rar
Preuzimanja: 9
Veličina: 12.80 KB


Pozdrav, Amela
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: Screen.ActiveControl.Name problem
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Command6_Click()
  2. Dim ImePolja As String
  3. Dim Vrijednost
  4.  
  5. Vrijednost = Mid(Screen.ActiveControl.Caption, 2)
  6. ImePolja = Screen.PreviousControl.Name
  7. Me(ImePolja) = Vrijednost
  8. End Sub

Pozdrav
↑  ↓

Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 228


Subject: Re: Screen.ActiveControl.Name problem
Ovo je odlicno kada je u pitanju samo jedan broj ali kad dodam jos brojeva javlja mi gresku.

DownloadIzvorni kod (Text):
  1. Private Sub Command6_Click()
  2. Dim ImePolja As String
  3. Dim Vrijednost
  4.  
  5. Vrijednost = Mid(Screen.ActiveControl.Caption, 2)
  6. ImePolja = Screen.PreviousControl.Name
  7. Me(ImePolja) = Me(ImePolja) & Vrijednost
  8. End Sub
  9.  
  10. Private Sub Command5_Click()
  11. Dim ImePolja As String
  12. Dim Vrijednost
  13.  
  14. Vrijednost = Mid(Screen.ActiveControl.Caption, 2)
  15. ImePolja = Screen.PreviousControl.Name
  16. Me(ImePolja) = Me(ImePolja) & Vrijednost
  17. End Sub
  18.  
  19. ...

Pozdrav, Amela
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: Screen.ActiveControl.Name problem
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Command6_Click()
  2. Dim ImePolja As String
  3. Dim Vrijednost
  4.  
  5. Vrijednost = Mid(Screen.ActiveControl.Caption, 2)
  6. ImePolja = Screen.PreviousControl.Name
  7. Me(ImePolja) = Me(ImePolja) & Vrijednost
  8. End Sub

Pozdrav
↑  ↓

Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 228


Subject: Re: Screen.ActiveControl.Name problem
Zxz, nisi me razumio sta sam htjela reci. Ovaj kod je potpuno isti kao i moj iz prethodnog posta.
Znaci trebam imati tastaturu sa brojevima od 1 do 9, enter i dva text boxa. Nekoliko brojeva trebam upisati u prvi text box pa enterom preci u drugi i tamo upisati isto nekoliko brojeva.

Hvala na pomoci.
Pozdrav, Amela
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: Screen.ActiveControl.Name problem
evo primjer

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  BrojeviUpis.zip
Preuzimanja: 25
Veličina: 13.86 KB


Pozdrav
↑  ↓

Amelasar Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.04.2011-18:28
Komentari: 228


Subject: Re: Screen.ActiveControl.Name problem
To je to. Hvala puno zxz.
Pozdrav, Amela
↑  ↓

 Podijeli  Dodaj odgovor Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 24.06.2017-13:19.