Bosna i Hercegovina



Warning: filesize(): stat failed for uploads/topics/PrimjerMP_1.rar in /home2/icentarb/public_html/showtopic.php on line 399

#1 08.04.2013-10:53
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,370


Subject: Upis u dvije tablice istovremeno
Trebao bih isti podatak pomoću koda upisati u dvije tablice istovremeno. U primjeru je to polje V_Broj koje se treba popuniti u tblVerifikacija i nakon toga za isti OrderID u tblProdaja.
U primjeru sam stavio da je to string "456666", međutim u pravom slučaju to je promjenjivi string.
Ovaj moj kod mi javlja grešku Too Few parametars. Expected 1

DownloadIzvorni kod (vb.net):
  1. Private Sub C_VERIFICIRAJ_Click()
  2. On Error GoTo Err_C_VERIFICIRAJ_Click
  3. Dim rec As Integer, I As Integer
  4. Dim db As DAO.Database
  5. Dim rs As DAO.Recordset
  6. Dim rs2 As DAO.Recordset
  7. Dim MySQL As String
  8. Set db = CurrentDb
  9. Set rs = db.OpenRecordset("Q_Verifikacija")
  10. rec = rs.RecordCount
  11. If rec > 0 Then
  12. rs.MoveFirst
  13. Do While Not rs.EOF
  14.         rs.Edit
  15.         rs!V_Broj = "456666"
  16.         rs.Update
  17.     MySQL = "SELECT * FROM tblProdaja WHERE OrderID = rs!ID_RAC"
  18.        Set rs2 = db.OpenRecordset(MySQL)
  19.         rs2.Edit
  20.         rs2!V_Broj = rs!V_Broj
  21.         rs2.Update
  22.         rs.MoveNext
  23. Loop
  24. End If
  25. Me.Requery
  26. rs.Close
  27. Set rs = Nothing
  28. Set db = Nothing
  29. If DCount("*", "Q_Verifikacija") = 0 Then
  30.     MsgBox "Svi ra
  31. uni su uspješno verificirani", vbInformation
  32.     GoTo Exit_C_VERIFICIRAJ_Click:
  33. End If
  34. Exit_C_VERIFICIRAJ_Click:
  35. Exit Sub
  36. Err_C_VERIFICIRAJ_Click:
  37. MsgBox Err.Description
  38. Resume Exit_C_VERIFICIRAJ_Click
  39. End Sub


Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  PrimjerMP.rar
Preuzimanja: 9
Veličina: Byte


Pozdrav
↑  ↓

#2 08.04.2013-11:23
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,740


Subject: Re: Upis u dvije tablice istovremeno
Citat:
U primjeru sam stavio da je to string "456666", međutim u pravom slučaju to je promjenjivi string.

Odakle se uzima ovaj string.
Pozdrav
↑  ↓

#3 08.04.2013-11:25
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Upis u dvije tablice istovremeno
Na osnovu cega odredjujes verifikacioni broj? Ti ga odredjujes ili po nekom automatizmu?
Da li je isti za sve recorde na formi ili se menja?
↑  ↓

#4 08.04.2013-11:54
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,370


Subject: Re: Upis u dvije tablice istovremeno
String se dobiva od porezne uprave putem internet veze i svaki puta je drugačiji.
Pozdrav
↑  ↓

#5 08.04.2013-11:59
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,740


Subject: Re: Upis u dvije tablice istovremeno
Pa dobro ali ga moras uvesti na formu u neko polje da bi ga mogao ucitati u kod ili bar samo obezbijediti polje iz koga se cita.
Pozdrav
↑  ↓

#6 08.04.2013-12:09
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,370


Subject: Re: Upis u dvije tablice istovremeno
Mislio sam da će ovo biti jednostavnije. Meni samo treba ispravak ovom mog koda da mi taj string upiše u dvije tablice, a ja ću beć kod sebe to nekako popraviti.
Ne mogu dati originalan primjer, jer podatak dobivam uz pomoć ActiveX komntrole koja je u referencama a tu je uključen i certifikat
Pozdrav
↑  ↓

#7 08.04.2013-12:17
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Upis u dvije tablice istovremeno
Iza

Do While Not rs.EOF
rs.Edit
rs!V_Broj = "456666"
rs.Update

stavi

DoCmd.RunSQL ("UPDATE tblProdaja SET V_Broj='" & 456666 & "' WHERE OrderID=''" & rs.Fields(1) & "';")
↑  ↓

#8 08.04.2013-12:25
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,370


Subject: Re: Upis u dvije tablice istovremeno
To bi moglo biti to. U ovom mom primjeru radi dobro samo da još isprobam u originalu.
Hvala za sada.
Pozdrav
↑  ↓

#9 08.04.2013-12:49
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,740


Subject: Re: Upis u dvije tablice istovremeno
U form futer dodaj jos jedna text box i daj mu ime:
PoreskiBr
U njega ces upisivat taj poreski broj
Pored ovoga dodaj jos jedan komandni taster koji ce se zvati:
Izbrisi

Ovu proceduru stavi u modul forme.
Znaci ne u neki zaseban modul nego u modul ove forme.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function Poreski(X As Boolean)
  2. Dim Db As Database
  3. Dim Rs1 As Recordset
  4. Dim Rs2 As Recordset
  5. Dim PoreskiBroj As String
  6. Dim SQL As String
  7.  
  8.  
  9. Set Db = CurrentDb
  10. If X = True Then
  11. PoreskiBroj = Me.PoreskiBr
  12. If Format$(PoreskiBroj) = "" Then
  13. GoTo Greska
  14. End If
  15. Else
  16. Poreski broj = ""
  17. Me.PoreskiBr = Null
  18. End If
  19.  
  20. Set Rs1 = Me.RecordsetClone
  21. If Rs1.RecordCount = 0 Then GoTo Greska
  22.     Rs1.MoveFirst
  23.     Do While Not Rs1.EOF
  24.         Rs1.Edit
  25.         Rs1!V_Broj = PoreskiBroj
  26.         Rs1.Update
  27.         SQL = "SELECT * FROM tblProdaja WHERE OrderID ='" & Rs1!ID_RAC & "'"
  28.         Set Rs2 = Db.OpenRecordset(SQL)
  29.         Rs2.Edit
  30.         Rs2.Edit
  31.         Rs2!V_Broj = PoreskiBroj
  32.         Rs2.Update
  33.         Rs2.Close
  34.         Rs1.MoveNext
  35.     Loop
  36.  
  37. Izlaz:
  38. Rs1.Close
  39. Set Db = Nothing
  40. Exit Function
  41. Greska:
  42. Resume Izlaz
  43. End Function
ovaj kod ide ispod tvoga comand tastera C_verificiraj.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub C_VERIFICIRAJ_Click()
  2. Poreski (-1)
  3. End Sub

a ovaj ispod novog komandnog tastera koji si napravio pod imenom izbrisi

DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Izbrisi_Click()
  2. Poreski (0)
  3. End Sub

Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 22.09.2018-08:35.