Bosna i Hercegovina



#1 15.05.2013-13:08
miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
Evo primjer text fajla koji trebam kreirati iz tabele artikli.Znači on trba da sadrži artikle koji će se učitavati na tremol kasu.U ovom tekst fajlu razmaci između kolona šifre,naziva,cijene itd su tabovi odnodno tabulatori.Kako to kreirati iz access-a pomoću vba coda.

Prilozi:
Informacije o fajlu: txt  Kopija od Items_TremolECR.txt
Preuzimanja: 100
Veličina: 514 Byte


Miro
↑  ↓

#2 15.05.2013-17:38
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 596


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
Ne treba ti kod. Idi na file/export - text files, za delimiter odaberi tab u drugom koraku dijaloga.
Mada meni ovaj tvoj text fajl izzgleda kao fixed width (polja fiksne duzne), znaci u prvom koraku dijaloga odaberes u option group odaberes fixed width (ne ono default cekirano, nego ono ispod njega), onda u drugom koraku podesis duzine polja. Za text qualifer odaberi none.
↑  ↓

#3 15.05.2013-21:43
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,646


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
Ides na file pa expor.
Odaberes export text file.
Kada se otvori prozor ides na advanced i tu nastimas sve kako ti treba i ides na opcju Save as i daj ime napr artikli.
Kada zapises mozes i izaci.
Dada bi trebao da imas tabelu:
MSysIMEXSpecs
Ako imas tabelu sada moze i napisati kod za transfer.
DoCmd.TransferText A_EXPORTDELIM, "artikli", "ImeTabeleIliQuerya", Putanjazapisa, True
Pozdrav
↑  ↓

#4 16.05.2013-07:30
miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
pokušat ću hvala
Miro
↑  ↓

#5 16.05.2013-07:43
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,646


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
Ako ne ide postavi mdb sa tabelom i par upisa.
Pozdrav
↑  ↓

#6 20.05.2013-14:38
miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
Dobro je ovo sa tabelom MSysIMEXSpecs.Nisam znao da se može kreirati i makro koji radi transfer text.
Ja ću ovo raditi pereko makroa.I još me zanima za izvoz nekog report-a u exel.Vidim da je to u access 2007 i 2010 rješeno ali za 2003 nisam siguran.
Miro
↑  ↓

#7 05.09.2013-08:42
panjo Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.08.2013-17:28
Komentari: 5


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
miro35 jeli ovo struktura txt datoteke za snimanje artikala u tremol štampač? Ako jeste molim te da pojasniš ostale kolone, prepoznajem samo očigledne kao

ŠIFRA NAZIV CIJENA KOL ? ? ? ? ? ?

Hvala
↑  ↓

#8 05.09.2013-21:43
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,431


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
Vo 2003 nema moznost za direkten export vo pdf no imas par DLL koi mozes da gi koristis za export vo PDF ako ti treba nekoj primer kazi ke go stavam na forumov pozdrav.
↑  ↓

#9 06.09.2013-08:59
panjo Offline
Clan
Registrovan/a od: 07.08.2013-17:28
Komentari: 5


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
nema veze, našao sam.
↑  ↓

#10 04.03.2018-11:10
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 596


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
Prijavljuje mi

Runttime error 3027

cannot update. Object or database is read-only

Upit koji eksportujem sadrzi sumirna polja
↑  ↓

#11 04.03.2018-18:34
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 596


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
Resio nekako, verovatno ostecen fajl. Kad krenuo ispocetka sve proradelo OK.
Ono sto me sad muci je kako spreciti overwrite fajla?
↑  ↓

#12 04.03.2018-21:05
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 596


Subject: Re: Kreiranje text fajla sa tabulatorima
Reshio i to

u folderu izvestaji prave se fajlovi izvestaj1, izvestaj2...

ispitujemo dok ne nadjemo prvi slobodan broj

DownloadIzvorni kod (vb.net):
  1. Dim Naziv As String
  2. Dim Putanja As String
  3. Dim extenzija As String
  4.  
  5. Putanja = "E:\Izvestaji\"
  6. Naziv = "Izvestaj"
  7. extenzija = ".csv"
  8.  
  9. Dim brojac As Integer
  10. brojac = 1
  11.  
  12. Dim strfile As String
  13. strfile = Dir(Putanja & "*" & extenzija)
  14.  
  15.     While strfile <> ""
  16.         If strfile = Naziv & brojac & extenzija Then
  17.             brojac = brojac + 1
  18.         End If
  19.         strfile = Dir()
  20.     Wend
  21.    
  22. Putanja = Putanja & Naziv & brojac & extenzija
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 27.04.2018-03:33.