Bosna i Hercegovina



#16 05.07.2013-13:15
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: prikaz stanja naformi
ne zato sto u pretragama pokazuje sve recorde(ulaza,izlaza,povrata) a ne bazu proizvoda

u Queriju pretrage sam pokusao sa relacijama tabela ali ne ide
↑  ↓

#17 05.07.2013-13:26
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: prikaz stanja naformi
ne radi dobro forma pretrage
↑  ↓

#18 07.07.2013-12:09
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,761


Subject: Re: prikaz stanja naformi
Moze se jos toga dovesti u red ali bi mi trebalo vise vremena a i ubija me ovo sirenje formi na max prilikom rada.
Zato se koristi meni funkcija i kada ides preko nje onda je to napisano samo na jednom mjestu a ne ovako rastrkano.
Znaci napravi se jedna procedura u kojoj se setuje ime forme i onda tu pises i opstale osobine setovane forme.

Idemo ovo tvoje.
-Kopiraj ili preimenuj tvoju formu frmUlaz u frmPokreni.
-Poslije mozes izbrisati forme frmulaz i frmIzlaz.
-Zasto dvije kada moze jedna forma..
-na vrh tvoga modula a ispod Option Compare Binary Funkcije (Moze i neki drugi) stavi ovo:
Global K As Integer

Forma LOGO.
Tamo imas tastere:
-Recepti esencijalna
-Ulaz lijekova
-Pocetno stanje
-Povrat robe.

Svi ovi nabrojani su za ulaz robe sem ovoga recepti esencijalna sto znaci da se moze koristiti jedna forma samo u polje vrsta u tabeli ulaza pisat ce se koja je vrsta i to bolje brojcano sa kodnom:
Napr:
1-Ulaz standardni
2-Pocetno stanje
3-Povrat

To isto mozes rijesiti jednom globalnom var. kao sto sam ja stavio K.
Znaci bilo bi:
Global VrstaUlaza as integer

Izmjene ne ovoj formi:
Private Sub Command1_Click()
DoCmd.OpenForm "frmPokreni", acNormal 'frmizlaz
K = 0
End Sub
Private Sub Command2_Click()
DoCmd.OpenForm "frmPokreni", acNormal 'frmulaz
K = 1
End Sub
Forma FrmPokreni:
Samo se mijenja ovaj kod a ostalo mozes ostaviti isto sto je bilo:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub APOTEKA_Click()
  2. Dim NazivF As String
  3.  
  4. If K = 0 Then
  5. NazivF = "Izlaz"
  6. ElseIf K = 1 Then
  7. NazivF = "Ulaz"
  8. End If
  9.  
  10.     DoCmd.OpenForm NazivF, acNormal, "", "[APOTEKA]=[Forms]![frmpokreni]![APOTEKA]", , acNormal
  11.     DoCmd.GoToRecord , , acLast
  12. End Sub

Query:
Napravi Query QPretrageI sa ovim sadrzajem:
DownloadIzvorni kod (SQL):
  1. SELECT proizvodi.INTERNA, proizvodi.PROIZVOD, proizvodi.ime, DOBAVLJAC.dobavljac, proizvodi.CIJENA, proizvodi.participacija, proizvodi.zavod
  2. FROM crveno INNER JOIN (proizvodi INNER JOIN DOBAVLJAC ON proizvodi.sifra = DOBAVLJAC.sifra) ON crveno.PROIZVOD = proizvodi.PROIZVOD
  3. WHERE (((crveno.apoteka)=[Forms]![IZLAZ]![Apoteka]))
  4. ORDER BY proizvodi.PROIZVOD;
I Query QPretrageU sa sledecim sadrzajem:
DownloadIzvorni kod (SQL):
  1. SELECT proizvodi.INTERNA, proizvodi.PROIZVOD, proizvodi.ime, DOBAVLJAC.dobavljac, proizvodi.CIJENA, proizvodi.participacija, proizvodi.zavod
  2. FROM proizvodi INNER JOIN DOBAVLJAC ON proizvodi.sifra = DOBAVLJAC.sifra
  3. ORDER BY proizvodi.PROIZVOD;
Forma PRETRAGA
Mijenja se ovaj kod:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. If K = 0 Then
  2. Me.lstResults.RowSource = "QpretrageI"
  3. ElseIf K = 1 Then
  4. Me.lstResults.RowSource = "QpretrageU"
  5. End If

Na polju lstResults Rowsource ostavi prazno.

Nadam se da nisam nista zaboravio.
Moglo bi se tu jos stosta doraditi ali iziskuje vrijeme.
Pozdrav
↑  ↓

#19 11.07.2013-08:06
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: prikaz stanja naformi
fino hvala savjeti su ok
sve ću probati pa se čujemo
pozdrav
ramic
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 21.10.2018-18:06.