Bosna i Hercegovina



#16 17.10.2013-22:03
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Napravi praznu formu.
U recordsource stavi tvoj crostab query.
Na on load stavi ovaj kod.
Ja sam stavio da se izvjestaj zove report1.
Ako nije ispravi u kodu
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Form_Load()
  2. DoCmd.OpenReport "Report1", acViewPreview
  3. End Sub

Napravi prazan izvjestaj.
Na on page izvjestaja stavi ovaj kod.
Na kraju procedure imas red koda koji zatvara formu kojoj sam ja dao ime form1.
Ako das neko drugo ime ispravi.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Report_Page()
  2. Dim Rs As Recordset
  3. Dim DuzinaPapira As Integer
  4. Dim Sredina As Integer
  5. Dim DuzTeksta As Integer
  6. Dim StartY As Integer
  7. Dim X As Integer
  8. Dim Y As Integer
  9. Dim PozX() As Integer
  10. Dim Tekst As String * 10
  11. Dim Tekst1 As String * 20
  12. Dim BrojKolona As Integer
  13. Dim I As Integer
  14.  
  15.  
  16.  
  17. DuzinaPapira = Me.Width
  18. Me.ForeColor = 255
  19. Me.FontSize = 18
  20. Me.FontBold = True
  21. DuzTeksta = Me.TextWidth("NEKI NASLOV")
  22. Sredina = (DuzinaPapira - DuzTeksta) / 2
  23. Me.CurrentX = Sredina
  24. Print "NEKI NASLOV"
  25. X = 500
  26. Me.ForeColor = 0
  27. Me.FontSize = 10
  28. Me.CurrentX = X
  29. Y = Me.CurrentY
  30. Set Rs = Forms![Form1].RecordsetClone
  31. BrojKolona = Rs.Fields.Count - 1
  32. ReDim PozX(BrojKolona)
  33.     For I = 0 To BrojKolona
  34.     Me.CurrentY = Y
  35.     PozX(I) = Me.CurrentX
  36.         If Tekst = "Ime" Or Tekst = "Prezime" Then
  37.         Tekst1 = Rs.Fields(I).Name
  38.         Print Tekst1 & "   "
  39.         Else
  40.         Tekst = Rs.Fields(I).Name
  41.         Print Tekst & "   "
  42.         End If
  43.     Next I
  44.  
  45. Me.FontBold = False
  46. Me.CurrentX = X
  47. Y = Me.CurrentY
  48. Do While Not Rs.EOF
  49.     For I = 0 To BrojKolona
  50.     Me.CurrentX = PozX(I)
  51.     Me.CurrentY = Y
  52.         If Rs.Fields(I).Name = "Ime" Or Rs.Fields(I).Name = "Prezime" Then
  53.         Tekst1 = LTrim(Format$(Rs.Fields(I)))
  54.         Print Tekst1
  55.         Else
  56.         Tekst = Format$(Rs.Fields(I))
  57.         Print Tekst
  58.         End If
  59.     Next I
  60. Me.CurrentX = X
  61. Y = Me.CurrentY + 5
  62. Rs.MoveNext
  63. Loop
  64. DoCmd.Close acForm, "Form1"
  65. End Sub

Struktura baze je nikakva pa bi najbolje bilo napraviti sve kodom jer ovaj tvoj uslov i crostab je megalomansko rjesenje.
Pozdrav
↑  ↓

#17 24.10.2013-18:15
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Zdravo svima! Rešio sam na osnovu Getsbijevog predloga rešenja, da budem iskren imam još takvih rešenja sa privremenim tabelama. Hvala vima na trudu. E sad, ono što me je zabrinulo jeste komentar od zxz da baza nije dobro organizovana - nisu dobro povezane tabele u ovom primeru. Molio bih, ako neko ima volje napravi novi model u ovom primeru. Još jednom pozdrav za sve!
↑  ↓

#18 24.10.2013-20:10
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Neznam dali si i uspio implementit+rai ovaj moj kod ali to je ne bitno.
Imam ja sad nekih pitanja.
BRRADMES-BROJ SISTEMATIZACIJE

Ako mozes ovo polje malo pojasniti i kakav je odnos njega i organizacionih jedinica ako ga ima
Pozdrav
↑  ↓

#19 26.10.2013-11:00
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Polje BRRADMES je u stvari BROJ SISTEMATIZACIJE., koji određuje: koje je to radno mesto (vozač, vatrogasac, mehaničar itd), koliko izvršilaca ima na tom radnom mestu i koja je to organizaciona jedinica (Novi Sad, Vrbas, Bečej itd).
↑  ↓

#20 26.10.2013-15:15
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Evo.
Ovo ja napravljeno tako da na jednu intervenciju se moze poslati samo jedan radnik.
Ako moze vise onda se treba prepraviti.
Radnik moze izvrsiti vise radnji kada ode na jenu intervenciju.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Intervencijezxz.zip
Preuzimanja: 18
Veličina: 34.09 KB


Pozdrav
↑  ↓

#21 30.10.2013-20:51
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Nemoj da se mucis.
Ako nesto zapelo pitaj.
Nemozes sam. Tako svi rade.
Pozdrav
↑  ↓

#22 31.10.2013-19:03
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Da budem iskren ne mučim se, ali jednostavno nemam slobodnog vremena da se ozbiljnije uključim (mislim redovnije). Predloženi model ima samo jednu korekciju. Radi se o intervencijama vatrogasaca. Jedan vatrogasac može se više puta uputiti na intervenciju. Nema radnji, sve je jedna radnja i mene zanima samo vreme koje je neki radnik proveo na intervencijama, sa mogućnošću da se napravi statistika, ukupno vreme klasifikovano po vrstama intervencija (požari, tehničke intervencije, itd). Vrsta događaja je polje u tabeli intervencije (požari, tehničke intervencije, itd). Ja sam u svojoj bazi, koju sam postavio kao primer, napravio samo uproštene tabele. Ono što ja vidim kao problem, je što nisam kao zxz , napravio tabelu ORGANIZACIONA JEDINICA i to mi u razvoju aplikacije predstavlja problem. Ali sa tim sam počeo, ako budem imao volje i snage da ispravljam sve krive drine u aplikaciji sigurno ću to ispraviti. naravno nije to jedini propust ima ih još ihaha, ali s obzirom dami je ovo prvenac sve super radi na za sada 8 računara u lokalu. Nemojte misliti da odbijam sugestije i savete. Ako budete imali volje uskoro bih otvorio novu temu, samo da još malo postavim (po meni) modeliram bazu. Radi se o fotografijama, iskoristio bih ono što je zxz uradio i postavio ali bih imao i nekoliko svojih ideja, koje neznam sam implementirati. Veliki pozdrav!
↑  ↓

#23 31.10.2013-19:25
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Pa ako ti radi na 8 racunara onda bi trebao implementirati onaj izvjestaj bar za sada.
U novoj temi cemo praviti verziju 2.
samo prvo opisi cijeli postupak pa cemo ponovo napraviti tabele.
Naravno to sve kada nadjes vremena a po meni sad je naj bitnije implementirati izvjestaj.
Kod sam postavio i ako tu sta ne ide u implementaciji javi.
Pozdrav
↑  ↓

#24 10.11.2013-10:44
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Evo sada sam probao postaviti kod koji je zxz postavio. Javlja grešku
overflow i iskoči na redu
Y = Me.CurrentY + 5

Pozdrav!
↑  ↓

#25 11.11.2013-16:33
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Uf ispade da ima puno redova pa nemoze.
Jesil ti probao na onome primjeru sto si zakaci ili na nekoj drugoj bazi.
Pozdrav
↑  ↓

#26 11.11.2013-16:42
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Zakačio sam na okačenom primeru i na original bazi. Na primeru napravi izveštaj ali bez onih kolona zbog kojih i radim crosstab izveštaj, a na original bazi iskoči tamo gde sam napisao.
↑  ↓

#27 11.11.2013-16:51
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Nisam jos nasao moj primjer sto sam radio ali znam da je radio ispravno.
Pogledat cu ja to jos.
Na orginalu vjerovatno moze biti greska zbod duzine pa ga probaj produziti na dizajnu.
Pozdrav
↑  ↓

#28 11.11.2013-17:17
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Na primeru sam produžio dizajn izveštaja i radi dobro a na original bazi maksimalno produžio i opet iskače na istom mestu.
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 19.11.2017-03:52.