Bosna i Hercegovina



Warning: filesize(): stat failed for uploads/topics/PROBA.zip in /home2/icentarb/public_html/showtopic.php on line 399

#1 13.10.2013-09:58
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Veliki pozdrav!
Da li može da se napravi izveštaj, na osnovu crosstab upita sa parametrima? Kada pokušam da ga iskreiram na osnovu wizarda, ne nudi mi polja iz upita? Unapred zahvalan.
↑  ↓

#2 13.10.2013-13:04
Getsbi Offline
Clan
Registrovan/a od: 04.02.2009-05:18
Komentari: 101


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Kako napraviti periodični parametarski izveštaj na osnovu Crosstab query-ja?
Zaboravi vizarde.
Pošto Crosstab query može da se zasniva samo na jednoj tabeli, pokušaj to ovako:
1. Napraviš jednu novu tabelu „tblPrivremena“.
2. Na formi gde postoje dva datumska polja za period dodaš dugme i parče VBA koda na događaj On Click. VBA kod prvo briše privremenu, potom pokreće parametarski query i potom akcioni query.
3. Parametarski query referenciran je na datumska polja forme.
4. Akcioni query na osnovu parametarskog qyery-ja kao izvora podataka puni tabelu „tblPrivremena” .
5. Crosstab Query zasnuješ na privremenoj tabeli kao izvoru podataka.
6. Automatizacija je u VBA kodu ispod dugmeta koje sam pominjao izgleda ovako:

CurrentDb.Execute "DELETE * FROM [tblPrivremena]" ' prazni tabelu tblPrivremena
DoCmd.OpenQuery "qry_appendPrivremena" ' puni tabelu na osnovu parametarskog query-ja
DoCmd.OpenQuery "CrosstabQuery", acPreview
' Kad napravis izveštaj kakav želiš na osnovu qry_Crosstab query-ja, umesto prethodnog reda napiši:
' DoCmd. OpenReport "PeriodicniIzvestaj", acPreview

Na ovaj način Crosstab query-ju, kojem u principu ne mogu da se proslede parametri sa forme zadaješ period. Izveštaj koji napraviš na osnou Crosstab query-ja pokreni umesto njega u VBA kodu, gde sam napomenuo.
Ovaj komentar je mijenjan 2 puta. zadnja izmjena 13.10.2013-13:07 od strane Getsbi. ↑  ↓

#3 13.10.2013-13:12
Getsbi Offline
Clan
Registrovan/a od: 04.02.2009-05:18
Komentari: 101



#4 13.10.2013-14:37
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,747


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Nebi bilo lose da zakacis tabele sa minimumom sadrzaja i da opises sta zelis.
Mozda se moze nesto napraviti efikasnije.
Pozdrav
↑  ↓

#5 13.10.2013-17:27
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Da pojasnim, ja sam napravio crosstab query sa parametrima i to na nivou querija radi. Ne znam kako da to prikažem na izveštaju. Teško mi je da izdvojim tabele ali evo probaću. Pozdrav!
↑  ↓

#6 13.10.2013-20:38
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,747


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Neznam kako da ti napravim primjer a da ga primijenis. Jedan primjer vec imas od Getsbia
Jedino da napises odnosno opises tacno sta zelise sa imenima polja.
Pozdrav
↑  ↓

#7 14.10.2013-14:17
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Evo ih tabele i upiti. Ja bih hteo da crosstab upit pretvorim u report, baš tako kako sada izgleda.
↑  ↓

#8 14.10.2013-14:35
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Valjda je sda dobro zakačena baza?

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  PROBA.zip
Preuzimanja: 9
Veličina: Byte

↑  ↓

#9 15.10.2013-06:42
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,370


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Wizard ti ne može raditi zbog onih kriterija (Godina, Smjena, Sifra) u Query-u DIJAGRAM_RADNICI_NA_INTERVENCIJI. Obriši te kriterije pa napravi Report i nakon toga ih ponovno postavi.
Pozdrav
↑  ↓

#10 15.10.2013-16:35
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Kada sam video ponuđeno rešenje pomislih kako se ja nisam toga setio, tako je jednostavno. Međutim ne radi!
↑  ↓

#11 15.10.2013-18:19
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,370


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Ne znam zašto? Kod mene radi, evo primjer sa izvještajem koji je napravio Wizard.
Nisam napomenuo da u Design View-u query-a odeš na Query > Parameters... pa pobriši
[Unesi godinu]
[Unesi jedinicu]
[Unesi smenu]

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  PROBA_MP.rar
Preuzimanja: 68
Veličina: 17.50 KB


Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 2 puta. zadnja izmjena 15.10.2013-18:45 od strane pmiroslav. ↑  ↓

#12 16.10.2013-06:09
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Izgleda da se nismo razumeli. Ja bih hteo da mi to radi sa kriterijumima (godina, jedinica, smena), ako je to uopšte moguće. Jer ako napravim izveštaj, sa trista zaposlenih, to je onda malo nepregledno.
↑  ↓

#13 16.10.2013-08:34
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,747


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Trebalo bi biti da nije veliko ali se zakomplikovalo.
Zato sam trazio da postavis primjer.
Nije problem u Crostab Query samo nego je pronlem u tabelama.
Po meni tabele nisu dovoljno dobro napravljene niti im se posvetilo dovoljno paznje pa se to poslije osveti.
Da pretpostavimo sta zelis napraviti.
Imas neku firmu koja vrsi neke servise i opravke preko svojih radnika koji su opet rasporedjeni u grupe i po smjenama.
Servisi imaju i opravke nemaju tacno vrijeme trajanja nego treba upisivati vrijeme i datum pocetka i zavrsetka.
Eto to ja visim tako.
Ako sam negdje pogrijesio ti me ispravi.
Pozdrav
↑  ↓

#14 16.10.2013-09:48
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Da pokušam objasniti. Ovo je samo deo tabela iz baze a tiče se konkretnog problema. Imamo intervencije, tabela INTERVENCIJADETALJI, na koje se upućuju radnici, tabela RADNICI. Vreme od do provedeno na intervenciji upisuje se u tabeli RADNICINAINTERVENCIJAMA. Tabela ORGANIZACIONA mi treba zbog kriterijuma organizacione jedinice, a tabela VRSTADOGAĐAJA zbog sumiranja vremena provedenog na određenoj vrsti intervencije. I to bi bilo to. pozdrav!
↑  ↓

#15 16.10.2013-09:55
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Izveštaj na osnovu crosstab upita sa parametrima!
Da pokušam objasniti. Ovo je samo deo tabela iz baze a tiče se konkretnog problema. Imamo intervencije, tabela INTERVENCIJADETALJI, na koje se upućuju radnici, tabela RADNICI. Vreme od do provedeno na intervenciji upisuje se u tabeli RADNICINAINTERVENCIJAMA. Tabela ORGANIZACIONA mi treba zbog kriterijuma organizacione jedinice, a tabela VRSTADOGAĐAJA zbog sumiranja vremena provedenog na određenoj vrsti intervencije. I to bi bilo to. pozdrav!


Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  2013-10-16_103355.zip
Preuzimanja: 64
Veličina: 85.27 KB

↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 15.10.2018-11:26.