Bosna i Hercegovina



Warning: filesize(): stat failed for uploads/topics/Primjer.rar in /home2/icentarb/public_html/showtopic.php on line 399

#1 04.10.2010-12:39
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Kako popuniti varijablu
U jednom modulu imam varijablu koju sam nazvao

Public Komada As Integer

Htio bih joj zadavati vrijednost sa jedne forme koja je u obliku Continous Form i na njoj text Box naziva txtKomada.
Kako na toj formi imam odredjeni broj redova sa podacima želio bih da kada editiram taj red da se vrijednost iz polja txtKomada upise
u varijablu Komada

To je nešto kao ono
AfterUpdate
Modul1.Komada=Me.txtKomada

samo neznam na kojiEvent da to stavim

Hvala
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 04.10.2010-12:41 od strane pmiroslav. ↑  ↓

#2 04.10.2010-14:53
zxz Online
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,694


Subject: Re: Kako popuniti varijablu
U nekom modulu na vrhi ispod option explicit dodaj.
Global Imevar as string ' ili ako nije string onda ono sto jeste.

napravi proceduru:

Public Function Imeprocedure(PodatakaTXT as string)
Imevar=PodatakaTXT
end function

Na after update tog polja ako se tice izmjene samo u tom polju.
Pozvati proceduru:
call Imeprocedure(me.imepoljaukojemjepodatak)

Znaci tvoja zadnja izmjena ce biti u variabli Imevar

Sad mi nisi rekao gdje ces je uporebljavati odnosno koristiti pa ti to i necu opisivati
Pozdrav
↑  ↓

#3 04.10.2010-15:10
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Kako popuniti varijablu
Ne mogu koristiti AfterUpdate Event jer Imam Continous Form i ona kada se otvori pokazuje vrijednosti koje su več prije unešene i ja ih u tom trenutku ne mijenjam. Več bih trebao da kada sa sa Record Selector's krečem po formi da mi se promjrni vrijednost u varijabli.
Ta vrijednost mi treba kasnije za matemetičku operaciju na Reportu

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Primjer.rar
Preuzimanja: 8
Veličina: Byte


Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 04.10.2010-15:11 od strane pmiroslav. ↑  ↓

#4 04.10.2010-15:33
zxz Online
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,694


Subject: Re: Kako popuniti varijablu
Stavi na on current te forme.
Pozdrav
↑  ↓

#5 04.10.2010-15:57
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: Kako popuniti varijablu
To je to što mi je trebalo.

Zahvaljujem.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 25.06.2018-08:57.