Bosna i Hercegovina



#1 28.10.2013-19:38
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: write conflict
aplikacija pc kasa kada je baza mdb radi dobro
medjutim kada je baza SQL na ovim mjestima pocinju problemi
sta je zapravo write conflict da li je to vec upisan record pa se naknadno trazi save to clipboard ili je to nesto drugo
svaka pomoc dobro dosla
hvala

Prilozi:
Informacije o fajlu: doc  write conflict.doc
Preuzimanja: 71
Veličina: 202.5 KB

↑  ↓

#2 28.10.2013-20:04
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,770


Subject: Re: write conflict
Najbolje bi bilo da zakacis i mdb i sql tabele.
Ima tu dosta manjkavosti u kodu.
Prva je sto koristis i ado i dao u istoj proceduri.
Dim rstpassword As DAO.Recordset, rst As ADODB.Recordset, strpassword As String, intID As Integer
intID = 0
If IsNull(password) Then
MsgBox ("Niste unijeli šifru !")
DoCmd.CancelEvent
DoCmd.GoToControl "password"
Else
strpassword = password
Set rstpassword = CurrentDb.OpenRecordset("SELECT * FROM RADNICI WHERE radnikID = " & intID)

Ako selektujes podatke iz tabele rdnici gdje je radnikID=0 vjerovatno je i recordset 0 jer ne vjerujem da postoji radnikid 0.

da nebi dalje nabrajao najbolje zakaci sve.
Pozdrav
↑  ↓

#3 28.10.2013-20:06
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,770


Subject: Re: write conflict
Imam ja jos jedno pitanje a to je razlog zasto to sve prebacujes na SQL.
Ovaj kod nije kucan za SQL nego za okalne tabele i ako mislis da ce sve poletjeti na sql_u nece se to desiti cak ce mozda malo i sporije raditi.
Pozdrav
↑  ↓

#4 28.10.2013-20:39
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: write conflict
mdb i sql tabele.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  sqlkasa.rar
Preuzimanja: 70
Veličina: 1.48 MB

↑  ↓

#5 28.10.2013-22:40
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,770


Subject: Re: write conflict
Hm cudna stvar kod mene sve radi kako valja.
Sadmi nista nije jasno.
Malo cu pogledati ovaj tvoj kod kada stignem.
Koja ti je verzija Mysql i koje odbc drivere koristis da nije zbog toga.
Pozdrav
↑  ↓

#6 28.10.2013-23:22
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,770


Subject: Re: write conflict
Greska ti je u tabeli kasa polje broj koje je primarni kljuc.
treba biti auto incremental (automatski brojac9 jer ga ne upisujes.
Pozdrav
↑  ↓

#7 29.10.2013-12:33
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: write conflict
sa bulzip ms napravim convert ms access to mysql 4,0
a potom koristim odbc5,1 driver
nevjerujem da mysql 4,0 i odbc5,1 driver
prave probleme
probacu sa drugim mysqlom pa cu vidjeti
koji ti koristiš
↑  ↓

#8 29.10.2013-14:10
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,770


Subject: Re: write conflict
Nasao sam ti gresku.
Greska ti je u tabeli kasa polje broj koje je primarni kljuc.
treba biti auto incremental (automatski brojac) jer ga ne upisujes.
Ja koristim odbc 3,5 jer ovaj ponekad nece da radi.
Pozdrav
↑  ↓

#9 30.10.2013-21:03
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: write conflict
popravljeno u tabeli kasa polje broj koje je primarni kljuc.
na auto number
instalitrao odbc 3,5
i na prvom racunu opet isti message

pozdrav
↑  ↓

#10 30.10.2013-22:55
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,528


Subject: Re: write conflict
tesko deka ke uspees taka da ja prefrlis samo bazata od msacces na MYSQL i sve da ti profunkcionira od prva.
Za sve da raboti kako sto treba so MYSQL najdobro e formite da se prepravat sprema tipot na bazata koj go koristis dosta razliki vo nacinot na programirajne od eden do drug tip ma baza.
Jas gi imam probano site mozni kombinacii naexport od ACCESS vo MYSQL i MSSQL i nitu eden export ne funkcioniral da prefrli sve komplet kako sto e vo access bazata.
Mozebi podobra kombinacija ti e MSSQL EXPRESS i Access bidejki se mnogu posrodni eden so drug i vo samiot ACCESS od 2007 i nagore imas alatka za migracija na ACCESS baza vo SQL server koja funkcionira super , i so ovaa kombinacija ke ti treba prepravka vo codot no ne tolku kolku so MYSQL baza.
↑  ↓

#11 30.10.2013-22:56
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,528


Subject: Re: write conflict
tesko deka ke uspees taka da ja prefrlis samo bazata od msacces na MYSQL i sve da ti profunkcionira od prva.
Za sve da raboti kako sto treba so MYSQL najdobro e formite da se prepravat sprema tipot na bazata koj go koristis dosta razliki vo nacinot na programirajne od eden do drug tip ma baza.
Jas gi imam probano site mozni kombinacii naexport od ACCESS vo MYSQL i MSSQL i nitu eden export ne funkcioniral da prefrli sve komplet kako sto e vo access bazata.
Mozebi podobra kombinacija ti e MSSQL EXPRESS i Access bidejki se mnogu posrodni eden so drug i vo samiot ACCESS od 2007 i nagore imas alatka za migracija na ACCESS baza vo SQL server koja funkcionira super , i so ovaa kombinacija ke ti treba prepravka vo codot no ne tolku kolku so MYSQL baza.
↑  ↓

#12 30.10.2013-23:01
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,528


Subject: Re: write conflict
Jas imam MYSQL5.0 i ODBC5.1 a za migracija na Access bazai koristam MySQL Migration Toolkit v1.1.17 koj najdobro funkcionira za ovaa rabota.
↑  ↓

#13 30.10.2013-23:23
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: write conflict
fino hvala probat cu pa ti javim
pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 24.10.2018-02:37.