Bosna i Hercegovina



#1 02.12.2013-16:47
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Kako se poziva VBA kod??
Pozdrav svima, naišao sam na temu http://www.icentar.ba/showtopic.php?id=9 gdje ima veoma veoma korisnih kodova, gdje sam i naletio dva koda koja bi mi konkretno sad trebala ali ne znam kako integrirati u svoju bazu to jest u modul stavim odredjeni kod ali ne znam dalje kako ga pozvati u odredjenu formu ili slično.
Konkretno sad mi treba ovaj kod za uvoz podataka iz txt fajla, znam da bi trebao onda vjerovatno napraviti tabelu kod sebe za uvoz tih podataka ali sta i kako dalje Disappointed Izvorni kod:
switch Spoiler:

Srdačan pozdrav
↑  ↓

#2 02.12.2013-17:52
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Kako se poziva VBA kod??
Ovaj kod ucitava tvoje podatke u memoriju racunara e sad dali ti to samo treba ili hoces podatke da uvezes u neku tabeleu accessa ili pak hoces samo u datom momentu da ih pogledas.

Bilo bi dobro da malo bolje opises kakve su ti namjere sa tim podacima i cemu oni sluze.
Pozdrav
↑  ↓

#3 02.12.2013-18:16
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Kako se poziva VBA kod??
Imam txt fajl koji izgleda kao u prilogu prvi red su tacke drugi red mi ne treba treci red su koordinate po x, cetvrti red mi treba isto koordinate po y. Ako je moguce htio bi izvuci te podatke u svoju access tabelu (ovo je vezano sve za onaj program za odredjivanje azimuta i distance ako se sjecas sto si mi pomogao da uradim to jeste sve si haman odradio sam Smiling ) ili obrnuti proces da vec iz access tabela izvucem iste podatke i spremam ga u txt fajl sa navedenim podatcima dole...Ovo mi je u cilju da dva puta ne moram ukuicavati iste koordinate a moram tako jer ovo sto radim u accesuu odradjuje mi azimut i distance izmedju koordinata a drugo sto moram uraditi je otkucati onakav txt file sa istim koordinatama i jos nekim sitnicama da bi podatke provuko kroz geotransformers to jest konvertovo ih onda po baselu da bi dobio ovakve koordinate:
switch Spoiler:

pa dalje da ne pisem hehhe sta sve moram da bi dobio kartu u mapinfu Smiling

Prilozi:
Informacije o fajlu: txt  rpravrsce.txt
Preuzimanja: 76
Veličina: 1.26 KB


Srdačan pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 02.12.2013-18:18 od strane almirmiranda. ↑  ↓

#4 02.12.2013-21:14
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Kako se poziva VBA kod??
Evo.
Module1 je stari kod to netrebas prebacivati.
samo prebaci ova dva modula:
Tuls i TxtFajl.
Prebaci i kod ispod komandnih tastera export i import.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  projekatxy.zip
Preuzimanja: 80
Veličina: 43.87 KB


Pozdrav
↑  ↓

#5 02.12.2013-21:29
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Kako se poziva VBA kod??
Odlično drug, svaka čast to je to odma sam testirao predobro hvala ti punoooo. Ako još gdje zapnem da li da otvaram novu temu ili mogu ovdije odmah?
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#6 02.12.2013-21:40
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Kako se poziva VBA kod??
Ja tebe samo zamaram import je savrsen to je to ali mi export u txt fajlu dođe sav razbacan pa sam mislio u exel je bolje export onda da radim ako nije problem ako se sad moze ukonponovati u ovaj kod pa cu onda u txt fajl sad copy paste ljepiti i slagati? Izvini na dosadi
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#7 02.12.2013-22:06
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Kako se poziva VBA kod??
Evo rjesio sam promjenio sam samo u tvom kodu If Right(Putanja, 4) <> ".xls" Then
Putanja = Putanja & ".xls" iz txt u xls i radi Smiling
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#8 02.12.2013-22:17
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Kako se poziva VBA kod??
Hehe.
To nije exel file nego txt ali eto.
Pravilno je otvoriti exel pa ucitati txt file kao delimiter.
Pozdrav
↑  ↓

#9 02.12.2013-22:20
carobnjak Offline
Clan
Registrovan/a od: 25.07.2011-11:57
Komentari: 381


Subject: Re: Kako se poziva VBA kod??
Heheheh bitno je da učim da treniram i da imam volju jedino malo slobodnog vremena ali zimi imam i toga Smiling Imam hrpu tih ideja što mogu sebi olakšati posao a znanja 0, pa pokušavam trudim se koliko toliko ;)đ
Srdačan pozdrav
↑  ↓

#10 03.12.2013-00:06
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Kako se poziva VBA kod??
Fino si ono napravio a bogami ni znanje vise nije na nuli.
Naucio si ti toga dosta za kratko vrijeme.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 20.06.2018-16:33.