BiH



#1 03.12.2013-12:09
saki Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.12.2013-11:12
Komentari: 17


Subject: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Zdravo svima!

Kako da prikazem vrednost polja "cena" iz comboboxa, u drugo polje cena u subformi? Pokusala sam sa ovim:
Private Sub Combo17_AfterUpdate()
CenaUD = Combo17.Column(2)

Nista mi ne pali.
↑  ↓

#2 03.12.2013-12:27
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,953


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Forms![ImeForme]![ImeSubForme].Form![ImePolja] = Me.Combo17.Column(2)

Nezaboravi uColumn Count u Combo17.
columncount mora biti najbanje 3 da bi radilo.
Pozdrav
↑  ↓

#3 04.12.2013-17:04
saki Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.12.2013-11:12
Komentari: 17


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Hvala puno na pomoci! Nesto sam zabrljala, ne znam sta, tako da ni ovo gore sto sam probala, ne radi.
↑  ↓

#4 04.12.2013-17:11
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,953


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Zakaci primjer pa cemo da vidimo o cemu se radi.
Pozdrav
↑  ↓

#5 04.12.2013-22:02
saki Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.12.2013-11:12
Komentari: 17



#6 04.12.2013-23:14
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,953


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Pa cekaj koliko vidim tebi je i combo koji biras i polje u koje hoces da prekopiras podatak u subformi.
Jesam li dobro razumio?
Pozdrav
↑  ↓

#7 04.12.2013-23:18
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 611


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
me.CenaUD =me. Combo17.Column(2)
↑  ↓

#8 05.12.2013-08:43
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,953


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
dexxxl
Tako je ona napisala ali joj ne radi.
Najbolje bi bilo da zakaci mdb.

Kako kaciti file:
switch Spoiler:

Pozdrav
↑  ↓

#9 05.12.2013-11:53
saki Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.12.2013-11:12
Komentari: 17


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Jeste, combo je u stoj subformi kao i polje. Evo i baze:
AutoServis1.zip

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  AutoServis1.zip
Preuzimanja: 124
Veličina: 431.72 KB

↑  ↓

#10 05.12.2013-13:19
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,953


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Ovo sve radi, jedino sto ne zašisuje u bazu iz razloga sto u polje cenaUD nije u control source upisano ime polja CenaUD.

Znaci u polje CenaUD u control source treba upisati CenaUD.

Jos nesto Kada ulazis u bazu trebas security warning staviti na enable
Pozdrav
↑  ↓

#11 05.12.2013-22:28
saki Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.12.2013-11:12
Komentari: 17


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Super, radi sve :)!

Hvala puno!
↑  ↓

#12 11.12.2013-11:16
saki Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.12.2013-11:12
Komentari: 17


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Imam drugi problem, u polje Postarina treba da upise iznos koji se uveca za 50 ako je vreme isporuke do 12, a ostane isti iznos ako je do 19h?

Zakacila sam primere kako sam uradila.

Ikona prilozene slike:
11.12.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 117
Veličina: 27.31 KB
Veličina slike: 328 x 354 Pixels
cod.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 130
Veličina: 65.08 KB
Veličina slike: 452 x 512 Pixels

↑  ↓

#13 11.12.2013-13:21
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,953


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Pod uslovom da je ime polja POSTARINA, ako nije popravi malo.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub POSTARINA_AfterUpdate()
  2. Dim Vrijeme As Date
  3.  
  4. Vrijeme = Time
  5. If Vrijeme < "12:00:00" Then
  6. Me.POSTARINA = Me.POSTARINA + 50
  7. End If
  8.  
  9. End Sub

Pozdrav
↑  ↓

#14 11.12.2013-22:51
saki Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.12.2013-11:12
Komentari: 17


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Super, podesila sam i radi.

Puno hvala :)!
↑  ↓

#15 15.12.2013-17:11
saki Offline
Clan
Registrovan/a od: 03.12.2013-11:12
Komentari: 17


Subject: Re: Polje iz comboboxa prikazati u polju iz subforme
Zasto mi u ovoj formi daje ovakvu poruku kada hocu da unesem podatke u polje ime i prezime posiljaoca ili primaoca? Adresnica mi je glavna forma, ostale tri su podforme. I kako da uradim da kada unesem podatke posiljaoca da mi odmah tabom predje u naredno polje primaoca?

Pozzzzz

Ikona prilozene slike:
15.12.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 104
Veličina: 106.85 KB
Veličina slike: 1050 x 743 Pixels

↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 20.09.2019-21:28.