Bosna i Hercegovina



#31 17.11.2014-23:32
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,534


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Treba da se plati ocx ot ne e besplaten
↑  ↓

#32 19.06.2017-21:58
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 190


Subject: Re: Uvoz Slika ...
kako uvesti sliku na dugme iz procedure
slika je snimljena u sql kao image
↑  ↓

#33 20.06.2017-07:44
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Jel mislis na MsSql bazu?
Citat:
slika je snimljena u sql kao image
Jel mislis na prikaz vec uvezene slike ili uvoz druge slike u bazu.
Pozdrav
↑  ↓

#34 20.06.2017-09:36
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 190


Subject: Re: Uvoz Slika ...
upravu ste u MsSql bazu kao backend

i kada hoču da tu sliku snimim u tabelu to mi radi super

ali kad hoču tu istu sliku da kroz proceduru upišem tako da bude na dugmetu onda neradi izbacuje poruku da prebacim format slike u bmp i ako je več slika u bmp formatu

probao sam i sa ostalim formatima jpg i tif i sto se dešava kao da je prevelika slika
↑  ↓

#35 20.06.2017-10:49
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Uvoz Slika ...
E morat ces zakaciti primjer ili bi morali postaviti jos dodatnih pitanja.
Ipak je bolje primjer.
Postavi samo taj dio.
Pozdrav
↑  ↓

#36 20.06.2017-10:51
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,534


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Imamao sam neku proceduru za upload slike u dadabazi ali mislim da je bila na mySQL potrazicu veceras gdje imam to.
↑  ↓

#37 20.06.2017-21:00
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,534


Subject: Re: Uvoz Slika ...
Sat vremena trazim ovo gje sam stavio i uspeo sam da nadzem gde je.
Ja sam iskoristio za ovo ADO comande evo cod za izvoz slike iz databaze.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1.  Dim mystream As ADODB.Stream
  2.  Set mystream = New ADODB.Stream
  3.         mystream.Type = adTypeBinary
  4.         mystream.Open
  5.         mystream.Write rs.Fields("Slika")
  6.         mystream.SaveToFile App.Path & "\TMP.jpg", adSaveCreateOverWrite
  7.         Image1 = LoadPicture(App.Path & "\TMP.jpg")

Ovo je za uvoz slike u databazi.

DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1.  rs.AddNew
  2.         Set mystream = New ADODB.Stream
  3.             mystream.Type = adTypeBinary
  4.             mystream.Open
  5.             mystream.LoadFromFile "C:\\" & File '"c:\\myimage.gif"
  6.        rs.Fields("Naziv") = File
  7.         rs.Fields("Sifra") = mystream.Size
  8.         rs.Fields("Slika") = mystream.Read
  9.     '   rs.Update
  10.            mystream.Close
  11.         Text1.Text = File
  12.         DoEvents

a moze i ovako

DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1.  Set rs = New ADODB.Recordset
  2.       rs.CursorLocation = adUseClient
  3.       rs.Open "INSERT INTO tblArtikli(Slika) VALUES(LOAD_FILE('" & "C:/Sliki/" & File & "'))", cn, adOpenStatic, adLockOptimistic
↑  ↓

Stranice (3): 1, 2, 3


All times are GMT +01:00. Current time: 17.11.2018-14:44.