Bosna i Hercegovina



#1 23.12.2013-19:14
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: pretraga
sa forme frmXXXXXXX i koristenjek F5 tastera otvaram formu za pretragu
frmPretraga
ne mogu dobiti vlasnika u lstResults ove forme
nekad radi a nekad neradi
nisam siguran u opciju LIke i ALike
na duble clik trebam vlasnika prenjeti na drugu formu
svaka sugestija dobro došla

ramic
↑  ↓

#2 23.12.2013-19:48
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: pretraga
Evo ti primjer.
Ako ne uspijes pšostavi svoj primjer.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  pretraga.zip
Preuzimanja: 93
Veličina: 35.44 KB


Pozdrav
↑  ↓

#3 23.12.2013-20:03
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: pretraga
ne mogu dodati u atašmentu mdb file
↑  ↓

#4 23.12.2013-20:51
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: pretraga
Zapakuj u zip ili rar pa onda zakaci.
Pozdrav
↑  ↓

#5 23.12.2013-20:55
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: pretraga
evo prinmjer

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  db4.rar
Preuzimanja: 83
Veličina: 30.86 KB

↑  ↓

#6 23.12.2013-22:40
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: pretraga
Evo tvoj primjer.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  db4_zxz.zip
Preuzimanja: 88
Veličina: 64.11 KB


Pozdrav
↑  ↓

#7 23.12.2013-23:08
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: pretraga
KOD MENE TO NE RADI
MOZDA SE NISMO SHVATILI
EVO PRIMJERA

U FRMPLVL NA POLJU SIFRAVLASNIKA KORISTIM f5 ZA POZIV FRMPRETRAGA
PO POZIVU VLASNIKA NA DUPLI KLIK PRENOSIM TU SIFRU VLASNIKA U FRMPLVL

POZDRAV

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  db41.rar
Preuzimanja: 80
Veličina: 88.01 KB

↑  ↓

#8 24.12.2013-01:02
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: pretraga
Razumio sam ja tebe i ovaj moj primjer radi bas to.
Neznam kako kod tebe ne radi.
Pozdrav
↑  ↓

#9 24.12.2013-09:34
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,359


Subject: Re: pretraga
Ovako nekako ja koristim kod pretrage. Nadam se da će pomoći.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  db4_MP.rar
Preuzimanja: 89
Veličina: 90.44 KB


Pozdrav
↑  ↓

#10 24.12.2013-09:45
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: pretraga
Citat:
U FRMPLVL NA POLJU SIFRAVLASNIKA KORISTIM f5 ZA POZIV FRMPRETRAGA
PO POZIVU VLASNIKA NA DUPLI KLIK PRENOSIM TU SIFRU VLASNIKA U FRMPLVL

Ja sam ti to sve napravio ali na drugoj formi tj. na formi frmVlasnivi jer u tvom prvom primjeru nije ni bilo ove forme FRMPLVL.
Napisao si samo da to kod tebe ne radi.
Trebao si bar napisato sta ne radi.
Jeli kada pritisnes F5 se nista ne desava ili nesto drugo.

Uludo stavljamo primjere ako nista ne opises.
Pozdrav
↑  ↓

#11 24.12.2013-19:00
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: pretraga
idemo redom
u drugim aplikacijama ovaj kod i ova forma pretrage fantasticno radi...

otvori frmpvl sa polja sifravlasnika pritiskom naF5 pozivam frmpretraga
on je otvori ali na polju ime po unosu vlasnika ne donosi ništa u list boxu
niti pravi selekciju

kad napravim novu formu za pretragu tj:frmpretraga kreiram je nanovo taj kod radi ali kad izidjem iz aplikacije i ponovo udjem on ponovo ne radi

pokusao sam sa dodavanjem referensi nista
ponovo lodovao office 2003 nista

jednostavno nije mi jasno
sta se desava
pozdrav
↑  ↓

#12 24.12.2013-20:09
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: pretraga
Hehe sad sam te u potpunosti razumio.
Evo ti kod koji se nalazi na on change forme frmpretraga polje ime.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Ime_Change()
  2. Dim txtSearchString As Variant
  3. Dim strSQL As String
  4. txtSearchString = Me.[Ime].text
  5. strSQL = "SELECT sifravlasnika,vlasnik,adresa FROM tblVlasnici WHERE [vlasnik] Like '" & txtSearchString & "*'"
  6. Me.lstResults.RowSource = strSQL
  7. Me.Ime.SetFocus
  8. End Sub

I tvoj jre kod bio dobar samo sto si umjesto like slucajno napisao Alike.
Pozdrav
↑  ↓

#13 24.12.2013-20:46
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: pretraga
fino hvala
skoro pa sam poludio

sad radi
↑  ↓

#14 24.12.2013-20:55
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: pretraga
Hehe desava se.
Stavis na forum vise pari ociju vise i vide ali te u pocetku nismo razumjeli jer si vjerovatno bio van sebe kad si pisao.
Svima se to desava da te ne cudi.
Pozdrav
↑  ↓

#15 24.12.2013-22:16
nevsad Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 187


Subject: Re: pretraga
dobro je da makar znaš na koga se osloniti
zahaljujem se i pmiroslavu onu foru sam imao ali me ova počela zaj...
biće bolje

pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 18.08.2018-09:38.