Bosna i Hercegovina



#1 13.01.2014-10:08
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Format numeričkog polja?
U Q_Inventura u polju 'Ulaz' dobijem rezultate u obliku kao na slici, a sve bi to trebalo biti 0.
Možda mi nešto nije dobro formatirano?

Ikona prilozene slike:
slika.jpg
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 23
Veličina: 63.72 KB
Veličina slike: 602 x 226 Pixels



Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Primjer.rar
Preuzimanja: 17
Veličina: 19.06 KB


Pozdrav
↑  ↓

#2 13.01.2014-12:42
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Format numeričkog polja?
Ulaz: Format([UlazUkupno]-Nz([IzlazUkupno];0);"0.00")
Pozdrav
↑  ↓

#3 13.01.2014-14:21
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Format numeričkog polja?
Ovo mi daje točan rezultat iako moram priznati da baš nisam zadovoljan jer mi je rezultat uvijek na dvije decimale, a i broj se prikazuje kao tekst. A ja trebam razultat ako je cijeli brojona cijeli, a ako ima decimale da se prilažu koliko ih ima.
Koji je to zapravo problem sa Accessom kod zbrajanja? Ja trenutnu u ovoj bazi imam preko 7000 zapisa, a samo dvadesetak se prikaže na način koji mi stvara problem.
npr u jednom zapisu imam jedan ula od 0,45 i šest izlaza 0,2+0,1+0,04+0,02+0,08+0,2 = 0,46
rezultat umjesto -0,01 dobijem -0,0100000000000001.
Pozdrav
↑  ↓

#4 13.01.2014-14:54
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Format numeričkog polja?
U tabelama ulaz i izlaz formatiraj kao integer ili pak long integer.
Mislim da ti netreba double.
Sve ces time rijesiti.
Pozdrav
↑  ↓

#5 13.01.2014-16:21
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 553


Subject: Re: Format numeričkog polja?
Probaj
Ulaz: Round([UlazUkupno]-Nz([IzlazUkupno];3)
↑  ↓

#6 14.01.2014-15:46
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Format numeričkog polja?
Citat od zxz:
U tabelama ulaz i izlaz formatiraj kao integer ili pak long integer.
Mislim da ti netreba double.
Sve ces time rijesiti.
Probao sam i to pa umjesto decimalnog broja dobijem cijeli. Uradio sam neku probu i u tablicama Ulaz i Izlaz napravio sam po pet numeričkih polja koja sam svako formatirao na različit način (Byte, Integer, Long, Single, Doubla). U svako polje sam upisao iste podatke i na kraju u Q_Iventura dobijem svakakve rezultate. Da li su tu programeri Accessa nešto zabrljali.

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Primjer_2.rar
Preuzimanja: 11
Veličina: 35.37 KB


Pozdrav
↑  ↓

#7 14.01.2014-17:48
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Format numeričkog polja?
Ja sam mislio da imas cijele brojeve u kolicinama odnosno ulazu.
Nisam dovoljno gledao.
Ova stvar je poznata i bilo je rasprave o ovome nekoliko puta, medjutim kod tebe se nesto drugo desilo.
Kod tebe je to pri unosu a ne pri matematickim operacijama.
U unosu ulaza umjesto nule nije nula.
Drugo je upitno dali ulaz moze biti nula.
Pozdrav
↑  ↓

#8 14.01.2014-17:48
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,485


Subject: Re: Format numeričkog polja?
Ja sam mislio da imas cijele brojeve u kolicinama odnosno ulazu.
Nisam dovoljno gledao.
Ova stvar je poznata i bilo je rasprave o ovome nekoliko puta, medjutim kod tebe se nesto drugo desilo.
Kod tebe je to pri unosu a ne pri matematickim operacijama.
U unosu ulaza umjesto nule nije nula.
Drugo je upitno dali ulaz moze biti nula.
Pozdrav
↑  ↓

#9 14.01.2014-20:36
Bosanec Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-21:12
Komentari: 127


Subject: Re: Format numeričkog polja?
probaj ovako

Ulaz: Format([UlazUkupno]-Nz([IzlazUkupno]);"Fixed")
↑  ↓

#10 15.01.2014-08:29
pmiroslav Offline
Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,339


Subject: Re: Format numeričkog polja?
Citat od zxz:
Ja sam mislio da imas cijele brojeve u kolicinama odnosno ulazu.
Nisam dovoljno gledao.
Ova stvar je poznata i bilo je rasprave o ovome nekoliko puta, medjutim kod tebe se nesto drugo desilo.
Kod tebe je to pri unosu a ne pri matematickim operacijama.
U unosu ulaza umjesto nule nije nula.
Drugo je upitno dali ulaz moze biti nula.
Ovo mi je u stavri Query kojim završno stanje skladišta prenosim kao početno u slijedeću godinu. Potrebni nsu mi i cijeli i decimalni brojevi ovisno o jedinici mjere artikla.
Citat od Bosanec:
probaj ovako
Ulaz: Format([UlazUkupno]-Nz([IzlazUkupno]);"Fixed")
sa ovim dobijem isto što mi je već zxz prije predložio
Ulaz: Format([UlazUkupno]-Nz([IzlazUkupno];0);"0.00")

Ali čini mi se da sam dobio zadaovoljavajućr rezultat sa :

Stanje:CLng([Ulaz] * 100) / 100
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 19.11.2017-04:02.