Bosna i Hercegovina



#16 17.04.2014-11:56
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Redni brojevi, kako izbjeći grešku?
Citat:
Moja forma je dizajnirana tako da se ne može sa nje preći u novi rekord. Formu otvaram preko forme za izbor kupca tako da se u nju automatski upišu podaci o kupcu.

Zavisi kako si to uradio.
Ako mislis da si samo eliminisao rekord selektor i navigacioni taster opet mozes tastaturom preci.
No nije to tvoj proble.
Citat:
Na glavnoj formi biram samo način plaćanja, a u subformu upisujem artikle i količine. za to vrijeme mogu i promjeniti način plaćanja

Dok predjes na subformu u glavnoj formi se upisao rekord.
Znaci isto je kao da si presao na novi i vratio se.
Ti si zapisao podatke i sada ako se vratis i ponovo ih mijenjas imas gor opisanu stvar.

Neznam kako nemozes ovo da iozvedes da upises dupli ja znam sigurno da se to desava.

Znaci sada je dovoljno da udjes u subformu i da upisaj jedan rekord u njoj sada kada se vratis na glavnu formu i ponovo odaberes isti nacin placanja FiskalniBroj ce ti se uvecati jos za 1.
Pozdrav
↑  ↓

#17 17.04.2014-12:20
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,371


Subject: Re: Redni brojevi, kako izbjeći grešku?
Citat od zxz:
[quote]Znaci sada je dovoljno da udjes u subformu i da upisaj jedan rekord u njoj sada kada se vratis na glavnu formu i ponovo odaberes isti nacin placanja FiskalniBroj ce ti se uvecati jos za 1.
Eu pravu si izgleda da je tu caka. Sada sam primjetio da ako ovo promjeni fiskalni broj.
Ako uđem u subformu i vratim se pa promjenim način plaćanja za neki drugi sve je u redu, ali ako je bilo gotovinsko pa opet kliknem na gotovinsko fiskalnibroj se promjeni.
Sad kad znamo gdje je proglem može li se kako napraviti da se onemogući dva puta birati gotovinsko plaćanje?
Pozdrav
↑  ↓

#18 17.04.2014-13:15
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Redni brojevi, kako izbjeći grešku?
Nemozes onemoguciti biranje jer ga onda neces vidjeti.
Probaj ovako.
U proceduri afterupdate na pocetku stavi ovo:
If Me.NacinPlacanjaID.OldValue = Me.NacinPlacanjaID Then GoTo Kraj

A prije endsub napisi:
Kraj:
Pozdrav
↑  ↓

#19 17.04.2014-17:48
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,371


Subject: Re: Redni brojevi, kako izbjeći grešku?
Ja sam u međuvremenu pokušao sa :
DownloadIzvorni kod (vb.net):
  1. Case 1      'Gotovina, fiskalni racun
  2.     Me.FiskalniBroj = I
  3.     Me.FiskalFormat = I & "/" & DLookup("OznakaPP", "Q_Firma") & "/1"
  4. [i][b]Me.FiskalniBroj.Locked = True ' zakljuca se combo box [/b][/i]
  5. End If
  6. Case Else   'Ostali nacini placanja

i to na neki način riješava problem jer kada jednom izaberem gotovinsko plačanje
Ali čini mi se da je tvoje elegantnije i to ću primjeniti.
Misali da je sada ovaj problem riješen.
Hvala svima na savjetima.

PS.
zašto mi obo bold ne radi aaaaaaa
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 17.04.2014-17:51 od strane pmiroslav. ↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 18.11.2018-04:41.