Bosna i Hercegovina



#1 08.06.2014-16:24
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Prestupna godina
Radio sam nesto pa mi je trebalo da nadjem dali je godina koju unsesm prestupna ili nije.
Rijesio sam j a to ali bih volio vidjeti i vase ideje.
Ako neko ima ideju kako rijesiti neka napise.
Pozdrav
↑  ↓

#2 09.06.2014-15:17
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,508


Subject: Re: Prestupna godina
Imam jas nekade vakva funkcija samo da ja najdam
↑  ↓

#3 09.06.2014-15:29
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,508


Subject: Re: Prestupna godina
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub txtData_AfterUpdate()
  2.  
  3.     Dim Godina As Integer
  4.    
  5.     If Tip_Godina(Year(Me.txtData)) Then
  6.         MsgBox "Vnesenata godina odgovara"
  7.     Else
  8.         MsgBox "Vnesenata godina ne odgovara"
  9.     End If
  10.  
  11.  
  12.  
  13. End Sub
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function Tip_Godina(Godina As Integer) As Boolean
  2.     If (Godina Mod 400 = 0) Or ((Godina Mod 4 = 0) And (Godina Mod 100 <> 0)) Then
  3.         Tip_Godina = True
  4.     Else
  5.         Tip_Godina = False
  6.     End If
  7. End Function
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 09.06.2014-15:30 od strane Gjoreski. ↑  ↓

#4 09.06.2014-15:44
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,508


Subject: Re: Prestupna godina
eve uste edna funkcija i ovaa ja imam koristeno
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Public Function IsLeapYear(Y As Integer)
  2.     IsLeapYear = Month(DateSerial(Y, 2, 29)) = 2
  3. End Function
↑  ↓

#5 10.06.2014-08:20
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,737


Subject: Re: Prestupna godina
Cekao sam da mozda jos neko ne odgovori.
Citat:
Function Tip_Godina(Godina As Integer) As Boolean
If (Godina Mod 400 = 0) Or ((Godina Mod 4 = 0) And (Godina Mod 100 <> 0)) Then
Tip_Godina = True
Else
Tip_Godina = False
End If
End Function

Potpuno isto sam i ja napravio pa necu stavljati.
U stvari je meni to trebalo u C++ ali tamo nisam stavio jer mi vjerovatno niko nebi odgovorio.
Bitna je samo ideja kako napraviti.
Kako sam ja razumio ove prestupne godine je:
Prestupna godina je svaka cetvrta stim ako se poklopi i da bude i stota onda nije prestupna.
Onda se toga nabere pa nakon svakih 400 godina je opet prestupna bez obzira sto je stota.

Hehe uvrnuto.
Pozdrav
↑  ↓

#6 10.06.2014-21:02
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,508


Subject: Re: Prestupna godina
Jas poveke sakam da ja koristam ovaa vtorava ima pomalku cod I mi e popregledna,e sega ne ja imam testirano za godini pomali od 1900 , nekade citav deka prvoto resenie znae da pravi problemi.
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 16.08.2018-18:26.