Bosna i Hercegovina



#1 25.06.2014-22:55
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,541


Subject: Promena na Scripta na Font
Kako da smenam Scripta na font koj se koristi na kontroli ?

Prilozi:
Informacije o fajlu: bmp  Script.bmp
Preuzimanja: 69
Veličina: 457.67 KB

↑  ↓

#2 30.06.2014-19:55
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,816


Subject: Re: Promena na Scripta na Font
To ti ovisi samo o regional setings.
Pozdrav
↑  ↓

#3 10.08.2014-08:49
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,541


Subject: Re: Promena na Scripta na Font
Da zavisi od regional setings no mene mi treba kako da ja promenam od cod.
Ova mi treba bidejki nekoi aplikaciii mi se nameneti za Makedonija a nekoi za vo Centralna Evropa , e sega problemot e vo toa sto vo Makedonija koristam cirilic a vo drugive aplikaciii Central Europian
↑  ↓

#4 10.08.2014-21:19
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,816


Subject: Re: Promena na Scripta na Font
Pa neznam bas da to moze tako jednostavno.
Imas naredbu:
ImeKontrole.Font.Charset = 204

Private Sub Form_Load()
Dim Frm As Form
Dim Ctl As Control

Set Frm = Me
On Error Resume Next
For Each Ctl In Frm.Controls
Ctl.Font.Charset = 204
Next Ctl
End Sub

Ovo ce ti odraditi za caption i text boxove ali ostalo nece kao napr. command i frame.

Najbolje je napravidi na nacin kako se pravi dvojezicno odnosno visejezicno.

Takav primjer ima u accessu a moze se i ovdje primijeniti.
Pozdrav
↑  ↓

#5 10.08.2014-23:17
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,541


Subject: Re: Promena na Scripta na Font
A bas za comand I za grid mi Treba.ke pogledam da vidam so toa dvojazicno
↑  ↓

#6 11.08.2014-17:00
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,816


Subject: Re: Promena na Scripta na Font
Na data grid ce ti raditi ako stavis samo ovu proceduru sto sam postavio.
Probaj ako ne ide okaci primjer pa cemo nesto napraviti.
Pozdrav
↑  ↓

#7 11.08.2014-17:00
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,816


Subject: Re: Promena na Scripta na Font
Na data grid ce ti raditi ako stavis samo ovu proceduru sto sam postavio.
Probaj ako ne ide okaci primjer pa cemo nesto napraviti.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 11.12.2018-12:37.