Bosna i Hercegovina



zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Datumska kontrola
Gledaj ovako ja to rjesavam uglavnom na polju tabele takve stvari.
Gore sam ti napisao kako se to radi sa narebom between.
To se inace radi pri kreiranju tabela, medjutim vecina ne napise ni opsu polja a koamoli sta srugo da gleda.
Ja neznam sta ces ti unositi ali nevjerujem da smije biti veci datum od tekuce a isto tako manji od tekuceg napr mjesec ili 2.
Bilo kako bilo to napises na polju tabele.
Between daste()-365 and data()+365.
Pozdrav
↑  ↓

miro35 Offline
Moderator
Registrovan/a od: 05.01.2009-15:56
Komentari: 609


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Re: Datumska kontrola
Evo ovako sam ja kod sebe stavio na dogadjaj AfterUpdate()
Private Sub DatumPrijema_AfterUpdate()
If (Date - Me.DatumPrijema > 365) Then
MsgBox "Pogrešan datum!", vbExclamation, "Nepotpun unos"
Me.DatumPrijema = Date
End If
If (Date - Me.DatumPrijema < -20) Then
MsgBox "Pogrešan datum!", vbExclamation, "Nepotpun unos"
Me.DatumPrijema = Date
End If
End Sub

Miro
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 03.09.2010-14:26 od strane miro35. ↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Datumska kontrola
Pa dobro moze se tako uraditi ako je manja aplikacija.
Pozdrav
↑  ↓

 Podijeli  Dodaj odgovor Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 20.09.2017-15:50.