Bosna i Hercegovina



#1 19.10.2014-08:10
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Funkcija FileSearch
Pozdrav, probao sam da koristim funkciju FileSearch. Kada stavim .Filename = "NekiNaziv.jpg" ne nađe Fajl iako ga ima u direktorijumu a kada stavim .Filename = "*.jpg", onda prebroji sve fajlove sa ekstenzijom jpg. Gde je problem. Pozdrav!
↑  ↓

#2 19.10.2014-18:22
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Funkcija FileSearch
Evo primjer iz koristan kod.
http://www.icentar.ba/...t&id=7179
Pozdrav
↑  ↓

#3 19.10.2014-18:28
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Funkcija FileSearch
Pa taj kod sam i koristio i ponaša se kako sam opisao!
↑  ↓

#4 19.10.2014-22:47
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Funkcija FileSearch
Kod mene radi.
Daj svoj kod da vidimo.
Pozdrav
↑  ↓

#5 20.10.2014-02:20
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Funkcija FileSearch
Evo kod

Public Function SearchFile()
Dim A As String
A = Forms!frmSLIKE_UNOS_1!NAPOMENA
MsgBox A
With Application.FileSearch 'odredi opcije trazenja
.NewSearch ' nova pretraga
.LookIn = "d:\slike_placeno" ' putanja
MsgBox .LookIn
.SearchSubFolders = True ' trazi i u pod direktorijima
.Filename = A ' ime fajla sa exstenzijom
MsgBox .Filename
'.TextOrProperty = "[boot]"
.MatchAllWordForms = True 'ova 2 red nisam siguran kako protumaciti
'.FileType = msoFileTypeAllFiles ' tip fajla misli se na exstenziju
If .Execute() > 0 Then ' ako je sta nadjeno tada
Debug.Print .Execute ' iprintaj u prozor debadjera
MsgBox "nadjeno! " & .Execute ' a evo i u mdgbox
Else 'ince
MsgBox "nije nadjeno!" ' upozorenjeda nije nadjeno
End If ' kraj uslova
End With ' kraj opcija
End Function
↑  ↓

#6 20.10.2014-12:42
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Funkcija FileSearch
Evo napravio formu sa istim imenom kao i tvoja i tekst box Napomena(Nesmije ostati kursor u ovom tekst boxu da bi citao putanju"
Napravio dir d:\slike_placeno
Napravio file NekiNaziv.jpg.

Kada pokrenem proceduru izbacuje mi msg boxove:
Nekinaziv.jpg
D:\Slike_placeno
Nekinaziv.jpg
i
Nadjeno 1

Ovo zdnje znaci da je nadjen file sa ovim imenom
E sad mozda ti ovdje hoces da ti izbaci ime filea ili nesto drugo ali ova procedura kod mene radi.
Pozdrav
↑  ↓

#7 20.10.2014-13:37
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Funkcija FileSearch
Nemoj da se sikiras ima i drugih nacina da se to odradi ali je interesantno vidjeti zasto ne radi kod tebe pa da to prvo odgonetnemo.
Pozdrav
↑  ↓

#8 21.10.2014-06:02
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Funkcija FileSearch
Ponovo sam probao, pa sam probao sa immediate prozorom i rezultat isti. Probam da napišem u .Filename = "nekinaziv.jpg" i taj fajl imam sigurno u d:\slike_placeno, i dobijem msgbox nije nađeno, a kada stavim *.jpg prebroji sve i msgbox nađeno 278. Isto to probao sam u Immediate prozoru i rezultat je isti. Zašto mi treba ova funkcija? Pre pola godine pomogli ste mi oko implementacije rada sa slikama, snimanja fajlova sa slikama na neki folder i upisa putanja u tabelu. I tu se javio problem, desilo se nekoliko puta da su fajlovi koji se upisuju imali isto ime kao i oni koji su već upisani u folder d:\slike_placeno, i naravno novi fajl prepiše već upisani. Ovom funkcijom sam hteo da proverim ima li fajla sa imenom slike kojia će se snimati u folder. Pozdrav!
↑  ↓

#9 21.10.2014-07:30
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Funkcija FileSearch
Evo probaj sa ovom:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function ImalGa(Putanja As String) As Boolean
  2. '*******************************************************
  3. 'Ime:      ImalGa (Function)
  4. 'Sadrzaj:Provjerava dali postoji fajl na disku
  5. 'Autor: zxz
  6. 'Datum: 01.09.2013, 12:32:29
  7. 'Adresa: Tuzla BiH
  8. 'EMail: zxz@icentar.ba
  9. 'www: icentar.ba
  10. 'Ulazni parametri:Putanja sa imenom fajla
  11. 'Izlazni parametri:True/False
  12. '******************************************************
  13. Dim Povrat As String
  14.        
  15.        Povrat = Dir$(Putanja)
  16.        
  17.        If Len(Povrat) > 0 Then
  18.                ImalGa = True
  19.        Else
  20.                ImalGa = False
  21.        End If
  22.  
  23. End Function

U tvom slucaju bi bio postupak:
-Kopirati proceduru u neki modul.
-Napraviti neki taster na formi i na on Click tatera staviti kod

dim x as boolean
Dim a as string
a=Forms!frmSLIKE_UNOS_1!NAPOMENA
a=imalGa(a)

if a= true
Msgbox "Fajl postoji
else
Msgbox "Fajl ne postoji"
endif

I dalje mi nije jasno zasto ono gore ne radi mada koliko se sjecam FileSearch i ne postoji od neke verzije accessa.
Koji ti access korsitis?
Pozdrav
↑  ↓

#10 23.10.2014-08:49
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Funkcija FileSearch
Evo me ponovo, stignem kasnije kući pa sam malo probao ali mi ne ide primena ovog koda. Da li može malo detaljnije objašnjenje, ako nije problem. Evo uspeo sam na oslu malo vremena da uzmem: Inače koristim Access 2003. Pozdrav!
↑  ↓

#11 23.10.2014-20:06
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Funkcija FileSearch
E ti si zaradaio sto objasnjenja ako treba jer si stalno na forumu i ucis.
Evo u prilogu primjer.
Ako opet ne bude islo zakaci ti svoj.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  ImalFajlaNaDisku.zip
Preuzimanja: 95
Veličina: 12.05 KB


Pozdrav
↑  ↓

#12 24.10.2014-12:18
MOZEBITIPONOVO Offline
Clan
Registrovan/a od: 22.03.2012-09:17
Komentari: 139


Subject: Re: Funkcija FileSearch
Šta reći, ko zna zna. Svaka čast i hvala lepo. Pozdrav!
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 18.11.2018-05:24.