Bosna i Hercegovina



Warning: filesize(): stat failed for uploads/topics/Primjer.zip in /home2/icentarb/public_html/showtopic.php on line 399

#1 23.10.2014-13:50
nzuko Offline
Clan
Registrovan/a od: 13.09.2010-10:32
Komentari: 371


Subject: crosstab sa kriterijem
imam jedan problem, naime napravio sam crosstab query koji ima zta cilj da šefovima omogući pregled učinka zaposlenika o njihovim odjelima i to radi ok na nivou odjela. Moj problem je to što u jednom odjelu ima tri pododjela i kada uradim upit na taj pod odjel tako što na polje odjeljenje koje sam stavio da je ulsov unesem critetij da poziva polje sa forme izvještaji polje odjeljenje. access mi javlja da ne prepoznaje taj uslov koji sam napiso u obliku [forms]![frmizvjestaji]![odjeljenje]
Molim Vas za pomoć i da li se ovaj uslov može vezati sa crosstab query.

Shy
Pozdav,

Nedim
↑  ↓

#2 24.10.2014-06:45
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: crosstab sa kriterijem
Bilo bi dobro da staviš neki primjer, lakše ćeš dobiti odgovor.
Pozdrav
↑  ↓

#3 24.10.2014-08:40
nzuko Offline
Clan
Registrovan/a od: 13.09.2010-10:32
Komentari: 371


Subject: Re: crosstab sa kriterijem
evo šaljem bazu sa primjerom

Ikona prilozene slike:
problem.JPG
Tip fajla: Informacije o fajlu: jpg jpg
Preuzimanja: 58
Veličina: 45.13 KB
Veličina slike: 609 x 458 Pixels



Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  Primjer.zip
Preuzimanja: 6
Veličina: Byte


Pozdav,

Nedim
↑  ↓

#4 24.10.2014-09:04
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,354


Subject: Re: crosstab sa kriterijem
Gdje su ti odjeljenja i pododjeljena. Mislim da bi trebao imati tablice da IDodjeljenja, Odjeljenje i IDpododjeljenja, Pododjeljenje.
Pozdrav
↑  ↓

#5 24.10.2014-09:21
nzuko Offline
Clan
Registrovan/a od: 13.09.2010-10:32
Komentari: 371


Subject: Re: crosstab sa kriterijem
U FORMI IZVJEŠTAJA NAPRAVIO SAM COMBO BOX U KOME SAM U ROW SOURCE UPISAO OVA TRI PODODJELA
ROW SOURCE 1;"Grupa I – PL Mostar";2;"Grupa II – PL Sarajevo I";3;"Grupa III – PL Sarajevo II"

A KOD UPOSLENIKA IH UPISUJEM JER IH NEMA PUNO
Pozdav,

Nedim
↑  ↓

#6 24.10.2014-09:38
nzuko Offline
Clan
Registrovan/a od: 13.09.2010-10:32
Komentari: 371


Subject: Re: crosstab sa kriterijem
Drug proradilo, kad sam uslov ubacio i u parametar query-a sad radi ok.
Pozdav,

Nedim
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 26.05.2018-12:42.