Bosna i Hercegovina



zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: web strana pocetok
DownloadIzvorni kod (PHP):
  1. <?PHP
  2. $imek = $_POST['ime'];
  3. $sifrak = $_POST['sifra'];
  4.  echo $imek . $sifrak;
  5. if ($imek='zxz'&& $sifrak='1234')
  6. {
  7.          echo "logovanje uspjelo";       
  8.          require("page2.html");
  9. }
  10. else
  11. {
  12.  echo "logovanje nije uspjelo";
  13. }                      
  14. ?>

Pozdrav
↑  ↓

Avko Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,440


Subject: Re: web strana pocetok
bilo sto da unesem napise mi logovanje uspjelo i otvori mi drugu stranu?
Newton laže! Lake padaju brže!
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: web strana pocetok
if ($imek=='zxz'|| $sifrak=='1234')
Pozdrav
↑  ↓

Avko Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,440


Subject: Re: web strana pocetok
ha, nece opet otvori stalno drugu stranu.

nego da pitam. Isprobavao malo sa drugim kodom koji sam u meduvremenu radio i dobijem ovu gresku:

Access forbidden!
You don't have permission to access the requested object. It is either read-protected or not readable by the server.
If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 403

radi se o php-u u html-u

DownloadIzvorni kod (Text):
  1. <form method="post" action="<?php=$PHP_SELF?>">
  2. Unesi svoje ime:<br>
  3. <input name="ime" type="text" ><br>
  4. <input name="submitaj" type="submit" value="Posalji">
  5. </form>

Newton laže! Lake padaju brže!
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: web strana pocetok
Prvi puta kada sam napisao nisam ni gledao tvoj uvjet.
Fledao sam samo poziv druge stranice.
Tebi if nije valjao jer nemoze biti jednako nego identicno i nije & nego || i to bi trebalo da radi.
Neunam jesi li apacgi podigao.

Ovo drugo.
Forma je ispravna ali action nije.
Tu bi trebalo da pise ime procedurre u php.
<?php=$PHP_SELF?>
ovo nije uopste ispravno.
<?php - ovo je znak za pocetak pisanja php koda i to ti netreba jer si u htm formi.
= naravno da netreba,nemoze nesto biti jednako ovome gore.
$PHP_SELF- vjerovatno si mislio na memorijsku od php.
?>- znak za kraj php

Kako bi trebalo:
<form name=moja method="post" action="moj.php">
e sad moras imati datoteku noj.php
Primjer:
<?php
$PHP_SELF="Sranje";
echo $PHP_SELF;
?>
Pozdrav
↑  ↓

Avko Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,440


Subject: Re: web strana pocetok
Citat od zxz:
Fledao sam samo poziv druge stranice.
F umjesto G , to se i meni dogada. Kliknem taster blizu onoga kojega zelim.

Citat od zxz:
Tebi if nije valjao jer nemoze biti jednako nego identicno i nije & nego || i to bi trebalo da radi.
e bas je && (AND = i jedno i drugo) || je OR (ili jedno ili drugo)

Citat od zxz:
Neunam jesi li apacgi podigao.

U umjesto Z , opet blizu i meni se to dogada.

je podigao se evo ti slika:



Citat od zxz:
Ovo drugo.
Forma je ispravna ali action nije.
Tu bi trebalo da pise ime procedurre u php.
<?php=$PHP_SELF?>
ovo nije uopste ispravno.
<?php - ovo je znak za pocetak pisanja php koda i to ti netreba jer si u htm formi.
= naravno da netreba,nemoze nesto biti jednako ovome gore.
$PHP_SELF- vjerovatno si mislio na memorijsku od php.
?>- znak za kraj php

Kako bi trebalo:
<form name=moja method="post" action="moj.php">
e sad moras imati datoteku noj.php
Primjer:
<?php

Citat od zxz:
$PHP_SELF="Sranje";

e sada tu mi nemozes reci da si krivo kliknuo na R umjesto na L, tu se vidi da si se lagano iznervirao.
hehehe, pijem ti krv na slamku.

Citat od zxz:

echo $PHP_SELF;
?>
[/quote]

dobro, idem malo proucavat pa ti se SVAKAKO javim, bez brige.
znas kako ide ona stvar grupe JAPPA
Newton laže! Lake padaju brže!
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 07.06.2016-15:10 od strane Avko. ↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: web strana pocetok
hehe vise sam gresaka napravio nego ti.
Sreca pa dobro prevodis ovo moje pisanje.
Pozdrav
↑  ↓

Avko Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,440


Subject: Re: web strana pocetok
bilo je malo problema

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by

pa sam probao naci rijesenje na internetu. Ponudeno je bilo da se u PHP skripti na pocetak stavi: ob_start ();
a na kraj ovo: ob_flush();
uz ovaj prijedlog rijesio sam gore navedenu gresku.

index.html izgleda sada ovako:
DownloadIzvorni kod (HTML):
  1. <META NAME="generator" CONTENT="toniarts easyhtml v.2.4">
  2. <TITLE>Moja prva stranica</TITLE>
  3. </HEAD>
  4. <BODY bgcolor="#998066">
  5. <form method="POST" action="provjera.php">
  6.     <fieldset><label>Ime: </label><input name="ime" type="text" /></br>
  7.     <p></p>
  8.     <label>Šifra:</label><input name="sifra" type="text" />
  9.     <p></p>
  10.     <input type="submit" value="Pošalji" name="posalji"></fieldset>
  11. </form>
  12.  
  13. </BODY>
  14. </HTML>

a php skripta izgleda ovako:
DownloadIzvorni kod (PHP):
  1. <?PHP
  2. $imek = $_POST['ime'];
  3. $sifrak = $_POST['sifra'];
  4.  
  5. if ($imek=='zxz' && $sifrak=='1234')
  6. {
  7.         //ako su podaci ispravni
  8.          require("page2.html"); //prebaci na na drugu stranu
  9.          echo "logovanje uspjelo";//i ispise poruku
  10. }
  11. else //ako podaci nisu ispravni
  12. {
  13.         header ("location:index.html");//vrati nas na prvu stranu
  14.         echo "logovanje nije uspjelo";
  15. }
  16. ?>

jedini problem je ostao kada se vrati na prvu stranu u slucaju neispravnih podataka ne napise logovanje nije uspjelo
Newton laže! Lake padaju brže!
Ovaj komentar je mijenjan 2 puta. zadnja izmjena 08.06.2016-12:05 od strane Avko. ↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: web strana pocetok
Koja je ver. kod tebe PHP-a odnosno bolje reci XAAMMP-a.
Pozdrav
↑  ↓

Avko Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,440


Subject: Re: web strana pocetok


ova verzija je zadnja za win XP,

ma ovo je super tretman za ludnicu, mislio sam da ce mi u zivotu pomoci rad na racunalu i da ce me smiriti no ja iz dana u dan sve vise ludim.
evo greska:
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\xampp\htdocs\myWeb\prvastrana\page2.php on line 64

i jos ovo
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\xampp\htdocs\myWeb\prvastrana\page2.php on line 64
Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO)

a tisucu puta provjerio ovo:
$dbhost = "localhost"; // Host MySQL baze
$dbusername = "root"; // User MySQL baze (Unutar navodnika upišite username za pristup bazi)
$dbpass = "123456"; // Password MySQL baze (Unutar navodnika upišite password za pristup bazi)
$dbname = "mojabaza"; // Ime MySQL baze (Unutar navodnika upišite ime baze)
$voce="voce"; //Tabela za voce

linija 64:
$podaci = mysql_query("SELECT * FROM voce LIMIT 0,10") or die(mysql_error());
i sada idem spavat jer me boli glava. mozda sutra bude bolje
Newton laže! Lake padaju brže!
Ovaj komentar je mijenjan 2 puta. zadnja izmjena 08.06.2016-14:42 od strane Avko. ↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: web strana pocetok
Hehe hoce od nauke boliti glava. Izgleda kad neme gdje stat onda boli glava.
Ja vise nemogu zapamtiti pa me i ne boli vise.

Jesi li u pHPMyAdmin direktoriju u fajlu config.inc.php promijenio sifru?
Pozdrav
↑  ↓

Avko Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 28.05.2014-09:21
Komentari: 2,440


Subject: Re: web strana pocetok
evo cim sam danas srknuo kavu odma mi palo na pamet da nesto probam.
Nisam ukljucio mysql_select_db($dbname,$konekcija), da bi nesto procitali iz baze moramo ukljuciti konekciju na tu bazu.
Eto, i to je rijeseno.
Idemo dalje za iste pare.
Newton laže! Lake padaju brže!
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,229


Subject: Re: web strana pocetok
Evo i mene opet tu.
Dugo nisam se ovom bavio i skoro sve sta sam radio i zaboravio.
Malo sam pogledao temu unazad i procitao postove i vidim da smo dosta uradili.
Moje pitajne sad je :
Moze li podatke koi su na neki drugi server koj nije na isto mesto gdje se nalazi sajt da se azuriraju isto kao na lokalni server ili moramo menjati konekciju.
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,363


Subject: Re: web strana pocetok
Gledaj phpp radi na lokal hostu stim sto se samo moze pokrenuti sa udaljenog racunara.
Nisam citaop a vjerovatno je na pocetku napisqano da se php izvrsava na serverskoj strani.
Ukoliko imamo neke podatke kojse zelimo azurirati unad uploadamo bazu ili kopiju baze na server i onda je opet azuriramo na lokal hostu.
Pozdrav
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,229


Subject: Re: web strana pocetok
Malo sam radio eksperimente od kad sam napisao post i uspeo sam da se povezem na udaljena baza koja nij na lokalnom racunaru.
Sad meni treba neki kompletan primer za konkciju na servera i azurirajne podatke na bazi.
Citao sam postove od @laponac ali nisam nikako uspio to da sklopim.
Konekcija na mysql i php forma za azurirajne podatke iz neka tabela.
↑  ↓

 Podijeli  Dodaj odgovor Stranice (5): 1, 2, 3, 4, 5


All times are GMT +01:00. Current time: 26.06.2017-07:59.