Bosna i Hercegovina



#1 17.01.2015-23:33
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Pomoć oko pisanja koda.
Molio bih pomoć oko pisanja koda .
Imam malu formu u koju upisujem podatke kao što su:
Redbr
Ime
Prezime
I tako redom.Vjerujem da vam nije neki problem napisati kod koji bi generirao novi redni broj.Uvećan za 1.Problem mi je jer nikad ne znam koji mi je zadnji redni broj da bi išao po redu.Da se svaki put nakon ažuriranja ili otvaranja forme upiše novi redni broj.Pozdrav
↑  ↓

#2 18.01.2015-10:13
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,376


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Probaj ovako
U neki modul napiši slijedeći kod:
DownloadIzvorni kod (vb.net):
  1. Function Brojevi()
  2. Dim DB As Database
  3. Dim SQL As String
  4. Dim Rs As Recordset
  5. Dim I As Integer
  6.  
  7. Set DB = CurrentDb
  8. SQL = "SELECT Max(RedBr) FROM tblPopis"
  9. Set Rs = DB.OpenRecordset(SQL)
  10. If Format$(Rs.Fields(0)) <> "" Then
  11. I = Val(Rs.Fields(0))
  12. End If
  13. I = I + 1
  14. Brojevi = I
  15. Rs.Close
  16. Set DB = Nothing
  17. Kraj:
  18. End Function

Na formi na text box RedBr pod Default Value upišeš

=Brojevi()

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  PrimjerRB_MP.rar
Preuzimanja: 60
Veličina: 19.90 KB


Pozdrav
↑  ↓

#3 18.01.2015-14:42
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Hvala na pomoći.Pozdrav
↑  ↓

#4 19.01.2015-08:43
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Pojavio se jedan problem.Brojevi idu do 10 onda stanu.Ili ako ima više od 100.Stane na 100 i ne ide dalje.Ima li rješenja?
↑  ↓

#5 19.01.2015-10:07
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,376


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Moja greška. Polje RedBr u tablici tblPotpis, Data Type stavi na Number (sada je Text)
Pozdrav
↑  ↓

#6 19.01.2015-14:19
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Hvala .Čini se da je sve dobro.
↑  ↓

#7 20.01.2015-13:20
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Postoji li mogućnost da se uz broj doda neki znak ili slovo i da sve radi kao u vašem primjeru.
↑  ↓

#8 20.01.2015-13:27
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Kako da rješim da mi uzima veći broj ako INT(x) 4,3= 4 .Kako da dobijem da 4,3 =5.PozdrV.
↑  ↓

#9 20.01.2015-13:28
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,842


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Postoji naravno samo bi bilo lakse kada bi opisao sta radis i kakve su ti namjere pa bi mozda iznasli bolje rjesenje.
Pozdrav
↑  ↓

#10 22.01.2015-08:41
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Imam nekakvo malo skladište rezervnih dijelova.Složio bih dijelove po abecedi.Tako da dijelovi koji počinju sa -A budu u A skupini itd.Dali trebam raditi posebno upit za svako slovo da bi se podaci mogli posložiti ili neki drugi način? Ja sam mislio da ako se može uz redni broj staviti neko slovo.Onda mi to govori kojoj skupini pripada.Pa bi tako slagao ili? A što se tiče drugog pitanja .Samo me zanima odgovor koji nije vezan za ovu temu a da ne otvaram novu mislio sam se pošlepat.Pozdrav
↑  ↓

#11 22.01.2015-08:56
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Naravno tu su imena ljudi kuji podižu dijelove pa i njih treba nekako složiti.Mislio sam da ne rastežem o tome što radim .Htio sam fokus samo na to.Vidio sam sličnosti ovdje na forumu ali pošto sam početnik ne mogu sastaviti nekakvo rješenje za moje potrebe.Da ne zamaram.
↑  ↓

#12 22.01.2015-09:23
pmiroslav Offline
Clan
Registrovan/a od: 02.02.2009-10:32
Komentari: 1,376


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Ja misli da ti je to pogrešan pristup. Dijelove trebaš klasificirati prema namjeni odnosno pripadnosti nekoj cijelini, a slaganje po abecedi i pretraga se lako može riešiti na neki drugi način.
Sa Queryem možeš slagati podatke iz tablice kako hočeš bez obzira kako si ih upisivao.
A ne forumu ima dosta primjera za pretraživanje podataka po raznim kriterijima.
Pozdrav
↑  ↓

#13 22.01.2015-10:12
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,842


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Citat:
Imam nekakvo malo skladište rezervnih dijelova.Složio bih dijelove po abecedi.Tako da dijelovi koji počinju sa -A budu u A skupini itd.Dali trebam raditi posebno upit za svako slovo da bi se podaci mogli posložiti ili neki drugi način?
@pmiroslav ti je sve dobro napisao.
Sto se tice selekcije i slaganja-preslagivanja podataka i njihovog prikaza, sve to mozes rijesiti upitima a i nece ih biti mnogo kako si ti zamislio.
Samo ti napises kako hoces i dobit ces odgovor.
Bolje dijelove klasificiraj po necem drugome.
To mozes uraditi dodatnom tabeleom koja bi se zvala napr. grupe ili nesto slicno pa onda u njoj:
1-Nega grupa dijelova
2-neka druga grupa itd..

Ovo mozes napraviti a i nemoras sve ovisi o kolicini dijelova i dali se ti dijelovi uopste po nece mogu svrstavati u grupe sem po imenima.
Pozdrav
↑  ↓

#14 22.01.2015-12:35
freeman Offline
Clan
Registrovan/a od: 29.10.2014-09:37
Komentari: 135


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Pokušat ću nešto s foruma iskoristiti .Hvala na savjetima.Pozdrav.
↑  ↓

#15 22.01.2015-12:43
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,842


Subject: Re: Pomoć oko pisanja koda.
Samo ti napravi nesto i popuni nekim podacima da se moze baratati stim.
Onda sto god zapne pitas i neko ce pomoci.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (3): 1, 2, 3


All times are GMT +01:00. Current time: 18.12.2018-11:43.