Bosna i Hercegovina



#46 27.02.2015-22:25
Carpenter Offline
Clan
Registrovan/a od: 06.02.2015-23:55
Komentari: 12


Subject: Re: Kumulativni zbir u Access 2007
ZXZ ne razumijem ovo iz posta 38 da moram navesti to u SQL-u. Evo u raportu sam izabrao da sortira datum od starijeg ka novijem i radi korektno, je li to dovoljno?
↑  ↓

#47 27.02.2015-22:58
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,675


Subject: Re: Kumulativni zbir u Access 2007
Da dovoljno je i to tvoje je dobro.
Ovo sto mi raspravljamo zapravo radi se o samo query-u bez da se koristi report(izvjestaj) i primjer tog rjesenja sam ja dao na pocetku.
Kod tebe vjerovatno i vrijedi po datumu da daje saldo a mi smo raspravljali kada nev+bi bilo tako.
Samo smo te zbunili.
Saldo moze biti po datumu a moze biti i po redosledu unosa.
Nazalost vecina nema polje u bazi vrijeme unosa.
Pozdrav
↑  ↓

#48 02.03.2015-20:50
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,445


Subject: Re: Kumulativni zbir u Access 2007
Deneska rabotev nesto i naletav na eden interes problem sto nemam ideja kako da go resam .
Se raboti nesto slicno kako Komulativen zbir samo sto vo ovaj slucaj imame imame edna kolona so podatoci od koja sto treba da dobieme razlika .
eve vaka na primer :

ID_Podatok Data Brojcanik Razlika
--------------------------------------------
1 01.01.2015 100 0
2 02.01.2015 150 50
3 03.01.2015 160 10

Poleto Brojcanik e podatok od tabelata koj go imame a poleto Razlika e rezultato koj treba da go dobieme.
Razlika se dobiva 100-100=0,150-100=50,160-150=10

Ima li nekoj nekakva ideja za resenie?
↑  ↓

#49 02.03.2015-20:51
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,445


Subject: Re: Kumulativni zbir u Access 2007
Deneska rabotev nesto i naletav na eden interes problem sto nemam ideja kako da go resam .
Se raboti nesto slicno kako Komulativen zbir samo sto vo ovaj slucaj imame imame edna kolona so podatoci od koja sto treba da dobieme razlika .
eve vaka na primer :

ID_Podatok Data Brojcanik Razlika
--------------------------------------------
1 01.01.2015 100 0
2 02.01.2015 150 50
3 03.01.2015 160 10

Poleto Brojcanik e podatok od tabelata koj go imame a poleto Razlika e rezultato koj treba da go dobieme.
Razlika se dobiva 100-100=0,150-100=50,160-150=10

Ima li nekoj nekakva ideja za resenie?
↑  ↓

#50 02.03.2015-23:00
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,675


Subject: Re: Kumulativni zbir u Access 2007
Evo sa SQL-om ako sam te dobro skonto ali ako ima puno podataka vjerovatno ce raditi sporo pa je bolje sa procedurom.
DownloadIzvorni kod (SQL):
  1. SELECT Tabela.ID_Podatok, Tabela.DATA, [Brojcanik]-100 AS Brojcanik1, (SELECT sum(Brojcanik-100)AS b2 FROM Tabela AS T2 WHERE T2.id_podatok<Tabela.ID_Podatok) AS B, [Brojcanik1]-[b] AS Razlika
  2. FROM Tabela;

Pozdrav
↑  ↓

#51 03.03.2015-00:08
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,445


Subject: Re: Kumulativni zbir u Access 2007
ne si me razumeo dobro eve cu pojasniti jos malo.
Imamo tabela tblPodatoci i u njoj nalaze polja ID_Podatok=autonumber,Data = Data time,Brojcanik=integer e sad treba mi iz ove tabele da izbacim rezultat za razlike izmegu dva podatka tako da prbi podatal oduzima se sam sa sobom i uvjek rezultat eje 0 ,drugi podatak dobija se tako sta se oduzima prvi podatak od drugi (u primeru 150-100) i tako dalje do zadnji podatak.
↑  ↓

#52 03.03.2015-08:54
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 597



#53 03.03.2015-12:00
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,675


Subject: Re: Kumulativni zbir u Access 2007
MIslim da mu to ne pase.
Ovo bi se moralo kodom uraditi ili staviti jedan if u sql sto bas i nije neko rjesenje.
Evo kod:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function TotalX(ID As Integer)
  2. Dim Db As Database
  3. Dim Rs As Recordset
  4. Dim SQl As String
  5. Dim Zbir As Single
  6.  
  7. 'On Error Resume Next
  8.  
  9. Set Db = CurrentDb()
  10.  
  11. SQl = "SELECT TOP 2 Brojcanik " _
  12.  & "FROM Tabela " _
  13.  & "WHERE ID_Podatok <= " & ID _
  14.  & " ORDER BY ID_Podatok DESC"
  15. Set Rs = Db.OpenRecordset(SQl)
  16.  Rs.MoveLast
  17.  Rs.MoveFirst
  18.     If Rs.RecordCount = 1 Then
  19.     TotalX = 0
  20.     GoTo Kraj
  21.     End If
  22. Zbir = Rs!Brojcanik
  23. Rs.MoveNext
  24. Zbir = Zbir - Rs!Brojcanik
  25. Rs.Close
  26. TotalX = Zbir
  27. Kraj:
  28. End Function

evo sql i tabela se zove Tabela.
DownloadIzvorni kod (SQL):
  1. SELECT Tabela.ID_Podatok, Tabela.DATA, Tabela.Brojcanik, TotalX([ID_Podatok]) AS Razlika
  2. FROM Tabela

Pozdrav
↑  ↓

#54 03.03.2015-18:15
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,445


Subject: Re: Kumulativni zbir u Access 2007
Ova od zxz e dobro no i resenieto od dexxxl ne e loso.
Ke razmislam i ke vidam koe ke go primenam

FALA
↑  ↓

Stranice (4): 1, 2, 3, 4


All times are GMT +01:00. Current time: 21.05.2018-17:50.