Bosna i Hercegovina



#1 12.03.2015-14:01
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Upisivanje podataka iz forme
Naizgled jednostavan problem, ali nikako da ga resim.
Imam formu nalozi sa samo dva polja BrojNaloga i Datum, koje vuku default vrednosti.

Nikako ne uspevam da omogucim da se record upise u tabelu ako nista ne manjam u poljima, nego odmah predjem na podformu za stavke (sto se desava u 90% slucajeva)
↑  ↓

#2 12.03.2015-15:14
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,534


Subject: Re: Upisivanje podataka iz forme
dali ko ke ja otvoris formata treba da se zapisat podatocite ili ko ke ides na novi zapis.
Ova e bitno bidejki treba znaeme na koj nastan da ja stavime finkcijata save
↑  ↓

#3 12.03.2015-15:30
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Upisivanje podataka iz forme
I jedno i drugo. Problem je sto ako ne menjam nista nego odmah predjem na podformu vrednosti se ne upisuju u tabelu, pa ne postoji nalog za stavke iz podforme.
Za sada sam resio tako sto sam izbrisao vrednosti iz default, nego se sracunavaju na onLoad
↑  ↓

#4 12.03.2015-15:44
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,534


Subject: Re: Upisivanje podataka iz forme
Ima uste edna rabota sto jas ja praktikuvam koga treba da napravam nesto vakvo kako vo tvojov slucaj a toa e dodavajne recordset pred otvarajne na formata .
↑  ↓

#5 12.03.2015-15:54
Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,534


Subject: Re: Upisivanje podataka iz forme
eve vidi ova dali ke zavrsi rabota

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  Novy Microsoft Office Access Application.rar
Preuzimanja: 90
Veličina: 21.59 KB

↑  ↓

#6 12.03.2015-16:17
dex Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 23.02.2012-19:59
Komentari: 605


Subject: Re: Upisivanje podataka iz forme
Odlicno, hvala puno Smiling
↑  ↓

#7 12.03.2015-17:13
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Upisivanje podataka iz forme
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Private Sub Command8_Click()
  2. Me.DokumentBr = Me.DokumentBr
  3. Me.Dirty = False
  4. DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
  5. Me.Table2_Subform.Requery
  6. End Sub

Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 17.11.2018-17:07.