Bosna i Hercegovina



#1 28.06.2015-13:44
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Prebacivanje sa access forme u excel.
potrebna mi je procedura ili ako ima negdje primjer prebacivanja iz access databaze u excel.
prilikom klika na dugme koji se nalazi na formi zelim da mi se otvari prozor gdje cu moci izabrati mapu gdje da sparam u excel format.
access i excel su 2013.
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#2 28.06.2015-19:03
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,432


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Tab external data te odaberes export exel.
To je to ako ti samo treba da prebacis podatke u exel.
Imas i opciju ako napravis neki izvjestaj pa da mozes iz njega prabaciti u exel e sad sve osvisi sta ti stvarno zelis napraviti.
Mozda zelis prebaciti neke podatke iz neke tabele na osnovu nekog kriterija.
Pozdrav
↑  ↓

#3 28.06.2015-19:18
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,432


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Evo ti i ovo mozda ti pomogne:
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function eksporttable()
  2. 'DoCmd.TransferSpreadsheet acExport, acSpreadsheetTypeExcel12, "ProcesOP", "C:\Tabelaexel.xls", True
  3. Dim outputF As String
  4. outputF = CurrentProject.Path & "\Export_" & Format(Date, "yyyyMMdd") & ".xls"
  5. DoCmd.TransferSpreadsheet acExport, acSpreadsheetTypeExcel9, "ImeTbaele", outputF, True
  6. End Function

Pozdrav
↑  ↓

#4 28.06.2015-19:50
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Trebam prebaciti podatke iz tabele na osnovu kriterija.
Na formi imam dugme i kao sto napisah u prethodnoj temi prilikom klika na dugme da mi se otvori prozor (onaj windows standardni) gdje da save as excel dokument.
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#5 29.06.2015-09:11
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,432


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Evo ti primjer.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  ExportPrimjer.zip
Preuzimanja: 30
Veličina: 74.79 KB


Pozdrav
↑  ↓

#6 29.06.2015-12:47
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Javlja mi gresku
Run-Time error 3129
Invalid SQL statement; expected 'DELETE', 'INSERT', 'PROCEDURE', 'SELECT', or 'UPDATE'.

A u vba kodu QDF.SQL = SQL
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#7 29.06.2015-12:50
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,432


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Hehe pa neznam kakvu si pretragu napravio.
Ja sam kod mene pretragu napravio tako sto upisujem SQL u recordsource.
Ko tebe ocevidno nije tako.
Da sad ne nagadjam kako si zo napravio bolje nakaci samo tu formu i tabelu iza nje.
Pozdrav
↑  ↓

#8 29.06.2015-13:26
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Nemam nikakvu pretragu pretragu.
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#9 29.06.2015-16:28
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,432


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Pa rekao si na osnovu kriterija na formi.
Kriterij znaci da ces klasirati podatke na osnovu necega. No svejedno.
Sad imas na formi u recordsource upisano ime tabele.
Umjesto toga napisi ovako:
SELECT * FROM Imetvojetabele.
Pozdrav
↑  ↓

#10 29.06.2015-17:25
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
e ZxZ a zasto nemogu da izaberem query umjesto tabele koristeci ovaj od sto si mi poslao "SELECT * FROM Imetvojetabele"
ako izaberem tabelu radi a ako izaberem query nece.
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#11 29.06.2015-18:08
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,432


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Pa moras imati taj Query.
Znaci napravi bilo kakav Query pod tim imenom.
Bitno je samo ime a ne sta je u Query-u.
Pozdrav
↑  ↓

#12 29.06.2015-18:15
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
imam ja query al mi javlja stalno gresku kad njega upisem u recordsource.
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#13 29.06.2015-18:27
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,432


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Gledaj ja sam napravio da cita SQL iz recordsource i ukoliko samo upises ime Query-a javit ce ti gresku.
Ako napises sadrzaj query-a nece.
Naravno moze se napraviti i obratno ali neznam onda kako ces vrsiti izbor.
Najgora je stvar sto ja neznam kako ti vrsis selekciju podataka na formi.
Rekao si da vrsis izbor sa forme.
Pozdrav
↑  ↓

#14 29.06.2015-19:35
Jasmin Offline
Moderator
Registrovan/a od: 04.02.2009-14:02
Komentari: 400


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Jos cu ja nesto i nauciti :-D
Samo da kazem da radi onako kako sam zamislio naravno uz vasu pomoc.
Imam jos nekoliko pitanja ako nije problem da mi pomognete.
Kako da izbacim one poruke koje dolaze ukoliko je neka greska a da ih zamjenim sa svojim porukama.
Evo primjera:
napravio sam dva gumba, jedan za listanje unazad a drugi naprijed.
E sad kad dodje do kraja sa prelistavanjem recorda javlja mi gresku, mada nije greska samo nema vise postova . kako mogu da je zamjenim sa svojim licnim textom.
Pitanja ce biti jos dok rijesim ovaj problem.
Danas je lako biti neprijatelj, al' je tesko biti prijatelj. Samo radi toga, ja, radim teske stvari!
↑  ↓

#15 29.06.2015-20:10
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,432


Subject: Re: Prebacivanje sa access forme u excel.
Daj stavi kod ispod gumba.
U kojem si ti ono gradu koliko je karta do tamo i nazad?
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (5): 1, 2, 3, 4, 5


All times are GMT +01:00. Current time: 17.10.2017-09:09.