Bosna i Hercegovina



Div Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.11.2007-07:58
Komentari: 22


Subject: Kopiranje fajlova iz Accessa 2010
U Accessu XP sam imao proceduru kojom sam kopirao fajlove sa jednog mesta na drugo, lokacija i odredište kao i nazive jajlova za kopiranje sam uzimao iz tabele:
za = Me.bazaZaKopiranje & "\" & Me.nazivFajlaZaKopiranje
gde = Me.lokacijaZaKopiju & "\" & Me.NazivKopiranogFajla
Kopiranje se vršilo pomoću funkcije FileCopy:

FileCopy za, gde

U Accessu 2015 funkcija FileCopy ne postoji, ne mogu da koristim postojeću proceduru. Kojom funkcijom da je zamenim, ima li neko primer?
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,275


Subject: Re: Kopiranje fajlova iz Accessa 2010
dodaj u reference sccrrun.dll i koristi go ovaj cod za kopirajne
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1.  Dim fs As New Scripting.FileSystemObject
  2. fs.CopyFile "C:\KASA\KASA_LOG\" & ImeBaza, "D:\KASA\KASA_LOG\" & ImeBaza
↑  ↓

zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,414


Subject: Re: Kopiranje fajlova iz Accessa 2010
Naredba postoji koliko ja znam samo je u modulu FileSystem kao i ostale naredbe za fajlove chdir, mkdir, curdir, kill itd.
Nemam access 2015 ali probaj trebalo bi rda radi.
Sintaksa:
FileSystem.FileCopy putanjasaimenomfajle, mjestosmijestanjasaimenom
Pozdrav
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,275


Subject: Re: Kopiranje fajlova iz Accessa 2010
Ovie od Microsoft vadat novi verzii sekoe izgrejsonce,a ne mozam da razberam zosto site odat na poslednata verzija od nesto sto izleglo ( Sigurno ovie verzii sami rabotat ).
@Div e najbolji od Office XP na Office 2015 ovo je vanzemaljski skok.
↑  ↓

Div Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.11.2007-07:58
Komentari: 22


Subject: Re: Kopiranje fajlova iz Accessa 2010
Hvala na odgovorima.
Video sam da sam napisao Access 2015, ali nisam video kako da ispravim. Eto, malo učlimo unapred.
↑  ↓

Div Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.11.2007-07:58
Komentari: 22


Subject: Re: Kopiranje fajlova iz Accessa 2010
Dakle, radi se o Access 2010 i Windows XP, rekao bih, loša kombinacija.
Skinuo sam sa MS sajta sccrrun.dll, ali ne može da se instalira, kaže ne odgovara mu verzija operativnog sistema. Obzirom da imam sve SP za XP, zaključujem da je rešenje promena Windowsa. To je i inače u planu u narednih 10-15 dana, sačekaću, nema druge.
↑  ↓

Gjoreski Offline
Super Moderator
Registrovan/a od: 02.02.2009-22:24
Komentari: 1,275


Subject: Re: Kopiranje fajlova iz Accessa 2010
moras ovaj dll da postoi na taj operativni sistem koi imas
pogledaj u reference i nacices ga kao : Microsoft Scripting Runtime
↑  ↓

Div Offline
Clan
Registrovan/a od: 01.11.2007-07:58
Komentari: 22


Subject: Re: Kopiranje fajlova iz Accessa 2010
Tako je, našao. Hvala još jednom.
↑  ↓

 Podijeli  Dodaj odgovor Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 20.09.2017-15:47.