Bosna i Hercegovina



#1 10.09.2015-16:07
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Kako Zaustaviti Select Case naredbu
Da li neko zna kako zaustaviti Select Case kada u jednom case ima msgbox i recimo na naredbu vbyes da otvori drugu formu a ostale case jednostavno zanemari i prioriter da novoj formi koja je otvorena za upis podataka
↑  ↓

#2 10.09.2015-17:45
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Kako Zaustaviti Select Case naredbu
Nije mi bas naj jasnije sta hoces.
Mozda neko drugi skonta bolje.
Hajd da pretpostavimo da imas selecz+t case a
a a se krece od 1 do 5
pa u case napr 3 imas msgbox sa yes i no tatserom pa ako kliknes na yes da se otvori neka forma.
neznam jesam li dopbro skonto ?
Pozdrav
↑  ↓

#3 10.09.2015-17:54
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako Zaustaviti Select Case naredbu
Odlično skontano

e sad našao sam na netu kako da se prekine sa Exit Sub ili Function

ali moze le kako da ta recimo broju 3 kad stane i otvori formu ja upišem e onda nastavi od broja 4 dalje
↑  ↓

#4 10.09.2015-18:35
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Kako Zaustaviti Select Case naredbu
Gledajako je vrijednost a=3.
Onda se izvrsava Case 3 i nemoze se izvrsiti niti jedan drugi case jer ne ispunjava uslov nego tok programa ide na end select.
Pozdrav
↑  ↓

#5 10.09.2015-19:06
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako Zaustaviti Select Case naredbu
nismo se razujeli ovo zadnje

ja bih htio kada pokrene se case pa uradi 1, 2 3, tu recimo otvori formu i stane saizvršenjem case i radim u toj drugoj formi i nju kad zatvorim case nastavlje gdje je stao 4, 5, ... do kraja
↑  ↓

#6 10.09.2015-19:32
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Kako Zaustaviti Select Case naredbu
Gledaj kada krene procedura u kojoj se nalazi select case i pretpostavimo da je a= 3 kao sto sam gore naveo i sada tok izvrsenja ide na case 1 case 2 te case 3
Posto je vrijednost 3 tu ulazi i podize se msgbox sa opcijom yes i no i ti pritisnes yes i sada se izvrsava red koda koji podize drugu formu.
Kda se sve radnje izvrse sa podizanjem forme proces nastavlja sa izvrsenjem i ide na do end select i dalje nastavlja ako ima koda.
Najbolje bi bilo kada bi napisao sta ti je namjera da napravis pa mozda postoji drugaciji nacin da se to napravi.
Pozdrav
↑  ↓

#7 10.09.2015-19:37
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,692


Subject: Re: Kako Zaustaviti Select Case naredbu
Mozda ti hoces da ti se u select case izvrsi vise case uslova.
To nemoze u Vb u C i C++ je tako unaredbi svich koja isto radi kao select case u vb ali nastavlja izvrsenje ukoliko ne napisemo narebu Breack.
U vb to nemoze. dok ispuni jedan uslov ide na end select.
Pozdrav
↑  ↓

#8 11.09.2015-08:59
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako Zaustaviti Select Case naredbu
hvala to me interesovalo
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 20.06.2018-21:32.