Bosna i Hercegovina



#1 05.12.2010-00:19
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Ocjena: Ocjena:100 Subject: Galerija slika
Evo jedan primjer galerije slika.
Nije do kraja zavrsen.
Namjerno sam ostavio par stvari nedovrsenih da mi se mogli vjezbati ovi koji tek pocinju sa kodom.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  galerija.zip
Preuzimanja: 147
Veličina: 26.39 KB


Pozdrav
↑  ↓

#2 12.10.2011-16:46
Predrag Offline
Clan
Registrovan/a od: 09.10.2011-19:48
Komentari: 6


Subject: Re: Galerija slika
Nerazumijem jedino kako promijeniti putanju a da nije "C:\Documents and Settings\Ime\Desktop\" nego neka druga npr: "D:\Katalozi".
↑  ↓

#3 13.10.2011-16:23
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Galerija slika
U polje galerija napisati ime vase galerije te kliknuti na comandni taster nova galerija i odabrati dir gdje se nalaze slike.
Sve slike ce biti prekopirane u dir katalaozi isubdir imegalerije.
Vjerovatno ti se app. nalazi na desktopu te uvijek imas tu putanju.
Postavi to na c: u neki folder pa ces imati tu putanju.
Pozdrav
↑  ↓

#4 13.10.2011-17:35
Predrag Offline
Clan
Registrovan/a od: 09.10.2011-19:48
Komentari: 6


Subject: Re: Galerija slika
Hvala!
Car si.
Može još jedno pitanje?
Dali mogu aplikaciju stviti u neki drugi folder a da putanja bude u nekom drugom folderu, npr: app. na C:\nešto, a Galerija (putanja) na D:\nešto. Može neki kod.
↑  ↓

#5 13.10.2011-21:19
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Galerija slika
Moze ako promijenis u kodu.
Ako sam ne uspijes mozes mi napisati konkretno gdje hoces pa cu ja ispraviti.
Pozdrav
↑  ↓

#6 13.10.2011-23:10
Predrag Offline
Clan
Registrovan/a od: 09.10.2011-19:48
Komentari: 6


Subject: Re: Galerija slika
Želio bi da app. bude na C:\, a putanja na D:\. nemogu nikako da napravim.
U svakom slučaju Hvala.

Pozdrav
↑  ↓

#7 13.10.2011-23:41
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Galerija slika
gdje god pise u kodu Db_Putanja zanijeni sa "d:\" i otvori dir na D pod imenom Katalozi
Pozdrav
↑  ↓

#8 14.10.2011-07:31
Predrag Offline
Clan
Registrovan/a od: 09.10.2011-19:48
Komentari: 6


Subject: Re: Galerija slika
Dali si mislio ovako?
switch Spoiler:
↑  ↓

#9 14.10.2011-10:40
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Galerija slika
Evo ovako:

DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function Db_Putanja() As String
  2.  Db_Putanja = "D:\"
  3.  End Function

Znaci umjesto one gore procedure sto si dao stavi ovu ili prepravi.
Pozdrav
↑  ↓

#10 14.10.2011-12:01
Predrag Offline
Clan
Registrovan/a od: 09.10.2011-19:48
Komentari: 6


Subject: Re: Galerija slika
Havala!
Uspio sam - si.

Pozdrav
↑  ↓

#11 17.10.2011-16:05
Predrag Offline
Clan
Registrovan/a od: 09.10.2011-19:48
Komentari: 6


Subject: Re: Galerija slika
Evo mene opet.
Sve dobro radi ali u verziji Access 2007 ne radi. Da li se može tu nešto napraviti jer mi ovako u Accessu 2003 baš odgovara. Znam da u Accessu 2007 postoji attachment ali to mi na taj način ne odgovara.
↑  ↓

#12 17.10.2011-19:39
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,793


Subject: Re: Galerija slika
Zamijeni ovu proceduru postojećom pod istim imenom.
DownloadIzvorni kod (Visual Basic):
  1. Function TraziFile(Pocetna As String)
  2. Dim fs
  3. Dim i
  4. Dim Lista As String
  5. Dim Putanja As String
  6. Dim ImeFajla As String
  7. Dim ImeDir As String
  8.  
  9. If Pocetna = "" Then GoTo Kraj
  10. Putanja = Db_Putanja & "Katalozi\" & Pocetna & "\"
  11.  
  12. ImeDir = Dir(Putanja, vbDirectory)
  13. Do While ImeDir <> ""
  14.    ImeDir = Dir
  15.     If ImeDir <> "." And ImeDir <> ".." Then
  16.  
  17. If (GetAttr(Putanja) And vbDirectory) = vbDirectory Then
  18.             Lista = Lista & ImeDir & ";"
  19.         End If
  20.     End If
  21.  
  22. Loop
  23.  
  24. Lista = Left(Lista, Len(Lista) - 1)
  25. Me.Fotosi.RowSource = Lista
  26. Kraj:
  27. End Function

Pozdrav
↑  ↓

Stranice (1): 1


All times are GMT +01:00. Current time: 18.11.2018-15:13.