Bosna i Hercegovina



#16 25.11.2015-21:42
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,543


Subject: Re: prikaz stanja
evo ja sam je isprobao ovdje i sa polje.
Mora biti u nekom modulu procedura.
Private Sub proizvod_AfterUpdate()
Pproizvod = Me.proizvod
Dim Stanje As Single
' Dim st As Integer
'st = Nz(DLookup("SUMA", "QSUMA", "proizvod = '" & Me.proizvod & "'"), 0)
' Me.txtZalihe = st
' Me.txtZalihe.BackColor = 16777215
'If st < Me.kizlaz Then
' Me.txtZalihe.BackColor = 8454143
' MsgBox "Žao nam je ali na stanju imate samo: " & st, vbCritical, "Izaberite drugu količinu"
'
' DoCmd.RunCommand acCmdUndo

' Else
Stanje = StanjeP(proizvod)

Pozdrav
↑  ↓

#17 25.11.2015-22:15
nevsad Online
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 172


Subject: Re: prikaz stanja
poslije unosa prvog proizvoda na polju stanje uvijel je error
pokusaj sa F5 unijeti nesto i potvrdi to sa enterom pa IDI NA SLIJEDECI UNOS
↑  ↓

#18 25.11.2015-22:42
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,543


Subject: Re: prikaz stanja
Mislim da se radi o polju sma i da ti je ostalo na control source =StanjeP([Proizvod]).
Control source treba biti prazno na polju u koje se unosi.
Stanje = StanjeP(proizvod)
e sad
me.imepoljazaprikaz stanja=Stanje
Pozdrav
↑  ↓

#19 25.11.2015-22:43
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,543


Subject: Re: prikaz stanja
Ako hoces mogu zakaciti tvoj primjer.
Pozdrav
↑  ↓

#20 25.11.2015-22:55
nevsad Online
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 172


Subject: Re: prikaz stanja
ZAKACI DA VIDIM GDJE LUTAM
HVALA
↑  ↓

#21 25.11.2015-23:14
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,543


Subject: Re: prikaz stanja
evo ovo sto sam napisao.

Prilozi:
Informacije o fajlu: zip  db2zxz.zip
Preuzimanja: 70
Veličina: 1.45 MB


Pozdrav
↑  ↓

#22 27.11.2015-07:30
nevsad Online
Clan
Registrovan/a od: 01.09.2010-14:40
Komentari: 172


Subject: Re: prikaz stanja
sve sam isprobao i mislim da je pametnije da problem pokusam rijesiti sa jos jednim unbound poljem u formi detalja
sada imam situaciju da kod unosa sifre ili koda na polju proizvod, ako je prvi unos, uvijek pokacuje 0)nulu) a trebalo bih -1
u svakom slucaju veliko hvala na savjetima
ja cu krenuti polako pa se cujemo

pozdrav

nevsad r
↑  ↓

Stranice (2): 1, 2


All times are GMT +01:00. Current time: 16.01.2018-12:40.