Bosna i Hercegovina



#31 22.12.2015-11:31
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
još jedna molba u ovom kodu iz xml tabela ne uzima zadnji red kad puni tabele u accessu

gdje moram ispraviti odnosno dodati nešto
↑  ↓

#32 22.12.2015-16:11
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
U proceduri:
pripremiTabelu (ImeT)
ispod loop dodati:
Loop
Rs.Update
Pozdrav
↑  ↓

#33 22.12.2015-16:15
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
to je to hvala nikad se nebih sjetio ni pogledati ni dodati
↑  ↓

#34 26.12.2015-19:52
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
jedno pitanje

kako mogu na djelu koda promjenit kad formira tabelu "gotovinski_tokovi_indirektna_metoda" polje ID ta bude dbtext, 10 jer u tom polju ima 7 znakova
↑  ↓

#35 26.12.2015-21:11
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
Case "Tabela"
Dim Naziv As String, Podatak1 As String, temp As String
Dim Nazivi As String
If Tabela = "promjene_u_kapitalu" Then
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("DK", dbSingle)
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("RR", dbSingle)
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("ND", dbSingle)
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("OR", dbSingle)
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("AND", dbSingle)
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("U", dbSingle)
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("MI", dbSingle)
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("UK", dbSingle)
Else
If Tabela = "gotovinski_tokovi_indirektna_metoda" Then
tdf.Fields.Delete ("ID")
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("ID", dbText, 7)
End If

tdf.Fields.Append tdf.CreateField("bruto", dbSingle)
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("ispravka", dbSingle)
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("tekuca_godina", dbSingle)
tdf.Fields.Append tdf.CreateField("prosla_godina", dbSingle)
End If
Pozdrav
↑  ↓

#36 26.12.2015-21:48
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
svaka cast na ideji ja cijelo vrijeme ovako slično dodajem na početku koda ali nikako da proradi

kodvas sve jednostavno i prosto hvala još jednom
↑  ↓

#37 26.12.2015-21:57
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
ipak neradi

kad mu dodam ispred if-a MsgBox Tabela pročita sve tabele osim one koja mi treba

slican if sam i ja dodavao na početku koda gdje kreira tabele i isto mi se dešavalo
↑  ↓

#38 26.12.2015-22:00
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
ja sam jedan kreten

u fajlu sa kojim sam radio uopšte nije bilo eksportovana tabela

lažna uzbuna
↑  ↓

#39 26.12.2015-22:10
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
Znaci radi onako kako hoces?
Pozdrav
↑  ↓

#40 26.12.2015-22:39
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
ima još jedna mala stvar

ovo smo sve sredili da bih iz tabele pokupio prvi podatak tj "aop id" kad ima sedam znakova
svi imaju tri ali ima u petnestak redova 7 znakova

kada pročitam preko msgbox podatak dobijem recimo 401_001 itd ali ih ne upiše nekontam gdje da postavim uslov upisa za ovaj slučaj

        <tabela naziv="gotovinski_tokovi_indirektna_metoda">
            <aop id="401" kolona="tekuca_godina">-163089</aop>
            <aop id="401" kolona="prosla_godina">9259</aop>
            <aop id="401_001" kolona="tekuca_godina">0</aop>
            <aop id="401_001" kolona="prosla_godina">0</aop>
            <aop id="401_002" kolona="tekuca_godina">0</aop>
            <aop id="401_002" kolona="prosla_godina">0</aop>
            <aop id="401_003" kolona="tekuca_godina">0</aop>
            <aop id="401_003" kolona="prosla_godina">11250</aop>
            <aop id="401_004" kolona="tekuca_godina">0</aop>
            <aop id="401_004" kolona="prosla_godina">-204214</aop>
            <aop id="401_005" kolona="tekuca_godina">0</aop>
            <aop id="401_005" kolona="prosla_godina">0</aop>
            <aop id="401_006" kolona="tekuca_godina">0</aop>
            <aop id="401_006" kolona="prosla_godina">0</aop>
            <aop id="401_007" kolona="tekuca_godina">0</aop>
            <aop id="401_007" kolona="prosla_godina">0</aop>
            <aop id="402" kolona="tekuca_godina">0</aop>
            <aop id="402" kolona="prosla_godina">-192964</aop>
            <aop id="402_001" kolona="tekuca_godina">906497</aop>
            <aop id="402_001" kolona="prosla_godina">723704</aop>
            <aop id="402_002" kolona="tekuca_godina">-272990</aop>
            <aop id="402_002" kolona="prosla_godina">87686</aop>
            <aop id="402_003" kolona="tekuca_godina">5986</aop>
            <aop id="402_003" kolona="prosla_godina">47390</aop>
            <aop id="402_004" kolona="tekuca_godina">0</aop>
            <aop id="402_004" kolona="prosla_godina">12</aop>
            <aop id="402_005" kolona="tekuca_godina">-240256</aop>
            <aop id="402_005" kolona="prosla_godina">501202</aop>
            <aop id="402_006" kolona="tekuca_godina">-222659</aop>
            <aop id="402_006" kolona="prosla_godina">-1630973</aop>
            <aop id="402_007" kolona="tekuca_godina">0</aop>
            <aop id="402_007" kolona="prosla_godina">0</aop>
            <aop id="403" kolona="tekuca_godina">176578</aop>
            <aop id="403" kolona="prosla_godina">-270979</aop>
            <aop id="404" kolona="tekuca_godina">13489</aop>
            <aop id="404" kolona="prosla_godina">-454684</aop>
            <aop id="405" kolona="tekuca_godina">826608</aop>
            <aop id="405" kolona="prosla_godina">953690</aop>
            <aop id="406" kolona="tekuca_godina">2838</aop>
            <aop id="406" kolona="prosla_godina">0</aop>

ovo je primjer zapisa i tu se desava
↑  ↓

#41 26.12.2015-22:57
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
rjeseno i ovo samo treba gledati

If val(Podatak) = 401 Or 402 Then
rs.Fields(0) = Podatak
Else
rs.Fields(0) = val(Podatak)
End If
↑  ↓

#42 26.12.2015-23:34
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
Set Rs = Db.OpenRecordset(Tabela)
Line Input #1, temp
Nazivi = ""
Rs.AddNew
Do While InStr(1, temp, "</tabela") = 0
Nazivi = Nazivi & Naziv
UpisPod temp, Naziv, Podatak, Podatak1
If InStr(1, Nazivi, Naziv) > 0 Then
Rs.Update
Rs.AddNew
Nazivi = ""
End If
Rs.Fields(0) = Trim(Podatak) ' trim umjesto val
Rs(Naziv) = Val(Podatak1)
Line Input #1, temp
Loop
Rs.Update
Rs.Close
End Select

End Sub
Pozdrav
Ovaj komentar je mijenjan 1 puta. zadnja izmjena 26.12.2015-23:35 od strane zxz. ↑  ↓

#43 08.05.2016-20:44
kenan Offline
Clan
Registrovan/a od: 10.02.2011-15:24
Komentari: 185


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
zxz mi je več jenom ovo napisao pa sam ja to malo doradivao i nešto sam izgleda zezno opet

treba mi opet pomoč

problem je u tome što neče da kreira tabele

u prilogu sam dostavio modul i fajl iz kojeg je importuju podatci

Prilozi:
Informacije o fajlu: rar  firma xxxx.rar
Preuzimanja: 39
Veličina: 6.08 KB

↑  ↓

#44 10.05.2016-08:48
zxz Offline
Administrator
Registrovan/a od: 03.02.2009-16:22
Komentari: 9,547


Subject: Re: Kako uvesti podatke iz XML-a
Uf vise se ja nemogu ni sjetiti.
Zakaci zadnju koja radi i reci sta hoces ispraviti.
Pozdrav
↑  ↓

Stranice (3): 1, 2, 3


All times are GMT +01:00. Current time: 20.01.2018-23:42.